3428 zenekar 12456 letölthető zene

Hozzászólások » Kommentek » Cikk hozzászólások » Szupermasszív! 180 ezer ember a Wembley-ben! kommentek

Témakörök
Hirdetés
Vissza a cikkhezSzupermasszív! 180 ezer ember a Wembley-ben! kommentek
marci 2008. ápr. 8.  22:37 9
tökjól elvitázgat a szerkesztőség... és milyen meddőn :) nem akarok egyébként igazságot tenni, meg védeni-támadni (ahogy apám mondja mindig, mindenkinek igaza van és senkinek sincs, vita lezárva), de azért pár dolog:
-a maiden-hasonlat simán belefér az irói szabadságba, had lehessen már bármire asszociálni... akkor is, ha senki másnak nem jut eszébe. én egyszer a horrors énekesére azt mondtam, hogy olyan, mintha összeturmixolnák mansont meg adam greent, körbe lettem röhögve, de azóta is vállalom.
-arról szabad írni, amit nem szeret a kritikus, arról nem, amit nem ismer. nem kell kedvet csinálni mindenhez. biztos lehetett volna részletesebben is elemezni, de ez a része is rendben van. igaz, én egy megalomán és előszeretettel pózoló bandának tartom a muse-t, akik viszont iszonyú tehetségesen írnak slágereket (bár gyorsan megunom a utóbbi albumaikat, hol van már a muscle museum...).
-az "írótól is többet tud" amúgy helyes, a "valakitől többet" érvényes ragozási variáció. ha már a helyesírás-kurzusnál tartunk, amennyi ebben a cikkben maradt (meg az én írásaimban, meg a te kommentjeidben), annyi mindegyikben marad, ezt magyar szakosként mondom. ezen túl már korrektor kéne.
Előzmény:   Olive    2008. ápr. 8.  17:30  
Olive 2008. ápr. 8.  17:30 8
Erre az all time top 10-re nem reagálnék.
Igen, galoppozó ritmusa van annak a számnak, mint a legtöbb Maiden számnak, de ettől függetlenül én még nem tudnám elképzelni a repertoárjukban, szerintem Eddie kicsit messze esik a Muse imidzsétől, de ez egy lényegtelenebb pontja volt a kritikámnak.
„Olivenak ez sem volt elég, de ő valószínűleg rajongó, aki a legfelkészültebb írótól is többet tud.” Köszönöm a bókot, de szerintem teljesen átlagos szinten ismerem a Muse-t, kb mint amennyire egy Muse-t hallgató fiatal. (Egyébként meg nem "írótól is többet tud", hanem "írónál is többet tud".)

Jöttök ezzel, hogy nem csak a rajongóknak kell írni, de mondjuk ha ezt egy Muse-t csak hallomásból ismerő ember olvassa el, hát annak az érdeklődését se sikerülne sajnos felkelteni a DVD iránt.
De kérdem én, hogy az aki esetleg nem fanatikus, annak nem lehet az a véleménye, hogy valami kurva jó?
A frontember meg szórakoztat, ez a dolga. Kevés zenekar van, ahol nem a frontember van a középpontban (talán nem véletlenül alakult ki a frontember elnevezés).

Szerintem nem arra kéne rámenned, hogy mi az értékelhető része a cikkednek, és nyugtázni szépen, hogy ezt jól csináltam, hanem megnézni, mit is kritizálnak.
Mert valahol egy megjelent cikk is termék, egy szolgáltatás, és te se szeretsz hibás terméket vásárolni, valamint ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek, mint újságírót, és a médium színvonalát is szeretnéd emelni, amelyben alkotsz, amit képviselsz, akkor kötelező, hogy a tőled telhető legjobb minőség nyújtására törekedj.
Ezt a rajongói státuszt meg szépen rámragasztottátok, sebaj.
Zenerajongó, igen, az vagyok.
   
savashenrik 2008. ápr. 7.  15:58 7
Attól, hogy még 10 pontot kap valami, még nem biztos hogy minden idők legjobb lemezei közé bekerül. Ettől még lehet jó valami. Ja, és nincs bajom a Muse-al, de nem is vagyok fan.
Megkaptam a cd- dvd-t, és megírtam azt amit láttam hallottam. Nem volt fanatikus, lelkendező, de valóban gáz az, ha valaki elfogult.
Viszont.
A mai világban az a trend, ha szarrá fikázol, szétsavazol valamit. Atomjaira. Ha egyből a szart próbálod kiszűrni. Ha van értékelhető része egy produkciónak azt figyelembe sem kell venni. Ma ez megy, és sokan azt hiszik hogy akkor mondják meg a frankót ha beledöngölnek a földbe valamit. Itt adva volt egy cd dvd, amiről nem írtam rosszat mert nem volt rossz. Sőt jó volt. Olivenak ez sem volt elég, de ő valószínűleg rajongó, aki a legfelkészültebb írótól is többet tud. Én nem a rajongóknak írok, mert akkor ez a BRAVO újság lenne. Ha valaki félti a kedvencét, az úgyis klaviatúrát ránt és neki esik az írónak, miért nem ajnározta egekbe azt amit ő annyira imád. Vagy éppen ellenkezőleg, elfogultsággal vádol.
Előzmény:   akerenyi    2008. ápr. 7.  09:30  
savashenrik 2008. ápr. 7.  15:36 3
Vicces, hogy két vélemény ami ezidáig érkezett az írásra, mennyire üti egymást. Most csöpögve imádom őkket, vagy utálom? Fura, hogy ha nem szélsőséges az ember véleménye valamiről, legyen az pozitív vagy negatív akkor az már szar.
Olive: AZ Iron Maiden, és a korai brit metál jellegzetessége volt az agaloppozó riffelés, ami a Knights of.. alapjául szolgál. Dobok mögé beugrálni óvatos duhajság, nem azt mondtam hog ynem csináltak ilyet, de nem tűnnek olyan fazonoknak.
A Vad Fruttik hasonlat pontosan annak kapcsán jön ide, ami a színpadi történéseket jellemzi. Van egy összességében jó zenekar, ahol a forntember szórakoztat, a többiek helyén meg állhat bárki,mert ők csak úgy állnak, zenélnek teszik a dolgukat de egy lagzin nagyobb a nyomulás mint a színpadon. A sikereiket senki nem vonta kétségbe. De hogy a stadion bulikon nem tudnak mit csinálni leszámítva az énekest, az is tény. Vagy a dvd-t vágták úgy össze.
Előzmény:   Olive    2008. ápr. 6.  20:36  
akerenyi 2008. ápr. 7.  09:30 2
pár dolgot hozzátennék:
1, az kezdjen el helyesírásról okosítani, aki egyszer is végigolvassa a posztját, mielőtt elküldi.
2, szerintem legalább annyira kerülendő egy fanatikus újságíró lelkendező-csöpögő cikke az abszolút favorit zenekaráról, mint egy tájékozatlan újságíróé. 10/10? Nem állítom, hogy nagy Muse-fan vagyok, de feltűnt volna, hogyha a lemez benne van az all-time-top-10ben:)
Mind1, ez is szubjektív, csak az ilyen dolgoktól veszíti el az erejét az amúgy részben reális kritika.
   
Olive 2008. ápr. 6.  20:36 1
A helyesírási hibákra, valamint a stilisztikailag megkérdőjelezhető mondatra nem térek ki, a tartalomhoz viszont volna pár hozzáfűznivalóm.

Ez a U2 hasonlat még megállja a helyét, de Iron Maiden?? Jaj. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, mint újságírók, inkább ne írjuk le, így magunkat se írjuk le.
Túlélésre játszva? Egyrészt nem tudom ezt honnan vette az író, másrészt ha valaki eljut odáig pályafutása során, mint zenész, hogy megtölthessen egy ekkora stadiont, mint a Wembley, az egy rohadt nagy dolog, nem sokan mondhatják el magukról, hogy meg tudták tölteni a Wembleyt, ez majd' minden rocksztár álma.
Úgyhogy sokkal inkább megélésre játszva.

Badarság továbbá, hogy ők nem ablakból tévét dobáló fazonok, habár igaz, ma már nem rongálnak, de nem is volt az olyan rég, amikor a tűzpirosra festett hajú Matt be-beugrált a dobok közé, és hasonló testi épségét veszélyeztető mutatványokkal sokkolt, vagy amikor még amatőr zenekarként egy konkurens zenekar buszát megrongálták. És különben is, hogy lenne már normális ember, aki oylan számokat ír, mint a Hysteria?

Az Arénát meg nem csak a magas jegyárak miatt nem töltötték meg, hanem inkább azon egyszerű tényben keresendő a válasz, hogy a magyarok egyszerűen nem ismerik a Muse-t, csak egy szűkebb réteg, mert alig foglalkozik vele a média.

Különben meg egy iszonyatosan jó koncertfelvételről van szó. A bevonulás hatalmas, ahogy pedig megszólal ez a hatalmas csarnok Bellamy csodálatos fémszínű Silver Mansonjával, az valami elképesztő. És ezek nem önmagukat hájpoló rocksztárok, hanem profi zenészek - Mattnek mellesleg komolyzenei előélete van.
Azok a szólózások meg pont, hogy kellenek egy ekkora stadionba, főleg a közepefelé az a hendrixes intermezzo kicsit megtörte a muse-os hangzásvilágot, vagány volt. Ez a kis 160 akárhány centis törékeny ember valami hihetetlen.
A közönség meg eufórikus állapotban őrjöng, és amikor egy emberként ugrál az egész Wembley, az egyszerűen kurva jól néz ki.

Nyilvánvaló, hogy aki ezt írta, nincs oda a Muse-ért - ami nem baj -, de erről a dévédéről sokkal többet is lehetne írni. Meg hol érdekel engem a Vad Fruttik, amikor Muse-ról olvasok. Tele van töltelékmondatokkal az írás, erőltetett mondatok.
Az is lehet, hogy esetleg nem is ismeri kifejezetten a zenekart, csak mainstream vonalról – ami viszont baj, egy kis háttérismeret elsajátítása nem ártott volna.
Így néz ki az, amikor valaki olyasvalamit vállal el, amit különösebben nem ismer, és nem is szeret.

Igazságtalan ez a 7/10, minimum 9/10, de inkább 10/10.
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky