3428 zenekar 12453 letölthető zene

Hozzászólások » Kommentek » Cikk hozzászólások » 21 GRAMM élvezet kommentek

Témakörök
Hirdetés
Vissza a cikkhez21 GRAMM élvezet kommentek
Doorsemlekzenekar 2007. dec. 4.  16:56 1
A Doors emlékének méltó őrzői –
15 éves a Doors Emlékzenekar


Már több mint negyven éve annak, hogy Amerikában felkavarta a kedélyeket a Doors első albuma és folyamatos népszerűségük bizonyítéka, hogy korai lemezeik azóta is jól fogynak. Hazánkban van egy emlékzenekar - ők immár 15 éve őrzik méltóképpen a Doors zenei emlékét - a Doors Emlékzenekar. Ennyi idő egy zenekar, hát még egy emlékzenekar életében is nagy idő, és ezt egy születésnapi koncerttel fogják megünnepelni, melynek apropóján megkerestük Kiss Gergőt, a csapat gitárosát, hogy meséljen nekünk mire készülnek.

Először kérlek, mutasd be a zenekart!

A zenekar tagjai: Menszátor Héresz Attila – ének, Fóris Szilárd – billentyűs hangszerek, Szöllős Gergő – dobok, Veisz Gábor – basszusgitár, Kiss Gergő – gitár, szervezés.

Mostanában nagy divatja van a Tribute zenekaroknak. Ti mióta tisztelegtek a Doors előtt és miért pont az ő zenéjüket játszátok?

Igen, én is úgy látom, hogy az utóbbi években gombamód elszaporodtak a tribute- és emlékzenekarok. A Doors Emlékzenekar kinőtte magát a tribute zenekarok sokaságából. Tizenöt éve folyamatosan játszunk, nagy fesztiválokon lépünk fel, ennyi ideje vagyunk jelen a magyar zenei életben. Ez az idő biztosíték a hitelességünkre és bizonyítja, hogy nem divatból zenélünk. Minket a Doors zenéjének szeretete hozott össze, talán – ha jól emlékszem – az éppen akkor bemutatott és sikerrel játszott Doors film hatásának köszönhető, hogy azóta is folyamatosan a Gyíkkirály zenéjét visszük és népszerűsítjük tovább.

Mivel készültök e jubileummal kapcsolatban?

Természetesen egy meglepetésekkel teli ünnepi koncerttel készülünk december 8-án. Az apropót egyrészt a 15 éves jubileum, másrészt Jim Morrison születésének évfordulója adta. Morrison december 8-án lenne 64 éves és e nevezetes dátum minden évfordulóján összegyűlnek a rajongók – így teszünk mi is immár hagyományként minden évben. Tagadhatatlan, hogy Morrison szövegeivel, verseivel, színpadi jelenlétével és vad életstílusával, nagy befolyással volt a rock and roll zene jövőjére.

Hol lesz ez a jubileumi koncert?

Egy új és hangulatos hely, a Morrisons2 Pub (Budapest,V.,Honvéd u.40.) ad otthont az ünnepi eseménynek. Fontos, hogy délután 5 és este 9 óra között ingyenes a belépés. Illetve még az is lényeges, hogy pontosan este 9 órakor elkezdünk zenélni, mert 11 óráig be kell fejezni a koncertet. Vendégeket is hívtunk az eseményre, akik saját előadásmódjukkal fogják színesíteni az estet.

Kik lesznek a vendégek? Miért pont őket hívtátok meg, mi a kapcsolódási pontjuk a Doorshoz?

Vendégeink: Takáts Tamás, Papp Szabi, és terveink szerint egy Gitárművész fog velünk játszani egy bizonyos számban… Reméljük, hogy koncertnaptárjuk megengedni, hogy mindegyikőjük jelen legyen. Már több alkalommal játszottunk együtt Takáts Tamással, aki a Dirty Bandban is játszik Doors számokat, és úgy tudom, hogy a Supernem frontemberéhez, Papp Szabihoz is közel áll a Doors zenéje. Ők a saját látásmódjukban, stílusukban tesznek hozzá a produkcióhoz, velük is fel fogjuk idézni a legendás dalokat.

Milyen dalokat fogtok játszani?

Ez a vendégművészek kívánságától is függ, de természetesen nagyjából már összeállítottuk a listát. Igyekszünk mindenki kedvére tenni, tehát változatosan válogattunk a Doors életműből. Játszunk olyan számokat, amelyeket régen játszott a Doors Emlékzenekar, és lesz olyan is, amit még sohasem adtunk elő. Mivel a Doors zenéje sokféle – vannak blues-os és rock-os dalaik egyaránt – így a különböző zenei ízlésű emberek is megtalálják a nekik tetszőt a repertoárban és talán ez az oka annak, hogy a mi koncertjeinkre egyaránt járnak az egészen fiatalok és az idősebb zeneszeretők is.
Várunk mindenkit sok szeretettel december 8-án a Morrisons2-ben.

További információk:

http://www.doorsemlekzenekar.hu

- Hajós Maja -
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky