Dobtanítás
Csá ! A mi dobosunk Debrecenbe jár fõsulira és ott a Replika dobosánál tanul , de oda rendesen felvételizni kell ! Miskolcon Takács Joci-t tudom ajánlani , õ az Eclipse dobosa volt , ma egy csomó projektben üt . Ha érdekel a telószáma írj a saját e-mailemre ! tavaszjokka@freemail.hu Csá Buék !
Bukodi Adam
2005. dec.. 31. 15:16
12
tanulas
Könyörgöm, tanítson meg valaki dobolni!!
tel szamom: 0630 506 92 56
e-mail:bukodiduo@msn.com
Remélem majd Te vagy ti is benéztek.Szívesen látlak egy sörös beszélgetésre.Várható nyitás 2006 február, az átépítés után a jelenlegi Corner helyén Corner Stage néven.Erõsen megváltozott tartalommal.Keresd majd Molnár Gábort
Addig is sok sikert nektek !
xtrike
2005. dec.. 6. 08:22
9
Szerintem
Szerintem most már lesz jelentkezõ a klubbodba ! Ezzel a topiccal én elértem amit akartam , - te kiterítetted a lapjaidat . Ez jó ! - Remélem sikeres lesz a vállalkozásod , és a fellépõ zenekarok is elégedettek lesznek ! üdv : Jokka & XTRIKE
mgm
2005. dec.. 5. 11:18
8
nem téma
Nem akartam ebbe a vitába belefolyni, de....
Kedves xtrike te valószínüleg egy sokat tapasztalt és bizalmatlan zenész vagy. Én 46 évem ellenére nem látom ilyen borúsan a szakmát és jónak tartom az ötletedet az összefogásról, bár sok az eszkimó.....
Elképzelésünk szerint a pénzügyi rész alábbiak szerint
- Számlaképes zenekarok,elõadók esetében , kialkudott gázsi alapján
-Nem számlaképes esetben az elõadó bérbe veszi a helyiséget ,jelképes 100.-Ft-os áron /erre a szerzõi jogi és egyéb törvények miatt van szükség/
a forgalomból nem részesedik az elõadó de az általa megállapított belépõdíj teljes egészében õt illeti meg, ennek beszedésérõl Õ vagy az általa megbízott személy gondoskodik
És mit kap 100.-FT bérleti díjért?
400-450 w teljesítményû hangosítást, 12 csatornás yamaha keverõvel, világítással,villamos energiával,fûtött kb 80 fõ befogadására alkalmas termet.
Hát röviden ennyi.
Egyébként eddig egyetlen egy jelentkezõ vagy érdeklõdõ sem volt.EZ VAN
Üdv: mgm
xtrike
2005. dec.. 1. 23:23
7
Élõ zene !
üdv ! szerintem az élõ zenekarok stílustól függetlenül , segíthetnek egymásnak . Pl . klublistát készítenek , és pontozzák a helyeket . Pl. én megírhatom neked , ha akarod , hogy itt milyen klubbok , zenés kocsmák mûködnek , kit kell keresned , és hogy tapasztalataink szerint korrektek vagy köcsögök a tulajok . Mi nem játszunk réteg zenét , de néhány helyre mi is befizettük magunkat ( nem sokat segített ) ! Viszont a haveri csapatok igen ! Sokszor én is sajnálom a pénzt ismeretlen bandákra , de azért megnézek más stílusú zenekarokat is , a lényeg hogy jó és élõ legyen ! Ezt felejtik el sokan itthon ! Olyasmit csinálnak ebbõl mint a fociból ! Minden rajongó imádja azt a sportágat , de az ellenfél szurkolóit útálja ! Szóval - én nem az össznépi testvériségrõl beszélek , olyan nincs - csak egymás tájékoztatásáról , és ez már segítség ! Ha érdekel téged vagy bárkit aki olvassa írjatok ide : xtrike@freemail.hu csá !
nagytoti
2005. dec.. 1. 22:15
6
Valóban nem fejtettem ki eléggé: az "ilyen típusú"-t a rockzenében is a kisebbséget képviselõ (pl. progrock) zenekarokra értettem. Én sem úgy gondoltam, hogy annak kell örülni, ha megnyílik egy olyan hely, ahol a zenekarok megalázó körülmények között és anyagi feltételek mellett játszhatnak. Teljesen egyetértek Veled, hogy örülni csak a korrekt kluboknak kell.
Gondolom abban is egyértünk, hogy ha egy zenész a befektetett anyagiakból valamit viszont szeretne látni, rendszeresen kell koncerteznie. Ennek csak úgy van értelme, ha sok helyre jár el koncertezni. Én sajnos úgy tapazstaltam, hogy a korrekt hely nagyon ritka, így a zenekar, ha játszani akar, gyakran megalázó helyzetekbe kerül. Egy zenekar müködését a koncertezés bevételeibõl finanszírozni ilyen körülmények között nagyon nehéz. Sajnos sok helyen elõbb a zenekar kell, hogy fizessen, hogy felléphessen, de gyakran nincs lehetõsége bojkottra sem, ha mondjuk 50 km-es körzetben az az egyetlen rockklub.
Nem támadni akartalak, csak elsõ olvasásra optimistábban álltam hozzá mgm hirdetéséhez. Ha nem így jött le, bocsánatot kérek! Üdv!
U.I: Ez szerintem is fontos téma, ezért is nyitottam neki fórumot.
xtrike
2005. nov.. 30. 20:16
5
Xtrike reakció
mgm: korrekt a válaszod ! nagytoti : figyusz : - a klubbokban nem adják ingyen az alkoholos italokat , ( és tapasztalatom szerint semmit sem ! ) az emberek meg a muzsika miatt mennek oda inni ! ha te szereted mások pénztárcáját megtömni tedd azt hobbiból . Csak a korrekt helyeknek kell örülni , a többi csak ront az élõ zene helyzetén . Miért ? Mert bármelyik amatõr DJ disznóra keresi magát egy falusi diszkóban , bérelt cuccal , a legtöbb amatõr zenésznek meg egy húrkészletet is nehezére esik megvennie . És ha nem kap soha egy vasat sem mibõl fog fejlõdni ? Pedig õ folyamatosan , gyakorol , zenét tanul , próbahelyet bérel , ( szintén nem ingyen ) stb . Elõbb utóbb szépen leteszi a lantot , és megkomolyodik - és átsétál a haverjaival a diszkóba , ( tisztelet a kivételnek ! ) . - Léteznek , köztes megoldások , pl: százalék a belépõkböl , forgalomból ,( akinek a " zene " szívügye az tudja ezt , klubtulaj létére is ) és úgy látom " mgm " ilyen , te meg toti tanuld meg légyszi . Mert csak egymás segítségével nyerhetünk a gépzenékkel szemben ! Ja szerintem meg nagyon is fórumra való téma ez ! üdv !
nagytoti
2005. nov.. 30. 14:32
4
Re: Fellépési lehetõség !
[quote:a01d67f181="xtrike"]Fellépési lehetõséget biztosítasz ? Tehát fizetni nem akarsz , a zenekaroknak ? A hangszereket , a studiót , a benzint is ingyen adják . - (ühm ! ) - Ha másképp gondolod akkor bocs , de ez jön le ![/quote:a01d67f181]
Szerintem inkább örülni kellen, hogy nyílik egy klub, ahol ilyen típusú zenekarok lehetõséget kapnak. Egyébként pedig a zenekar az esetek 90%-ában örülhet, ha egy koncertje nem ráfizetéses. Sok válogatási lehetõség amúgy sincs. Ez inkább hobbistáknak való.