3422 zespół 12339 MP3 ściągać

Hozzászólások » MyMusic » Bárpult » Milyen a hangszered???????

Temat
Hirdetés
Milyen a hangszered???????
Fantomas 2006. jan.. 26.  13:30 42
gitár eladó
[quote:1da6a3f05b="Stván"]Sziasztok!
Szeretnék egy gitárt venni, olyan 80 000 FT körül, olyat ami megbízható és van rajta satu. Eddíg 2 gitárt néztem ki:
LTD M-100FM és LTD MH-50. Tudnátok nekem véleményt mondani, esetleg ajánlani valami jó gitárt?[/quote:1da6a3f05b]

Helló
Van egy eladó gitárom, ami megfelel az igényeidnek.
Jackson PS4-es japán gyártmány keménytok stb.
ha érdekel írj: derrickfelugyelo@citromail.hu

képek http://fantomas.uw.hu

Emilius 2006. jan.. 7.  13:42 41
Milyen a hangszered???????
Üdv mindenkinek, az InScape zenekar basszusgitárosa vagyok, lassan 6-7 éve tépem a húrokat. Sok basszusos hozzászólást nem láttam, így pótolnám a hiányt, hátha valakinek segít majd a hangszer/erõsítõ választásban. Jelenleg az alábbi dolgokat használom:

- 4 húros régi japán Ibanez SR600, Aguiliar elektronikával (Irgalmatlan röfögõs-rockos hangja van, kicsit keveslem a közepet a hangszerben, de néhány stílusban pont ez kell. Kicsit erõs az alapzaja, de valamit valamiért.

- 5 húros Yamaha RBX775 (Sokféle hangszínt lehet kihozni belõle, a vastag közepek mellett nagyon szeretem benne futurisztikus designt. Negatívum, hogy a jack aljzatot rögtön ki kellett cserélnem mert nem volt hajandó megszólalni neutrik csatlakozókkal. Alapzaja szinte nulla, stúdióban jól használható.)

- Ashdown MAG 250-es fej rackben, és egy Ashdown ABM BP1510TX 650/1000 Wattos láda David Eden csipogóval (Lehet hogy elfogult vagyok de ez a cucc a szemem fénye!!! Talán nem csak én vagyok Ashdown párti, csomó helyen használnak ilyet (Mark King, John Entwistle, Rudy Sarzo, Nick Fyffe, U2, Lenny Krawitz, System of a Down...). Egyetlen gond vele hogy nekik telik roadlikra akik cipelik a motyót nekem meg nem. A 2X10-es és az 1X15-ös tárcsákkal a láda laza 42 kg, ami szinte minden esetben kétemberes megfejtés. A fej sokak szerint melegedik így állítólag praktikus beépíteni egy extra ventillátort, nekem erre még nem volt szükségem. Van benne beépített octaver, aminél jobbat nem hallottam eddig, pedig több pedált/effektet kipróbáltam. A motyóból ha kell bármilyen hangot ki lehet hozni, és amikor megküldtem otthon, a cserepek lepotyogtak.)

Stván 2005. dec.. 27.  22:44 40
Sziasztok!
Szeretnék egy gitárt venni, olyan 80 000 FT körül, olyat ami megbízható és van rajta satu. Eddíg 2 gitárt néztem ki:
LTD M-100FM és LTD MH-50. Tudnátok nekem véleményt mondani, esetleg ajánlani valami jó gitárt?

hurigans 2005. dec.. 15.  14:13 39
milyen a hangszerem
Nos nemrég cseréltem le a hangszerem. Egy Ibanez RG 270-esem volt, Seymour-Duncan pickuppal a hátuljában, ezt cseréltem le egy LTD MH 400-asra. Az eredmény eszméletlen, ez a hangszer fantasztikus. Igaz nem volt olcsó(195 EFt), de a hangzás szuper. Mindenkinek csak ajánlani tudom az LTD hangszereket.Az erõsítõm egy Powerstate PGT 100-as, még ezen is jól szól. A következõ cserém egy Peavey 6505-ös fej februárban.
Ez Lesz az igazán metal hang!!!!!

fabi 2005. dec.. 6.  00:53 38
Eladó egy zoom 505 II multieffect.Kezdõknek ideális.Egy évig használtam,semmi baja,csak kinõttem.
Ár:11001 Ft.(fölfele lehet alkudni)
fabi@freemail.hu

G. 2005. nov.. 15.  15:42 37
Szia Andante!

Bocs, hogy csak most írtam, nem voltam mostanában ezen az oldalon.

Szóval, én nagyon szeretem a POD-omat. Használtam az elején vonalból, de egy szerintem a legjobb megoldás, ha erõsítõ tiszta csatornájába kötöd, és az erõsítõ EQ-jával állítod a különbözõ teremakusztikákhoz. Gyorsan reagál a programváltásokra, tele van jó erõsítõszimulációkkal, effektekkel. Egy negatívum, ha szinpadon akarod használni kell hozzá egy Line6 lábpedál, vagy egy midi foot controller.

Ja és a füledre hallgass, ne befolyásoljon, hogy éppen milyen erõsítõ a divat. Nekem pl a Mesa (itt) nem igazán jön be, én Marshall JCM szimulációt használom a legtöbbet.

Üdv: G.

Andante 2005. nov.. 9.  08:40 36
Nagyon örülnék ha írnál kritikát a line6-rõl. Szeretnék eggyet venni de nem tudom még hogy mennyire jó. Én még rosszet nem hallottam róla.

G. 2005. okt.. 10.  13:38 35
Hello!

G. vagyok a Steamy (egyik) gitárosa.

Szóval két gitárt használok, mindkettõ saját készítésû. Az egyik egy klasszikusabb, PRS re hajazó mahagóni testû, juhar fedlapú, ragasztott juhar nyakú hangszer, Shaller szerelvényekkel, Seymour Duncan SH-1-es pick-upokkal szerelve. A másik egy vadabb formájú, kísérletezõbb darab, kõris test, juhar fedlap, csavarozott bükk nyak, finomhangolós Gotoh tremolo, Gotoh kulcsok, a hídnál Seymour Duncan TB-10, a nyaknál DiMarzio HS-1 pick-upokkal.

Erõsítõm egy Behringer GMX-1200H fej+ egy Mesa 2x12 Rectifier kópia láda 2 Celection Vintag 30-al szerelve.

Az outboard egy Line6 POD II. Limited Edition, Behringer Midi pedállal vezérelve, Boss Line Selector, Ibanez SH-7 (eladó), Ibanez LF-7 (eladó)

A gitár jele egy AKG WMS 40 UHF rendszeren keresztül megy a rendszerbe.

A POD hangzásait a Behringer fej tiszta csatornájára (Fender Twin szimuláció, Hi-Gain állásban, U.S. speaker szimuláció, Kompresszor FX) küldöm. Gyakorlatilag a szólóhangszin kivételével az összes gitárhangzásom ezen keresztül szólal meg. A fej csatornaváltójával és Line Selectorral kapcsolom a szóló csatornát. (Mesa szimuláció, Hot Gain állásban, U.S. speaker szimuláció, Delay+Kompresszor FX) Ennek elõnye, hogy a szóló hangerejét az erõsítõfej másik csatornája hangerõpotiával tudom belõni.

Egyenlõre meg vagyok elégedve a rendszeremmel, a Behringer fejet jó szívvel tudom ajánlani, mindazoknak, akik félre tudják tenni a Behringerrel kapcsolatos elõítéletüket. Jó hangja(i) vannak, megbízható, midizhetõ, insertálható, effektutas stb...
Bár némiképp magam ellen beszélek, ugyanis szemezek az Ashdown Fallen Angel DSP fejjel. Ha valaki találkozott vele, legyen oly jó és írja le a tapasztalatait.

Üdv mindenkinek

steamy@vipmail.hu

Little V.A.(l). 2005. szept.. 30.  15:01 34
cucc
sziasztok

András vagyok, én zenekar híján amolyan szólóban nyomom a dalírást, ha lehet így fogalmazni..

Ibanez custom RG
Ami egy 270-esként indult, mikor megvettem, mivel balosban csak azt lehet kapni elfogadtható áron, a többi egy rablás szerintem, csak azért mert balos. A változtatások a következõk voltak rajta:
-Dimarzio Evolution neck pickup (pink)
-Dimarzio Evolution bridge pickup (pink)
-Teremolo csere EDGE-re
- a nyak hátuljáról lecsiszoltam a lakkot, amitõl ezerszer kényelmesebb rajta játszani, nem akad meg rajta a kezed, ha picit megizzad és olyan természetesebb feelingje van
- 21-24ig skaloppálva van a fogólap
- a hangerõ poti push-pullra cserélve, amivel, az elsõ vagy hátsó pickupot lehet felezni
- és végül a testre egy szép bronzos-aranyos körvonal lett festve

Erõsítõnek egy CARVIN VT50-et (már nem gyártják kb 5-6 éve helyette csak a Bel Air kombókat gyártják, amik elvileg ugyanazok, csak ugye ládával egybeépítve) használok ami full csõ, eredetileg bluesra kitalálva...
Egyszerûen fantasztikus tiszta csatornája van, egyedül a Fender twin és a VOX AC 30 hasonlítható hozzá..a torzított csatorna nekem kicsit gyengének bizonyult, de ez érthetõ, hiszen bluesra van a cucc, de most dolgozunk egy jópár módosításon (Richard Hasserbrock nyomán) ami állítólag "Marshall killer"-t csinál belõle:)

ládának egy régi szar vermona van szétkapva (a vermona fanektõl bocsánat a fogalmazásért), amibõl ki lett szedve még annó az erõsítõ rész és most ládaként funkcionál, amiben egyelõre egy darab Celestion Vintage 30-as hangszóró van

multi egy Digitech RP100-as Proel expression pedállal

plusz egy Boss FV-50-es hangerõ pedált és

nem utolsó sorban pedig egy MORLEY BAD HORSIE II CONTOUR WAH pedált...ami az utolsó fillérig megéri az árát, ezt garantálhatom (természetesen nem itthon, hanem kint bécsben:)

A multit szeretném majd nélkülözni, ha meg lesz csinálva jól a torzított csatorna és valami rackeffektet venni inkább, egy olcsóbb Lexicont vagy egy Rocktron Replifexet vagy Intellifexet

üdv mindenkinek!

András

huri 2005. szept.. 30.  12:03 33
RE:
Sziasztok!
Harsányi Gábor vagyok a Decadence zenekar gitárosa.
Személy szerint a következõket használom:
- Ibanez RG 270 gitár a hátuljába egy Seymour&Duncan hangszedõvel, amit most szeretnék egy LTD MH400-ra cserélni.
- Powerstate PGT 100, amit majd egyszer szeretnék egy Line6 Spider-re, vagy egy Peavey 5150-re cserélni.
- Powerstate 200 W láda
- Digitech GNX-1 gitár multi effect, ez eleddig jónak bizonyúlt.
Elõre bocsátom, hogy metalt játszunk. Nos, nem szól rosszul a cucc, de ennyi pénzbõl, nem sok jobbat lehet kihozni.
METALOS ÜDV!!!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky