3422 zenekar 12339 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » 2005. év hónap zenekarai (archívum) » 2005. április

Témakörök
Hirdetés
2005. április
Stab Venom 2005. ápr.. 13.  13:58 100
fikázás? hol?!
[quote:2d795fc55f="Munkácsi Tamás"]Könyörgöm,hagyjátok abba ezeket a fikázódásokat...[/quote:2d795fc55f]
Tényleg nem szándékozunk senkit se fikázni. Ha vitát kezdenek, vagy kérdést feltesznek,-azokra válaszólunk.
Ennek a kisversenynek tényleg nem kell pusztitónak lennie, de ha két "homlokegyenesen" más világ beleütközik egymásba, alakulnak "beszédtémák". Hidjetek, ha hip-hopp "zenekar" lettetek volna, sokkal, de sokkal rosszabb lenne itt a levegõ.
Felvétel minõsége/kora, szerintem, senkinek se legyen kifogás(a mellet, hogy tisztában vagyok azzal, hogy nálunk a leggyengébb): itt értékelni tudnak vagy a lejátszott koncertek alapján(ha valaki ott volt), vagy a kirakott zeneanyag alapján, ami olyan amilyen. És ez vagy megtetszik, vagy nem. Vagy érzi benne az ember valamit, ami neki szól, vagy idegennek tûnik, hidegen hagy (mint Reginának,aki kisembernek érzi magát).
Tisztelettel,
Tim
PS: Ez az üzenet nem fikázás és vírust nem tartalmaz! www.innersea.hu

Stab Venom 2005. ápr.. 13.  13:41 99
Re: szavazás
[quote:4c21eddb5c="Horváth Gábor"]
Opus Altera: Szerintem nagyon Blind Guardian másolat,ez egy rockopera.
Tûzmadár: Ha a symbolt fikázzák h magyar rock zenét másolnak,akkor a tûzmadár a magyar Pokolgép és Ossian![/quote:4c21eddb5c]
Szerintem, az Opusnak csak a profiságnak a szintje, nem amatõr hozzáállás és karizmája emlékezdheti a Blind Guardianra. De ezzel lehet összehasonlítani bárkit bármivel. BlindG nem prog-metál(nem is volt soha), OpusA, pedig, kifejezetten. Rock operákat írtak Queentõl kezdve Dream Theater, Rapsody, Aina, Ayreon, Symphony X keresztül sok-sok zenekar.
Tûzmadár, szerintem, nem"magyar Pokolgép"(más is van???), és pláne, nem Ossian másolata. A zenejuk jó pár fokkal érdekesebb is kevésbe kiszámitható, hallhatóan nem a rock-himnusz alkotásra tesznek a hangsúlyt.
Ahogy megértettem az itt szereplõ hozzászólásokat, itt nem fikáztak a symbolt, hanem simán véleményt írtak, hogy milyennek találnak a zenét.Úgyanúgy, mint valakinek tûnhet prognak az IS, vagy Ossiannak a Tûzmadár.

Stab Venom 2005. ápr.. 13.  13:19 98
Re: Ez már sok!
[quote:92d20cc916="Nyiki"]Na ezek a beszólások már a személyemet sértik!
Ha vitád van Reginával ne rám vetísd légy oly kedves! Egyébként a nyelvi kérdést amit már meg vitattunk az IS tábora dobta fel ismételten! Én pedig el mondtam az öszinte véleményem amit te SZÍvatásnak értelmeztél!Nem akarok senkit se jellemezni pedig meg tehetném ! Én nem akartam vitázni csak a gomdolataimat fejtettem ki a témával kapcsolatban és ti egybõl a személyiségemet boncolgatjátok, sértegetitek!
Na ez már tényleg sok!
Egyébként egy-két idegen nevü magyar zenekar azoknak akik nem jártasak a magyar zenei életbe :Ossian,Karthago,Blak Out,Hooligans,Echo,Taurus,Junkies,Sing Sing,Sex Action,Hobo Bluses Band,Ozirisz,Republic,F.O.System egyenlõre ennyi. Olvasgass inkább zenei lexikont és akkor meglátod mennyi magyarzenét játszó idegen nevü zenekar van. Talán nem fogsz többé ezen az egy dolgon lovagolni![/quote:92d20cc916]
Ahól úgy érzed, hogy személyeskedés volt,-bocsánat, nem szándékoztam annak.
a Regina tartozik a symbol táborba, szóval, gondoltam, nem baj, ha párasitok, de ha ezzel bántottam, akoor is bocsánat.
(Reginának: Hát megint túl apró alapon véleményt kihozod valakirõl)
A nyelv kérdést kifejezetten és kizárólag TE MAGAD dobtad fel(InnerSea táborának ez nem is jutna eszébe), keressek idézetet??? Azt írtad, hogy ügye, letöltöttél zenéket, de nem tudtad megérteni mirõl szól, mivel ezek valamitõl angolúl vannak, te pedig Magyar vagy, Magyarúl értesz, Magyarúl dallamolsz, amugy is Magyar Orszaágon vagyunk, nem? És már csak erre kezdett a vita, hogy lehet e Magyarországon angolnyelvû zene? Te szerint (idézzek?) nem lehet. Nekem (és más nekem szimpatikus embereknek) a véleménye, hogy LEHET.
Egyenlõre, én sem elemeztem senkit, pedig én IS tudok. Remélem, ez olyan taktikai atom fegyver marad, amit nem lesz szükségük felhasználni egyiküknek se...
A Magyar zenében jártasok számára: még több zenekart is tudnék megnevezni, lexikon olvasás nélkül. De valamit, amit egy valaki megteszi, egyáltalán nem kell mindenkinek ismételni. Pláne, ha vitázhatóan okos a dolog. Én ezen elõször "lovagolok", észreveszed, ha olvasod figyelmesen.

Figyelmes olvasást még a Horvath Gábornak is szeretnék felajánlani. Az Inner Sea nem játszik progresszív zenét. A progresszivet (szerintem) nagyon profi és erõteljesen dicsérhetõ módon az Opus Altera játszik. Tûzmadárnak elõfordulnak prog-elemek. Inner Sea-nek a stílusa Atmospheric Dark Light.
A kritikákat azonban köszönjük (Black Tree-rõl is gondolva), az észrevételeivel döntõ többségével tisztában vagyunk, kezeltünk is(2003óta volt ra alkalom).

Munkácsi Tamás 2005. ápr.. 13.  13:01 97
Könyörgöm,hagyjátok abba ezeket a fikázódásokat!
Mindenkinek van véleménye,ok,de akkor se fikázzuk egymást!
Ez nem verseny,most én nem leszek kiakadva,ha nem nyerjük meg a hónap zenekara szavazást, amúgy a mi anyagunk (symbol) meg több mint 3 éves (kedves blacktree), és sokat is változtunk,de ezt már írtam,én vagyok az új gitáros,kicsit metálosabban játszom.
Na mindegy, én csak annyit kérek h ne fikázzuk itt egymást,pl. összelehetne hozni közös koncerteket!Ezen kéne gondolkozni!
A másik meg az h mindenki foglalkozzon a saját zenéjével és arra
koncentráljon, h az minél jobb legyen!ÜDV mindenkinek

blacktree 2005. ápr.. 13.  12:34 96
Re: szavazás
[quote:8841c8abe4="Horváth Gábor"]
Tûzmadár: Ha a symbolt fikázzák h magyar rock zenét másolnak,akkor a tûzmadár a magyar Pokolgép és Ossian!
Inner Sea: A progresszív zenét tudni kell játszani,tele van hibákkal,disszonáns akkordokkal,ilyen zenét csak akkor kell elkezdeni játszani,ha eleget tud az ember!
Nem fikázásképp mondom,max. tanácsként és ez az én véleményem!
[/quote:8841c8abe4]

Rengeted tanács van a fenti mondatokban! Gratulálok! Inkább hallgattál volna!

A tanács/vélemény valami ilyesmi:
Tûzmadár: Kellemes muzsika, Ossian esetleg Pokolgép beütéssel!
Opus Altera: Érzõdik a Blind Guardian hatás, remélem a jövõben megtaláljátok saját hangzásotokat is. Zeneileg korrekt a dolog, szerintem egy rockoperához hasonlít.
Inner Sea: Sok hibát fedeztem fel a letölthetõ zenében. Ezek a következõk: Gitár: sok disszonáns akkorddal van tele a zene, nem tudom ez mi miatt volt, de a legközelebbi próbán próbáljátok kiküszöbölni. Hallgassátok végig együtt a zenét, így rájöttök hol a hiba.
Dob: sok helyen pontatlan, 1-2 helyen kifejezetten zavaró, bár nem annyira szembetûnõ a pontatlanság. Inkább 2-3x meghallgatva veszi észre az ember. A zenéket érdemes lenne egy alap negyed vagy nyolcad tak jel jelenlétében felvenni. Talán akkor pontosabb lenne a dolog!

Jahh! Amúgy az Inner Sea zenekarra teszem a voksomat! Hogy miért? Azért mert a felvétel kb 2 éve készült el, azóta a sokat fejlõdött a banda! Koncertjeik rendre fergetegesek, különösen a Moonlight Shadow feldolgozásuk tetszik! A saját zenék szintén rendben vannak!

Black Tree

Horváth Gábor 2005. ápr.. 13.  09:56 95
szavazás
Sziasztok!Észre vettem h nem volt érvényes a szavazatom a Symbolra,úgyhogy helyesbítenék!
Symbol:Már leírtam a véleményem!
Tûzmadár: Ha a symbolt fikázzák h magyar rock zenét másolnak,akkor a tûzmadár a magyar Pokolgép és Ossian!
Inner Sea: A progresszív zenét tudni kell játszani,tele van hibákkal,disszonáns akkordokkal,ilyen zenét csak akkor kell elkezdeni játszani,ha eleget tud az ember!
Nem fikázásképp mondom,max. tanácsként és ez az én véleményem!
Ahogy látom másnak tetszik!
Kedves Admin,szeretném ha szavazatom érvényesítenéd a Symbol zenekarra!Köszi

Solyaria 2005. ápr.. 12.  20:48 94
Bocsánat, még másik két zenekarról is kellene írnom, mert különben nem fogadják el a szavazatomat.
A Re-G zenekar is tetszik, mert eleve kedvelem a stílust, és láttam is õket élõben, de nem õket nevezném a kedvencemnek.
A másik pedig a Tûzmadár, akikkel már játszottam is együtt! :) Az énekesüknek nagyon jó hangja van,és az egész zenekarral nagyon pozitív élmény volt a találkozás, de dallamvilágában az Inner Sea sokkal közelebb áll hozzám. Szóval ennyit még kiegészítésképpen. Peace mindenkinek! :DDD

Solyaria 2005. ápr.. 12.  19:54 93
Sziasztok!
Én az Inner Sea zenekar mellett teszem le a voksomat, mert az a véleményem, hogy jót fog tenni a srácoknak egy komolyabb stúdiómunka. Rengeteget tesznek azért, hogy a zenekaruk elõre haladjon, valamint irigylésre méltónak találom a tagok közti barátságot, és szeretetet. Zenéjük nagyon ötletes, hangulatos, de van még mit fejlõdniük, amivel tisztában is vannak, és ez igaz a többi zenekarra is!
Bár senki nem kérdezte, de az elõzõekkel kapcsolatban is megfordult a fejemben pár dolog.
A ROCK nyelvével kapcsolatban: igaz, hogy Magyarországon élünk, de rengeteg oka lehet annak,ha valamely zenekarok nem az anyanyelvükön énekelnek. Bár az angol tizedannyira sem szép nyelv,mint a magyar, de kétségkívül könnyebben énekelhetõ. Valamint borzasztóan nehéz magyarul írni (fõleg,ha valaki nem magyar anyanyelvû), nagyon kevés igazán jó magyar szöveget hallottam. Bár az is relatív,hogy ki mit tart jónak. Egy angol nyelven éneklõ magyar zenekar is lehet jó, mint ahogy egy virágnak is lehet finom illata,attól függetlenül, hogy nem szép. És ugyanúgy joga van valakinek nem kedvelni egy együttest, mert nem magyarul énekel! Sokan vagyunk, sokszínûek, és mind egyéniségek! Ettõl olyan szép ez a világ! Nem érdemes ölögetni egymást. :))

Regina 2005. ápr.. 12.  19:35 92
utolsó komment
Sokszor azt vettem észre, hogy már nem is egymással beszélget pár ember, hanem egymás mellett... Én sok mindent nem értek, amit írtok és nem azért, mert más nyelvet beszéltek, hanem a sok szemléletesség és képi eszköz miatt, ami ugye egy verset is verssé tesz, félreérthetõ. A vers lényege, hogy mindenki úgy érti, ahogy magát látja benne és ez így van egy zenei alkotással is. Nos, én úgy érzem, hogy az Inner Sea-ben nem látom magam (és ez nem sértés, nehogy megint ezren harapjanak!), vagyis ezzel a zenével nem tudok azonosulni. Én, a kisember, azaz reggeltõl estig dolgozom, haza érek hulla fáradtan, csak arra vágyom, hogy álomba zuhanjak és ne a másnapi felelõsségteljes munkán mélázzak, nem érek rá (sajnos) idegen világokon rágódni, a több órás megfeszített, koncentrációt igénylõ munka után "könnyû lazulásra" vágyom és nem egyéniségem boncolgatására. Ezért kedvelem a dallamosabb rockot, amely kikapcsol. Az Inner Sea zenéje engem nem ellazít, hanem nyugtalanná tesz. Ez egy érzés, az érzések pedig nem szorulnak magyarázatra. Egyébként nem tartom jónak, hogy egymást idézgetjük és kötözködünk arról, hogy melyik szó mit jelent. Én nem azt állítottam, hogy minden szó elárul valamit rólunk, sõt nem is az a lényeg, hogy mit mondunk, hanem sokkal fontosabb az, AHOGYAN mondjuk.
Még egy dolog! JS-nek üzenem, hogy te könnyen megérted, amit Venom ír, mert gondolom, ismeritek egymást régóta. Én viszont nem ismerem õt, de azt már leszûrtem, hogy humánusabb a hozzáállása a dolgokhoz, mint a tied. Az, hogy õ nem fikázásnak vette legelsõ megnyilvánulásomat, tükrözi õt. És nehogy megint félreértés essék, nem az egész életrajzát, hanem egy "szeletet" a személyiségébõl.

Nyiki 2005. ápr.. 12.  18:46 91
Ez már sok!
Na ezek a beszólások már a személyemet sértik!
Ha vitád van Reginával ne rám vetísd légy oly kedves! Egyébként a nyelvi kérdést amit már meg vitattunk az IS tábora dobta fel ismételten! Én pedig el mondtam az öszinte véleményem amit te SZÍvatásnak értelmeztél!Nem akarok senkit se jellemezni pedig meg tehetném ! Én nem akartam vitázni csak a gomdolataimat fejtettem ki a témával kapcsolatban és ti egybõl a személyiségemet boncolgatjátok, sértegetitek!
Na ez már tényleg sok!
Egyébként egy-két idegen nevü magyar zenekar azoknak akik nem jártasak a magyar zenei életbe :Ossian,Karthago,Blak Out,Hooligans,Echo,Taurus,Junkies,Sing Sing,Sex Action,Hobo Bluses Band,Ozirisz,Republic,F.O.System egyenlõre ennyi. Olvasgass inkább zenei lexikont és akkor meglátod mennyi magyarzenét játszó idegen nevü zenekar van. Talán nem fogsz többé ezen az egy dolgon lovagolni!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky