Tvik | 2005. febr.. 4. 20:41 | 6 |
A dob a kritikus pontja a felvételnek, azzal lehet hogy érdemes inkább stúdióba menni. Elvileg kb 6 mikrofon és sáv kéne hozzá, hogy tisztességes legyen. Persze lehet kísérletezni otthon is, de legalább 2 mikivel.
Profibb hardverekhez adnak szoftvert, mint pl. a Tascam US122-höz Steinberg Cubasis-t, ami egy nyolc sávos felvevõszoftver. Van még a Tascam-on kívül Edirol, Lexicon Omega, stb. Ezek 1 fokkal igényesebb eszközök a mezei hangkártyáknál. Direct out funkció, potméterek, jobb bemenetek, alacsonyabb zaj, kisebb késleltetés. Esetleg érdemes átgondolni és beruházni. Néhány jó effektpluginnel csodákat lehet mûvelni. Nekünk is van a honlapon 3 felvételünk. A "Game" sávonként, dobilag 2 dinamikus mikrofonnal történt: www.zapruder.hu A másik kettõ felejtõs, próbatermi felvétel. |
||
Zoleeca | 2005. febr.. 4. 15:26 | 5 |
[quote:0747f23010="boorook"]
keverõpult + a számítógép elvileg már elég /a keverõ azért legyen 8 sávosnál nagyobb ,mondjuk mi 4 sávossal vettünk fel/ [/quote:0747f23010] [quote:0747f23010] 4 sávot a keverõn úgy osztottuk hogy 2 sáv lett a dobé nagyjából beállítgattuk hogy türhetõ legyen 1 sáv lett az ének 1 sáv lett a ritmusgitár ez így már lefoglalta az egész keverõt[/quote:0747f23010] Szerintem ezt úgy kellene megcsinálni, hogy van egy sima 4-es keverõd. Azon frankón belövöd a dobot - ha van sávonként EQ, hangerõ meg balance akkor szertintem ez nem gond, és elég jól meg lehet csinálni. Ezt pedig (és csak ezt) felveszed pl egy progival (Acid Pro rulez), és csak ezután veszed fel a gitárokat (a gitáros fejére egy füles abban megy a dob, õ meg játszik és azt felveszed egy mikivel). Ugyanígy az összes egyéb hangszeren. Ezután minden hangszert külön-külön tudsz variálni (persze a dobot csak "egyben"), beállítani a hangerõket, effekteket rátenni, ilyesmi. Szóval szerintem ez jobb megoldás, mint egy keverõre rádugni mindent és azt úgy ahogy van felvenni. Ez ellen szól még az is, hogyha valaki téveszt akkor lehet kezdeni elõrõl. Míg a külön-külön felvételnél nincs ilyen gond. Persze ott tovább tart az egész, de szerintem jobb hangzást ki lehet hozni belõle. Kíváncsi lennék arra a két számra, ha tudod tedd már be ide! Amúgy milyen keverõvel vettétek fel? Mert én most tavasszal akarok beruházni valami hasonlóra mint ez: Behringer UB 1204PRO [img:0747f23010][link][/img:0747f23010] |
||