3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2009. november 24. | -gabriella-

Közgáz buli! Ügyes, ügyes!

Copyright:

November 21-én, a Freestylers főszereplésével, lezajlott a Budapesti Corvinus Egyetem idei gólyabálja. De ha kevésbé akarunk hivatalosak lenni, akkor hívjuk mostantól csak KGB-nak. Nem hazudtak a szervezők, amikor azt állították, hogy közel 4000 ember élheti egyszerre át egy késői fesztivál hangulatát, ugyanis a jó fellépők miatt, rengetegen voltak a Fővám téri épületben. Azt hiszem, a legtöbb egyetem tanulhatna tőlük, hogy hogyan is rendezzenek sikeres gólyabált!

Kezdjük pár konkrétummal. A Közgáz gólyabál 4 szinten, 8 egyedi készítésű helyszínen zajlott. Ez mind igaz, de így utólag visszagondolva, sajnos, nem volt minden teljesen egyértelmű, hogy mi hol van, ugyanis az alternatív színpadot elég sokáig kerestük, mire rájöttünk, hogy gyakorlatilag ezerszer mentünk el mellette. Viszont, rendkívül jól nézett ki az egész helyszín, jók voltak a fények, egyedül talán a termek akusztikája miatt a hangosítás nem volt tökéletes, bár igazából ez egyáltalán nem volt zavaró.

A mi hibánkból viszont, elég sok koncertről lemaradtunk, így számomra nem derült ki, hogy például a Folkfree milyen is, amikor MC Sireal-al (a Freestylers MC-je) lép fel. Vagy a Balkan Fanatik fellépése pont ütközött a Freestylers-el, és az Irie Maffiával, meg a Kaukázussal, szóval így elég nehéz lett volna ott lenni.

Pont a Kaukázussal jártunk úgy, hogy kerestük-kerestük a színpadot, nem találtuk, amire megtaláltuk pont akkor játszották a Szalai Évát (ami a legtöbb ember szerint az egyetlen értékelhető számuk, vagy még ez se), és már rohantunk is, hogy visszaérjünk a Nagyteremben. Egyébként, ez az egy szám rendben volt. Itt még Kardos – Horváth János hangja sem olyan nyafogós, de legalább, olyan volt a koncerten lenni, mintha valami szauna lenne. Sok ember, kis helyen, ez ilyen.

A Brains-ről többször állítottuk már, hogy élőben sokkal jobbak, mint csak simán otthon hallgatni. Azt hiszem a sok báli ruhába öltözött, mellettünk „ikszelő” ember, azt bizonyította, hogy ez valóban így van. Szerencsére, pont azokat a számokat hallottuk, amiket a legjobban szeretünk, így még búcsúzóul lement az At fever pitch és a Top Shotta. MC Colombo-nak is sok dolga volt ezen az estén, ugyanis ő ezután, mert át az Irie Maffia koncertre is, kicsit kiugrálni magából, azt, ami még benne maradt. Bár láttuk koncertek után, és nem tűnt túl fáradtnak.

Ezután lement a Bál szépe választás. Mivel nekünk aztán tényleg semmi közünk nem volt a gólyabálhoz, így aligha ismerhettük ennek a szereplőit, ezért csak a mellettem állót tudom idézni: „Hát rohadtul nem ennek kellett volna nyernie”. Mi ezt nem tudhatjuk.

És akkor jöjjööööön a Freestylers! Jól emlékeztem, hogy nagyon-nagyon jók élőben. És, arra is, hogy rohadt jó hangulatot tudnak teremteni. Ehhez persze szükség van arra is, hogy olyan emberek álljanak a színpadon, akik rutinból nyomnak le 90 percet. Viszont azt nem gondoltam volna, hogy egy gólyabálon, az öltönyben és nyakkendőben ugráló tömeg ennyire meg fog értük őrülni. Mondhatnám, hogy milyen számok mentek, mert nyilván a híresebbek, de egy idő után összefolyt az egész, és egy hatalmas partivá alakult át.

Akiket még az estéről ki kell mindenképpen emelni, az az Irie Maffia, és Palotai. Előbbit azért, mert úgy csináltak végig egy koncertet, hogy alig fértek el a színpadon. De ennek ellenére, ez a zenén egyáltalán nem hallatszott, sőt az utóbbi időkben ez volt az egyik legjobb fellépésük, amin voltam. (Bár nem tudhatom milyen volt a lemezbemutató) Baszd fel a kéket és társai pipa-pipa, úgyhogy azt hiszem a közönség nem csalódott bennük.

Palotai tudja, mi kell a közönségnek, valószínű van egy külön olyan tracklist-je ami a trendi gólyabálos zenéket tartalmazza. Grátiszban, MC Sireal annyira jól érezte magát a színpadon, hogy még ezen is ott maradt kicsit, a másik Freestylers-s MC sráccal karöltve. Akik végig kitartottak, és nem jöttek össze az első órában senkivel, vagy nem lettek nagyon részegek, azok nagyjából hajnali 4-ig bulizhattak. Akik meg igen, azoknak biztos így is jó volt.

Ahhoz pedig gratulálunk a Közgáz tanulóinak, pontosabban az Öntevékeny Csoportok Irodájának (ÖCSI - ez is jó mozaik szó), akik amúgy 130-an vannak nagyjából, hogy összehozták ezt a Gólyabált. Ügyes-ügyes!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
qT 2009. nov. 25.  09:42 1
kgb?
   

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

2019. november 20.

Hardcore-ünnep volt a Dürer Kertben

2019. november 19-én öt olyan csapattal kedveskedett nekünk a Phoenix Music Hungary és a Dürer Kert, hogy mind a tíz ujjunkat nyalogathatjuk még egy ideig. Bár a Lionheart volt a headliner, nem kisebb nevek melegítettek, mint a Deez Nuts, a Kublai Khan, az Obey The Brave vagy éppen a Fallbrawl. Tovább

2019. szeptember 16.

Mókás kedvű Morcheeba koncert a Balaton Piknik legvégére

Voltunk már Morcheeba koncerten többször is korábban, de mindeddig egész más élményt nyújtottak a brit együttes fellépései. Gondolkoztunk, mi történhetett tegnap az énekesnővel, és arra jutottunk, vagy valamilyen tudatmódosító, vagy pusztán a Balaton, az éjszakai fényekben pompázó Gömbkilátó, és/vagy az erdő illata igézhette meg őt, hogy olyan bolondozós hangulatba jusson…de igazából mindegy is, a hangja csodás volt ezúttal is, a fellépés pedig egyben energikus, kellemes és bájos! Tovább

2019. szeptember 16.

Altatódal, háttérzene – de így imádtuk: José Gonzalez volt a Balaton Pikniken

Nem voltunk félrevezetve, tudtuk, mire számítsunk zenei fronton a Balaton Pikniken. Büszkén hirdették a szervezők az eseményleírásban, hogy nem fogjuk kirúgni a ház oldalát, és hajnalig bulizni se akarunk, helyette chillezős, kellemes, háttérzenének való fellépésekre készüljünk. Így is volt, köszönhetően José Gonzaleznek – amit vártunk, meg is kaptuk, élmény volt. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky