3427 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2009. november 24. | -gabriella-

Közgáz buli! Ügyes, ügyes!

Copyright:

November 21-én, a Freestylers főszereplésével, lezajlott a Budapesti Corvinus Egyetem idei gólyabálja. De ha kevésbé akarunk hivatalosak lenni, akkor hívjuk mostantól csak KGB-nak. Nem hazudtak a szervezők, amikor azt állították, hogy közel 4000 ember élheti egyszerre át egy késői fesztivál hangulatát, ugyanis a jó fellépők miatt, rengetegen voltak a Fővám téri épületben. Azt hiszem, a legtöbb egyetem tanulhatna tőlük, hogy hogyan is rendezzenek sikeres gólyabált!

Kezdjük pár konkrétummal. A Közgáz gólyabál 4 szinten, 8 egyedi készítésű helyszínen zajlott. Ez mind igaz, de így utólag visszagondolva, sajnos, nem volt minden teljesen egyértelmű, hogy mi hol van, ugyanis az alternatív színpadot elég sokáig kerestük, mire rájöttünk, hogy gyakorlatilag ezerszer mentünk el mellette. Viszont, rendkívül jól nézett ki az egész helyszín, jók voltak a fények, egyedül talán a termek akusztikája miatt a hangosítás nem volt tökéletes, bár igazából ez egyáltalán nem volt zavaró.

A mi hibánkból viszont, elég sok koncertről lemaradtunk, így számomra nem derült ki, hogy például a Folkfree milyen is, amikor MC Sireal-al (a Freestylers MC-je) lép fel. Vagy a Balkan Fanatik fellépése pont ütközött a Freestylers-el, és az Irie Maffiával, meg a Kaukázussal, szóval így elég nehéz lett volna ott lenni.

Pont a Kaukázussal jártunk úgy, hogy kerestük-kerestük a színpadot, nem találtuk, amire megtaláltuk pont akkor játszották a Szalai Évát (ami a legtöbb ember szerint az egyetlen értékelhető számuk, vagy még ez se), és már rohantunk is, hogy visszaérjünk a Nagyteremben. Egyébként, ez az egy szám rendben volt. Itt még Kardos – Horváth János hangja sem olyan nyafogós, de legalább, olyan volt a koncerten lenni, mintha valami szauna lenne. Sok ember, kis helyen, ez ilyen.

A Brains-ről többször állítottuk már, hogy élőben sokkal jobbak, mint csak simán otthon hallgatni. Azt hiszem a sok báli ruhába öltözött, mellettünk „ikszelő” ember, azt bizonyította, hogy ez valóban így van. Szerencsére, pont azokat a számokat hallottuk, amiket a legjobban szeretünk, így még búcsúzóul lement az At fever pitch és a Top Shotta. MC Colombo-nak is sok dolga volt ezen az estén, ugyanis ő ezután, mert át az Irie Maffia koncertre is, kicsit kiugrálni magából, azt, ami még benne maradt. Bár láttuk koncertek után, és nem tűnt túl fáradtnak.

Ezután lement a Bál szépe választás. Mivel nekünk aztán tényleg semmi közünk nem volt a gólyabálhoz, így aligha ismerhettük ennek a szereplőit, ezért csak a mellettem állót tudom idézni: „Hát rohadtul nem ennek kellett volna nyernie”. Mi ezt nem tudhatjuk.

És akkor jöjjööööön a Freestylers! Jól emlékeztem, hogy nagyon-nagyon jók élőben. És, arra is, hogy rohadt jó hangulatot tudnak teremteni. Ehhez persze szükség van arra is, hogy olyan emberek álljanak a színpadon, akik rutinból nyomnak le 90 percet. Viszont azt nem gondoltam volna, hogy egy gólyabálon, az öltönyben és nyakkendőben ugráló tömeg ennyire meg fog értük őrülni. Mondhatnám, hogy milyen számok mentek, mert nyilván a híresebbek, de egy idő után összefolyt az egész, és egy hatalmas partivá alakult át.

Akiket még az estéről ki kell mindenképpen emelni, az az Irie Maffia, és Palotai. Előbbit azért, mert úgy csináltak végig egy koncertet, hogy alig fértek el a színpadon. De ennek ellenére, ez a zenén egyáltalán nem hallatszott, sőt az utóbbi időkben ez volt az egyik legjobb fellépésük, amin voltam. (Bár nem tudhatom milyen volt a lemezbemutató) Baszd fel a kéket és társai pipa-pipa, úgyhogy azt hiszem a közönség nem csalódott bennük.

Palotai tudja, mi kell a közönségnek, valószínű van egy külön olyan tracklist-je ami a trendi gólyabálos zenéket tartalmazza. Grátiszban, MC Sireal annyira jól érezte magát a színpadon, hogy még ezen is ott maradt kicsit, a másik Freestylers-s MC sráccal karöltve. Akik végig kitartottak, és nem jöttek össze az első órában senkivel, vagy nem lettek nagyon részegek, azok nagyjából hajnali 4-ig bulizhattak. Akik meg igen, azoknak biztos így is jó volt.

Ahhoz pedig gratulálunk a Közgáz tanulóinak, pontosabban az Öntevékeny Csoportok Irodájának (ÖCSI - ez is jó mozaik szó), akik amúgy 130-an vannak nagyjából, hogy összehozták ezt a Gólyabált. Ügyes-ügyes!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
qT 2009. nov. 25.  09:42 1
kgb?
   

2019. július 29.

Pénteki levezetés, avagy Nova Prospecten jártam

A csütörtöki Architectset muszáj volt valami könnyedebb, de legalább annyira szerethető koncerttel lefojtani, a Nova Prospect tetőteraszos bulija az A38-on pedig erre tökéletes választásnak bizonyult. A bemelegítésről a szegedi Colmena és a fővárosi Touch Me Not gondoskodott. Tovább

2019. július 29.

Az Architects még mindig hibátlan élőben

Csütörtökön a brit metalcore legjobb élő bandájának választott Architects bizonyította a Budapest Parkban, hogy maximálisan kiérdemelték a fenti titulust! A bemelegítésre csak honfitársakat hoztak a szigetországból, névlegesen a Loathe, a Rolo Tomassi és a While She Sleeps bandáját, akik mind méltónak bizonyultak a hatalmas színpadra. Tovább

2019. július 20.

Ifjú metalosok az A38-on

Csütörtökön megszállta a Hajó tetőteraszát három feltörekvő metalbanda, akik ugyan szolid közönség előtt, de egészen forró estét produkáltak. A The Tumor Called Marla, a Tiansen és a Plasticocean triumvirátusa ugyan stílusilag kicsit eltérnek egymástól, de a bandák közötti kémia frankón működött! Tovább

2019. július 12.

Tízezernél is többen buliztak a váci Duna-parton

Tizenöt koncert, hat színházi előadás, egy workshop, dj-k, újcirkuszi produkciók, közösségi programok, tízezernél is több látogató és a lenyűgöző váci Duna-part. Idén is sikerrel zárult a Dunakanyar legnagyobb fesztiválja, a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó, ahol nemcsak a Tankcsapda vagy éppen a Follow The Flow koncertjére voltak több ezren kíváncsiak, de a színházi sátor is megtelt az előadások idején. Tovább

2019. július 11.

Koccantunk Kotzennel

Kedd este bevette a Barba Negra Tracket a Richie Kotzen trió, mi pedig olyan muzsikálásnak lehettünk szem- és fültanúi, amit vétek lett volna kihagyni. Nem emlékszem, mikor volt utoljára, hogy szájtátva bámultam azt, ami a színpadon folyik, de tegnap este csak kerestem az állam a padlón. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky