3428 zenekar 12453 letölthető zene
Zenekar profil
Műfaj:
POP
Stílus:
trash-trance
Város:
Budapest
Web:
www. myspace.com/thekolin, www.thekolin.com
Tagok:
Marko » ének, billentyű
Ferigeri » gitár
Iván » dob
 
Albumok
Yell into the Kazoo
Yell into the Kazoo
Moko, 2008
1. San Francisco - sample
0:46
2. Jimmy - sample
1:36
3. B-65 (Gay Submarine)
1:57

Ets.hu kritika:

A Kolin együttes története 2007 elején kezdődött – a gyermekkor óta zongorázó és éneklő, operában és dzsesszben is képzett Linczényi Márk „régóta tervezett” zenekarát megannyi névötlet elvetése után végül saját produkciós ügynöksége után keresztelte el (maga a produkciós cég elnevezése pedig Linczényi és egykori gimnáziumi osztálytársa, az orosz származású Kostil Danila filmrendező családnevének első szótagjából állt össze). A zenekari felállás nem nevezhető szokványosnak, basszusgitáros például nincs a hangszeresek között: a szintetizátorokat kezelő dalszerző-szövegíró-frontember mellett Szilvási Ákos gitáros és Ágoston Iván dobos tagja a formációnak. Az „egytagú ritmusszekció” azonban nagyon is működőképes, Ágoston Iván energikus dobolása szintibasszus alapokkal egészül ki, így a zenekari hangzás egyszerre áll közel a modern rockegyüttesekéhez, illetve húz a trance és az elektro-diszkó felé.

A rövid intró után az első klipet (nem is akármilyen klipet: kiváló videó bizonyítja, hogy Linczényiék filmes csapata, a Kolinfilm sem hiába nyerte eddigi számos díját!) kapó Jimmy egy Muse-féle kétszólamú zongorás bevezetővel indul, majd orgona és halandzsázó gyerekkórus kapcsolódik be, a refrénre pedig már az aktuális indie trendbe illeszkedő garázs-hangzásba vált a szám. A nyersebb megszólalás később a Bronco és Fuck Me című dalokban is visszaköszön, a szerzemények nagyobb része azonban jelentősen elüt a honi fiatal indie zenekarok zenei világától.

A Disco Hero már sűrűn effektezett bohém popdal, amelyben a lemez egy másik fontos inspirációs forrása is megmutatkozik, a Scissor Sisters vagy éppen Mika slágeres, a kommersz diszkót (plusz a kilencvenes évek trance vonulatát) újrahasznosító, camp/gay beütésű, ironikus art-popja, amely később – a B-65 (Gay Submarine) és San Francisco című dalokban – még jellegzetesebb formájában köszön vissza a lemezen. Egy másik fő példakép, a Klaxons hatása is tetten érhető a számokban: a Bitches On The Trucks vagy az elektro-diszkós refrénnel ellátott U R So című szerzeményeket tekinthetjük akár a „new rave” első hazai inkarnációinak is.

A korrektül énekelt angol nyelvű szövegekkel ellátott szerzemények sokszínűek, harsányak, slágeresek, s bár kritikaként megfogalmazódhat, hogy a Kolin túlságosan is az aktuális trendek bűvöletében él, vitathatatlan, hogy a popzeneileg tökéletesen naprakész trióban jelentős potenciál rejlik.

Videók
San Francisco
San Francisco
2009

"We are LOVING loving LOVING this band called the KOLIN from Hungary. Yes, Hungary! They sing in English, though. So you'll be able to understand what they're saying. We've never mention a band from Hungary before, and we are thrilled to pop our cherry with the KOLIN. If you like sweet, sexy, dirty, garage, disconess, then you will love the band! Think Scissor Sisters meets The Gossip. You must to check out their truly amazing video for San Francisco. We think the Bay Area has a new anthem!!!" - Perez Hilton at perezhilton.com

Jimmy musiv video
Jimmy musiv video
UNIVERSAL, 2008 október

az INDEX szerint: A legjobb magyar videoklip a Kolintól Címkék: zene, klip Az utóbbi évek egyik legjobb zenés videójára találtunk rá, és annyira ledöbbentünk ezen, hogy fel is tesszük ide, mindenki örömére. Gondry nevét nem ejtjük ki, elég csak gondolni rá, viszont leírjuk Kostil Danila rendező nevét, szokják csak az olvasók. The Kolin a zenekar neve, és ilyen újrafogalmazott indie-t játszanak, legalábbis szerintem, meg persze sajnos viccelődnek is, meg elég hülyére veszik a kinézetüket, de ez mind nem érdekel egyáltalán, tessék figyelni az animációs trükköket. A myspace-ről kiderült, hogy hamarosan jön az új albumuk is, de azon nem lesz videó. http://index.hu/kultur/blog/2008/09/30/a_legjobb_magyar_videoklip_a_kolintol

B-65 (Gay Submarine) recording @ Moko studio werk
B-65 (Gay Submarine) recording @ Moko studio werk
UNIVERSAL, 2008 október

Studio werk

Jimmy
Jimmy
UNIVERSAL, 2008 október

INdex kritika: Az utóbbi évek egyik legjobb zenés videójára találtunk rá, és annyira ledöbbentünk ezen, hogy fel is tesszük ide, mindenki örömére. Gondry nevét nem ejtjük ki, elég csak gondolni rá, viszont leírjuk Kostil Danila rendező nevét, szokják csak az olvasók. The Kolin a zenekar neve, és ilyen újrafogalmazott indie-t játszanak, legalábbis szerintem, meg persze sajnos viccelődnek is, meg elég hülyére veszik a kinézetüket, de ez mind nem érdekel egyáltalán, tessék figyelni az animációs trükköket. A myspace-ről kiderült, hogy hamarosan jön az új albumuk is, de azon nem lesz videó.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky