3423 zenekar 12355 letölthető zene

Fekete Teve

alapértelmezett kép
Bemutatkozás
Zenekar - történet

„A Fekete Teve egy újabb fura, de legalábbis érdekes nevű csapat a magyar zenei palettán. […] Az biztos, hogy heten vannak, a képek alapján „szemtelenül” fiatalok és mind egészen különböző figurának tűnnek. Ami biztosan összeköti őket, az a zene. A laza, vidám, picit (finoman) beszólós ska-punk muzsika, melyet igen kellemesen tolnak.”
hunderground.hu

Megalakulás, első lépések

A zenekar a legenda szerint 2003. március 14-én alakult, a Batthyány téri palacsintázó teraszán.
A kezdő felállás igen egyedi volt: Dani, Andor és Kecsu már korábban is zenéltek egy bandában, hozzájuk csatlakozott csellóval Zsolt, klarinéttal Söri és egy kicsit később trombitával Janó. Első koncertünkre háromnegyed évet várni kellett, ám látva a lelkes fogadtatást tavasszal felvettünk egy demo-t. A lemezen 7 szám volt, kicsit alteres-rockos hangzással, köztük az „Én meg te meg a teve” című rendkívül szellemes dallal, innen jött a zenekar neve is.
A demo felvétel után a gitáros poszton Ádám váltotta Kecsut, vele koncerteztünk utána majdnem egy évig. Nagyjából egyidőben pedig egy énekes-billentyűssel bővült a banda Gábor személyében. Eleinte főleg budapesti klubokban játszottunk, de szerencsére a színtér ismertebb zenekarainak meghívására eljutottunk vidékre is.
2005 tavaszára joggal emlékezünk úgy, mint a zenekar „nehéz időszaka”: 2 hónap alatt 7 gitárosunk volt, de a sok próba meghozta végül gyümölcsét, rátaláltunk Kápira. Közben Söri átállt szaxofonra és ilyen felállásban zenélünk azóta is.

Első lemez

2006. nyarán úgy éreztük itt az idő, hogy előrukkoljunk valami újjal. Nagyjából 25 számból választottuk ki azt a 13-at amit végül rögzítettünk a stúdióban. Sokat próbáltunk, vonós szólamokat írtunk, míg végül júliusban 12 nap alatt felvettük Kecskeméten a „Mi szólunk a rádióból” című albumot. A megjelenésre sajnos 2007. április 4-éig várni kellett, de végül szerzői kiadásban, saját tervezésű borítóval kiadtuk a lemezt.

Jelen, jövő, tervek

Most minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy a lemezt és a zenénket megpróbáljuk mindenfelé eljuttatni. Zsolt időközben csellóról átnyergel gitárra, így koncerteken két gitárral láthattok minket. A zenekari kelléktár ősszel pólókkal bővül, továbbra is kaphatók kitűzők és egyre több helyen a lemez is.  
Albumok és Videók
Hírek

2009. január 13. 11:34

5. születésnap szombaton!

Sziasztok!
Szombaton tartjuk 5. születésnapi koncertünket Budapesten, a Ráday Klubban, ezen az estén mutatjuk be 4 számos ingyen letölthető EP-nket is. (http://feketeteve.hu )
Fellép még: The Grenma, Nonverse, Beer Lack.
A buli 19:00-kor kezdődik, jegyek még kaphatók a Headbangerben, az... Tovább

Utoljára frissítve: 2011-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: Punk
Alapítva: 2003
Rajongók: 3 fő
Megtekintve: 12038
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Andor » basszusgitár, ének
Dani » dob
Gábor » billentyű, ének
Janó » trombita
Kápi » gitár
Söri » szaxofon
Zsolt » nagyon gitár
A zenekar szerkesztői: feketeteve
Rajongók
HiJacker Sheep MGM
Hozzászólások
Janis Pub 2012. márc.. 26.  10:32 2
Sziasztok zenekarok! Ez a reg a Janis Pub nevében lett létrehozva. Egy Karaoke és Music Pub vagyunk a Kálvin téren Budapesten. Részletes infok www.janispub.hu oldalon találhatóak a pubról....
   
Andrea 2010. febr.. 16.  19:12 1
Sziasztok! Ha szeretnétek megmérettetni magatokat a Neo rádió Káosz slágerlistájában és részt venni a Káosz fesztiválon keressetek a következő elérhetőségeken: Boltsek Andrea musicbox1992@gmail.com...
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky