3423 bands 12355 MP3 to download

Rák Béla Combo

alapértelmezett kép
Introduction
RÁK BÉLA COMBO

Magister Rák Béla Bécsben diplomázott klasszikus gitárművész, aki jelenleg magyar népzenét gyűjt Burgenlandban azon túl, hogy klasszikus koncerteket is ad virtuóz gitárjátékon alapuló swinges dzsesszt játszik.
Triónk műsorán szerepel többek között Django Reinhardt, Paco de Lucia, Benson szám, vagyis a swingtől a flamencon át a bluesig, ami a gitárzenébe belefér.

Az együttes 2003-ban állt össze mostani formájában. Ezt megelőzően ifjabb (jr) és idősebb (sr) Rák Béla duóban játszott többek közt a Visegrádi Zenei Hetek keretében. Valamint énekesnővel kiegészítve léptünk fel több alkalommal Jazzencia néven.
Jelenlegi felállásunk: Magister Rák Béla – gitár, ének
Rák Béla sr – gitár
Gelley Kristóf - basszusgitár

Műsorunkon virtuóz gitárjátékon alapuló dallamos jazz-standard dalok, valamint saját kompozíciók szerepelnek felidézve a swinges gitárzene hangulatát.
Fellépéseink: a Duna-kanyar Fesztiválon, a SzeptemberFesten, az Esztergomi Jazzfesztivál keretében, a Bólyi Fesztiválon játszottunk. Részt vettünk a 2004 évi Burgenlandi rendezvénysorozaton és műsort adtunk Budakalászon, Leányfalun, Gyöngyösön, Karácsondon, az Óbudai Művelődési Központban, az Óbuda Múzeumban, a Lánchíd nyári ünnepségsorozatán, az esztergomi Balassi és Dali rendezvényen. Gyöngyösön a Pátzay János zeneiskola nagytermében, nyíregyházi Happy Art Fesztiválon..
2007-ben Duna TV: Magyar csillagok díj,
koncertfelvétel Chaplin szereti a zenét címmel a Duna TV műsorán
Magister Rák Béla Artisjus díjat kapott 2007 decemberében.

Elérhetőségünk :
tel: 06-70-2161121
honlap: www.rbcombo.freeweb.hu
 
Albums
RBCombo (2006)
Blog of the band

2007. május 29. 13:16

Rák Béla Combo a Duna TV-ben

Május 31-e csütörtök éjfél után 0 óra 25-kor a Rák Béla Combo koncertjének második részét adják a Duna TV-n. Ha az első részt nem látta volna valaki, részletek a YouTube-on a zenekar nevének beírása után. More

Last updated: 2008-12-31Concert dates
No concert date available!
Band Profile
Type: zenekari oldal
Genre: JAZZ
Style: Swing
Founded: 2003
Fans: 1 person
Visited: 7448
City: Budapest
Votes: 0
Web:
Members:
A zenekar szerkesztői: rbcombo
Favorited
virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky