3428 zenekar 12453 letölthető zene

Andy SHINE / Electronic Wonderland » Zenekar | Albumok | Fórum | Blog

Andy SHINE / Electronic Wonderland - POWER AND PASSION - ALBUM
Bemutatkozás
Electronic Wonderland „story”:

„Egy ideje megérett bennem, hogy „Andy SHINE / Electronic Wonderland” néven jelenjenek meg a zenei anyagaim. Imádom Az Otthonomat, ahol tulajdonképpen a zenék születnek. Wonderland-nek „becézem”, így kézenfekvő volt, hogy ez lesz a következő projectem neve. MOTTÓ: A zenei szabadságban hiszek, értelmetlen kompromisszumok nélkül. A jó Zene kortalan. Akár évtizedek múlva is örömmel hallgatható…
A ’80-as évek szinti-popjának, és hangszereinek a megszállottja vagyok, pedig nem vagyok egy nosztalgikus ember. Egyszerűen ez a szintetizátor hangzás tetszik.
A ’80-as évek, jó értelemben vett, giccsmentes, nyers hangzása jelenleg sokkal jobban vonz, mint amikor benne éltünk. Nem a nosztalgia ereje, hanem a dalok/zenék minősége miatt. Meg vannak a kedvenc zenekaraim és lemezeim, de elsősorban a hangszerek inspirálnak.”

„Only The Rain” címmel 2014. szeptemberben jelent meg az 1. Andy SHINE / Electronic Wonderland single, amely bejárta a világot. Német, angol, amerikai, brazil, francia, olasz, spanyol, kanadai, bolíviai, belga, orosz és osztrák rádiók is a műsorukra tűzték.
2015. szeptemberben jelent meg a „Shine” EP, amely szintén bejárta a világot, és hihetetlenül élvezetes periódus. Azért nem írom, hogy volt, mert még jelenleg is vannak megkeresések az EP-vel kapcsolatban. Üdwözlet a ’80-as elektronikus/szinti-pop időutazásban!”
2016.02.09.: Megjelent digitális formátumban is a "Power And Passion" album…

▶ Facebook: https://www.facebook.com/AndyShineMusic
▶ Youtube: https://www.youtube.com/shinedotcom

★★★★★
Andy SHINE / Electronic Wonderland – ’Power And Passion’ (album):
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/power-and-passion/id1073881177
Deezer: http://www.deezer.com/album/12157516
Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Andy_Shine_Electronic_Wonderland_Power_and_Passion?id=Bjt6qer4y43b7jrwnt6ei7csnna
Spotify: https://play.spotify.com/album/1XWPDNLeaOioIPLBKyq37t?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
Korlatlanzene: http://www.live247.hu/zene/artist/?b235228_Power_And_Passion
Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B01AI9KHT6?ie=UTF8
★★★★★
POWER and PASSION „story”:
Andy SHINE: „Azt a zenét csinálom, amit szeretek, ezért tökéletesen kielégít lelkileg. „Koncepció”: Ne csak az adott pillanatnak szóljanak a zenék, hanem akár évek múlva is büszkén vállalható legyen.
A New Generation névre keresztelt formációban kezdtem zenélni a ’80-as években. Azt hiszem a szinti-pop stílus illett rá a legjobban, bár akkoriban lázadtunk a „skatulyák” ellen. Manapság már egyáltalán nem zavar, ha besorolják a zenéimet ebbe a zenei vonalba.
2001-ben jelent meg „SHINE” néven a „Power And Passion” című szóló albumom, a Universal kiadó terjesztésében. 21 szerzemény, vegyes hangulatú anyag. 77 stílust ráaggattak a kritikusok. Nagy élmény volt számomra az a periódus. A lemezen a klasszikus szinti világ, és a jövőbe mutató hangzások jól megférnek egymás mellett. Véleményem szerint, a szinti-pop (dallamvilág), és helyenként az ambient (hangzás) fedi talán leginkább a valóságot.
2016-ban elérkezettnek látom az időt, hogy a 74 perces CD digitálisan is megjelenjen. Évek óta terveztem már, most jött el a ideje…”

★★★★★
Andy SHINE / Electronic Wonderland – ’SHINE’ (EP):
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1028314449
Deezer: http://www.deezer.com/album/10976064
Google Play: https://play.google.com/store/music/album/Andy_Shine_Electronic_Wonderland_Shine?id=B6dm4gbvzhmxxejyf7tvfb3c6zq
Spotify: https://open.spotify.com/album/2wYal8Qdtz1NegkzMyH74i
KorlátlanZene: http://www.korlatlanzene.hu/artist/?b234613_Shine
★★★★★
SHINE „single” story :
’(Synthpop) Music’ You Must Hear Before You Die ;)
Andy SHINE: „A ’80-as évek szinti-popjának, és hangszereinek a megszállottja vagyok, pedig nem vagyok egy nosztalgikus ember. Egyszerűen ez a szintetizátor hangzás tetszik.
A ’80-as évek, jó értelemben vett, giccsmentes, nyers hangzása jelenleg sokkal jobban vonz, mint amikor benne éltünk. Nem a nosztalgia ereje, hanem a dalok/zenék minősége miatt. Meg vannak a kedvenc zenekaraim és lemezeim, de elsősorban a hangszerek inspirálnak.”
„Only The Rain” címmel 2014. szeptemberben jelent meg az 1. Andy SHINE / Electronic Wonderland single, amely bejárta a világot. Német, angol, amerikai, brazil, francia, olasz, spanyol, kanadai, bolíviai, belga, orosz és osztrák rádiók is a műsorukra tűzték.
„Most itt a 2. single „SHINE” címmel, amely életem legfontosabb ’kislemeze’. Üdwözlet a ’80-as elektronikus/szinti-pop időutazásban!”
„NostalgicButANiceFreshTouch” :)

▶ Facebook: https://www.facebook.com/AndyShineMusic
▶ Youtube: https://www.youtube.com/shinedotcom

★★★★★
Andy SHINE / Electronic Wonderland – ’Only The Rain’ (single):
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/only-the-rain-single/id910668584
Google Play:
https://play.google.com/store/music/album/Andy_Shine_Electronic_Wonderland_Only_the_rain?id=Bvj3avre2tr3643upviuepdkaky
Deezer: http://www.deezer.com/album/8440129
Spotify: http://open.spotify.com/album/3A8LFHxeqqgiknp8LiagpG
https://play.spotify.com/album/3A8LFHxeqqgiknp8LiagpG
KorlátlanZene: http://www.korlatlanzene.hu/artist/?b224962_Only_The_Rain
★★★★★
„Only The Rain” story :
Igazából nem is a hagyományos értelemben vett remix, hanem inkább remake. A „Play Along” (SHINE remix) is hasonlóan készült. Annál a dalnál midi adatokat használtam (+ az énekdallamot szintén midi adatként, mintha egy szintetizátor sáv lenne), és csináltam belőle egy Andy SHINE ízlésű változatot, mintha teljesen a saját dalom lenne. Írtam hozzá még szintetizátor dallamokat. /audio adatokat egyáltalán nem használtam az eredetiből, csak midit/;
Az „Only The Rain” hasonló szellemben, de kicsit másképp készült.
„Tárgyaltunk” Tius-szal (ex-Tius Norma; Koldush) a stúdiójában, hogy esetleg újra nála (az INITA stúdióban) vennék fel dalokat, amikor kiderült, hogy az új projectjének (Koldush) akkor lesz a Hivatalos Facebook bemutatója. Otthon aztán nyugodt körülmények között meghallgattam a dalukat. Megírtam Neki, hogy kellemes dal, szívesen csinálnák belőle egy szinti-pop verziót. Azt mondta, hogy jó ötlet. „OK, akkor küldd el a midijét.” Azt mondta, hogy „nincs midi”. Eljött hozzám. Feljátszotta, amire szükségem volt. Én pedig kitaláltam plusz dallamokat, átalakítottam olyanra a ritmizációkat, és a dal tempóját, ami én vagyok. Első körben meghallgatta. Ki is selejtezett a refrénben néhány hangot, de alapvetően tetszett neki. Úgyhogy futottam vele még egy kört. Ezt már elfogadta. Casey („Koldush” duó tag) is eljött hozzám meghallgatni. Ő is lelkes volt, így felvettük a sávokat. Tius keverte és masterelte. (Amikor elmentem a stúdióba, épp’ Császár Előd /Shane54/ jött ki a házból. Kb. 1000 éve láttuk egymást. Jókedvűen közölte, hogy „Tetszik remixed, nekem is kell egy ilyen. Milyen hangszerekkel csináltad?”); Tius a KFT együttes Bál az Operában, vagy a Fodrász című dalaihoz hasonlította a „hangjaimat”. Én meg jót röhögök ezen, mert akkor még kisgyerek voltam, amikor ezek a dalok újdonságnak számítottak, és nem is értettem gyerekként még igazán…
Tius + SHINE: 25 év ismeretség után, elkészült az első közösen jegyzett dalunk. :)
Totál nem dolgozik így szerintem már senki. Úgy is megközelíthetjük a dolgot, hogy nem vagyok remix-er. A saját ízlésemnek megfelelő, új dalt készítek a régi felhasználásával, az eredeti szerző segítségével. A szintetizátorok és az Emulator sampler-em segítségével összegyúrom a hangokat olyanra, amelyek nekem tetszenek. Nálam most a ’80-as évek hangzása újra tarol, és valószínűleg már így is marad…
★★★★★
▶ Facebook: https://www.facebook.com/AndyShineMusic
▶ Youtube: https://www.youtube.com/shinedotcom
★★★★★
 
Hírek

2016. február 2. 19:54

!!! ”Power And Passion” album release !!!

Save The Date
09/02/2016
!!! ”Power And Passion” album release !!!
! 21 tracks / Instrumental / Synthpop / Ambient / Timeless Experimental !
Tovább

Utoljára frissítve: 2016-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: ELEKTRO
Stílus: Elektronikus zenék
Alapítva: 1986
Rajongók: 3 fő
Megtekintve: 5531
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Andy SHINE / Electronic Wonderland » synth, sampler
A zenekar szerkesztői: s-h-i-n-e
Rajongók
Abyss. Butcher virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky