3427 zenekar 12457 letölthető zene

Evelin Tóth Trió

Maya lemezborító
Bemutatkozás
Tóth Evelin zenekara főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak hazai, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz is. Előadásukban hol a fado melankóliája, hol a flamenco forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek - jazz, világzene, pop,elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.
Tóth Evelin a klasszikus (opera), és a különböző tradicionális énektechnikák (dél-indiai, afrikai, szefárd) párhuzamos tanulása során alakította ki saját stílusát. Számos lemeze közül kiemelkedik a Let Him Kiss Me című 2010-es szólóalbuma, amelyet Hamid Drake, Dresch Mihály, Fassang László és Lantos Zoltán közreműködésével készített.
Az énekesnő régi zenésztársa állandó alkotótársa a Mitsoura zenekarból, a Calcutta Trióból, vagy a Tin-Tin Quintetből, illetve számos tradicionális indiai és jazz-zenésszel közös fúzióból jól ismert Ravi Shankar tanítvány, Szalai Péter, aki a tabla mellett cajonjátékával teszi a formáció hangzását még különlegesebbé. A lemez másik szerzője Kardos Dániel jazzgitáros-zeneszerző akivel az énekesnő az Ektar zenekarban kezdett el együtt zenélni és tíz év alatt négy közös lemezt készített.
A formáció 2014 december 18-án a Művészetek Palotájában nagy sikerrel muttta be első lemezét, ahol Maria Joao világhírű avangard portugál énekesnővel közösen léptek színpadra. De Natascha Atlasal és Amparo Sanchezzel és is koncerteztek már együtt. A koncertélményt külön a a lemezhez készített vizuális anyag és koreográfia teszi teljessé, melyek Magyarósi Éva munkái.

Tóth Evelin-ének, elektronika, indiai harmonium, vibratonok
Szalai Péter-tablák, cajon, ritmushangszerek
Kardos Dániel- akusztikus-elektromos gitár
Bartha András-sound design
Bernáthy zsigmond-Vj
Magyarósi Éva-animáció
 
Utoljára frissítve: 2015-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: ALTER
Stílus: Elektrofolkjazz
Alapítva: 2014
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 905
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
evelintoth
Tagok: Kardos Dániel » guitar, electric guitar
Szalai Péter » cajon, kalimbas, percusions
Tóth Evelin » vocals, vibraton
A zenekar szerkesztői: evelintothtrio
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky