3423 zenekar 12355 letölthető zene

Casketgarden

Promo 2008
Bemutatkozás
A Casketgarden-t 1998-ban alakította 3 mai tag: Cseh Attila, Musitz Péter és Tóth Balázs. Olyan egyszerre brutális, de dallamos zenét szerettek volna csinálni, mint az addigra már feloszlott kedvenceik az At The Gates és a Carcass. A felállás 1999-ben lett teljes, amikor csatlakozott Cseh István énekes, és Szabó Csaba bőgős. Az első felállással két demót került rögzítésre: az "An Ever Rounding Circle" címűt 1999-ben és "...Of Grief"-et 2000-ben, mely utóbbival rátaláltak a helyes ösvényre. Olyannyira, hogy ez a két anyag hivatalosan meg is jelent Szerbiában, Szlovéniában, Horvátországban, Boszniában, Bulgáriában, Romániában a Rock Express Records jóvoltából műsoros kazetta formájában. A magyar verziók már teljesen elfogytak, de letölthetők a zenekar honlapjáról. 2001-ben sajnos gondok támadtak a felállással, ekkor érkezett a képbe Őri Gábor (ex-Zombie Holocaust), a jelenlegi basszusgitáros. Ezzel a felállással 2002 nyarán megjelent a "The Non-Existent" promo CD, amivel ráakadtak jelenlegi kiadójukra a Metal Age Productionsra. Olyan zenekarok előtt kaptunk bizonyítási lehetőséget, mint a Pungent Stench, Dew-Scented, Children Of Bodom, Nightwish, Anthrax és 2003-ban további koncertlehetőséghez jutottunk Szerbiában, eljutottunk Ausztriába, Svájcba és Olaszországba is.
2003 nyarán a Casketgarden felvette első nagylemezét "This Corroded Soul Of Mine" címmel, a szolnoki Denevér Stúdióban, mely azév október 9-én meg is jelent a szlovák Metal Age égisze alatt. A svéd bandák hatása a gyors ritmusokon, őrült riffelésen tükröződik inkábbb, erősítve a banda brutális oldalát. Az olyan számok, mint a "Widow Mother Earth", "Song Of Tears", "Immortality Inc.", "Human Corrosive Disease" már jobban mutatják a zenekar egyéniségét.
A HammerWorld 2003-as év végi közönség szavazásán, a zenekar az olvasók 10 reménysége között szerepelt.
Az albummal rengeteget koncerteztünk bel- és külföldön egyaránt. Ott voltunk a fontosabb hazai fesztiválokon, klubkoncerteken többek között a lengyel Vader, az amerikai Darkest Hour előtt léptünk fel. Külföldön pedig jelentősebb fesztiválokra is sikerült bekerülni.
2006 január 20-án jelent meg a zenekar második nagylemeze "Open The Casket, Enter The Garden" címmel, szintén a Metal Age Productions gondozásában, ezúttal kiemelt jelentőségű kiadványként. A zenekar egy teljesen más szintre lépett, mind zeneileg, mind hangzásban, mind dalírás szempontjából, megszületett a banda addigi legintenzívebb és legváltozatosabb anyaga. A visszajelzések eddig mindenhonnan fantasztikusak voltak. Az album előzetese már bizonyított a HammerWorld magazin 2005 novemberi Hangpróbáján, ahol első helyet ért el. A zenekar az album dalaival felkerült számos rangosabb hazai válogatásra, így a Budapest R'N'R Vol.3-re, a Country Metal 1-re és "A III.Világháború előtt" című dal feldolgozásával a Moby Dick "BálnaVadÁszok" tribute lemezére is.
A zenekart és az OTCETG lemezt 4 kategóriában jelölték a 2006-os Hungarian Metal Awards díjra.
2007-ben megnyertük az Austrian Band Contest/International Live Awards zenekarverseny hazai fordulóját, így felléphettünk a bécsi elődöntőn, ahol 7-ek lettünk. Ennek eredményeképpen egy rövid bemutatkozás erejéig szerepeltünk az M1 TV csatorna Feszti Körkép című műsorában.

2008 június 16-án jelentette meg a Metal Age a harmadik, "Incompleteness In Absence" lemezünk anyagát. A lemez ismét egy koncepcionálisabb album lett, sok a zenei/szövegi utalás egyes számok között. A felvételek 2008 februárjában a szolnoki Denevér stúdióban zajlottak, a keverést és a masteringet pedig Svédországban a Studio Undergroundban Pelle Saether végezte, akinek többek közt a Carnal Forge, Terror 2000, The Bereaved, Fleshcrawl, Construcdead egyes lemezei köszönhetik a hangzásukat. Úgy érezzük segítségével tényleg sikerült egy európai színvonalon megszólaló lemezt letenni az asztalra. A zene stílusa nem sokat változott, a korábbi albumokhoz a számok kicsit "kifejtősebbek" lettek és ezáltal hangulatukban, hangszerelésükben, ritmikájukban is változatosabbra, erősebbre, érettebbre sikeredtek.
A lemez 2. helyen végzett a HammerWorld hangpróbáján és olyan nyári fesztiválokon sikerült bemutatni az album dalait, mint az osztrák Kaltenbach Open Air, a cseh Basinfire Fest, a német Eisenwahn Festival vagy a horvát Zagreb Metal Fest, ahol már a színtér legnagyobb neveivel léphettünk fel.  
Utoljára frissítve: 2010-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Dallamos death/thrash metal
Alapítva: 1998
Rajongók: 9 fő
Megtekintve: 6783
Város: Mosonmagyaróvár
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Tóth Balázs » gitár
Cseh Attila » dob
Cseh István » ének
Musitz Péter » gitár
Schummel Dénes » basszusgitár
A zenekar szerkesztői: casketbali
Rajongók
Asphyxator Brusher Carlito chino81 metalion28 METALMIND personalsanchez Ria...
Hozzászólások
Brusher 2011. márc.. 30.  18:03 1
Üdv.
Honlapomon közzéteszek koncert és turné dátumokat, bandák bemutatkozásait, zenét és videót.
Ha érdekel katt a profilomra a webcímért.
További sok sikert, csáó.
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky