3427 zenekar 12457 letölthető zene

Keresztkérdés

keresztkérdés
Bemutatkozás
A Keresztkérdés hiphop-alakulat története a harmadik évezred legelejéig nyúlik vissza, amikor is az azóta is frontemberként tevékenykedő Kübler Dani megalapította az Életmentők nevű formációt. A csapat viszont nem bizonyult hosszú életűnek, gyakori tagcserék jellemezték ezt a koria időszakot. 2004-ben erős fordulat állt be az alkotói munkába, és ezt türözvén a zenekar neve is megváltozott, megalakult a két tagú Keresztkérdés, Kübler Ágotával, mint vokállal és Kübler Danival. Ezekben az időkben keletkeztek olyan számok, mint a Pont az i-n, és a Kelet-nyugat. Három év telt el, néha ritka, néha igen gyakori koncertekkel, amiket a csapat felfogásából adódóan leginkább keresztény körökben adtak. Az állandóságba a 2007-es év szólt bele, amikor Kübler Ágota helyett, Kasza Zsóka ragadta meg az éneklésre használt mikrofont, és egy jól sikerült koncert után, egyből hozzá is látott a felfrissült formáció a debütáló lemezhez, melyen az elmúlt négy év munkássága követhető végig. " A Hosszú Élet Titka" címmmel megjelent korongon példaképek, barátok, és mentorok egyaránt közreműködtek, névszerint ARTosCsaba, Pheta, Vészbejárat, és Szarvas Dávid. Zsóka külföldi tartózkodásából fakadóan most nyár elején pedig egy újabb vokál Jécsai Bori csatlakozott a krúhoz, nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy Zsóka visszatérése után élőben is több szólamban csendüljenek fel a vokálok.

A Keresztkérdés dalai, hangzása néhol r&b-be hajlik, általában domináns, dallamos, vokális refrének törik meg a versszakok rapjeinek hangulatát, hallgathatóvá téve így a zenét mindenki számára. Ennek ellenére a zene mindvégig autentikus marad, hogy hitelesen megállja a helyét bármilyen hiphop rendezvényen. Szövegileg hasonló a helyzet, az együtes "filozófijája" és életfelfogása dominánsan jelen van, mégis mindenki számára érthetőek, hallgathatóak és élvezhetőek a szövegek.  
Albumok
Hírek

2008. május 20. 2:07

Vatta-új vokál

Alig száradt meg a festék a Keresztkérdés első lemezén, máris változik a line-up, Jécsai Bori személyében egy vatta új női hang szólal meg a Keresztkérdés számokban a következő koncerttől kezdve. A változás oka prózai: Kasza Zsóka a nyarat külföldön tölti. Viszont a krú nem áll meg, Borival... Tovább

Utoljára frissítve: 2008-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HIPHOP
Stílus: hiphop, r&b, 4H
Alapítva: 2004
Rajongók: 16 fő
Megtekintve: 9212
Város: Szeged
Szavazat: 0
Web:
keresztkerdes.hu
Tagok: Kübler Dani » rap
Jécsai Bori » vokál
Kasza Zsóka » vokál
A zenekar szerkesztői: danner
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky