3427 zenekar 12456 letölthető zene

Pannonia Allstars SKA Orchestra

alapértelmezett kép
Bemutatkozás

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003. kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus, itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel. Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez, stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.

Ma már a budapesti klubélet egyik legsikeresebb és legelismertebb zenekaraként sorra adják teltházas bulijaikat, miközben egymás után hívják meg Magyarországra a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit (Rotterdam Ska-Jazz Foundation, Dr. Ring Ding, The Slackers, New York Ska Jazz Ensemble, The Toasters, Mr.T-Bone, Victor Rice, King Django, Bad Manners, stb.), feltéve ezzel hazánkat a "nemzetközi ska-térképre".

A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.


Diszkográfia:

2003. októberében készült el a zenekar első hangfelvétele, egy 8 számos demó-album, ami hamar az év egyik legjobb underground kiadványaként vált ismertté - mind a közönség, mind a szakma igen lelkesen fogadta.

2005. márciusában egy élő album (All Night Long - Live at Artemovszk) formájában a zenekar kiadott egy koncertfelvételt, a CrossRoads Records gondozásában.

2005. májusában megjelent két számuk a PASO és a CrossRoads Records által összeállított és szintén a CrossRoads által gondozott Skaland 2005 című válogatáson.

2005. júliusában megjelent egy számuk az "Amikor én még kissrác voltam" - Tisztelgés az Illés zenekar előtt c. Illés tribute albumon, a Universal kiadó gondozásában.

2005. végére várható első teljes albumuk "Budapest Ska Mood" címmel az amerikai Megalith Records gondozásában.


Egyéb tevékenységek:

A PASO-nak ma már saját rádióműsora is van a Tilos Rádión, Ska Club címmel. Itt az első és második hullámos ska zenék kedvelői hétről hétre megkapják szükséges zeneadagjukat. A rádióműsor elsődleges célja a műfaj jamaikai gyökerének bemutatása és a ska-hoz társuló kultúra népszerűsítése. [bővebb info]

PASO soundsystem néven működik egy, a jamaikai hagyományokat felelevenítő formációjuk, amely különböző klubesteken lemezjátszókról játssza az '50-es, '60-as és '70-es évek Jamaikájának eredeti felvételeit, valamint a műfaj mostani követőinek számait. [bővebb info]

PASO's Roots Rockers néven útjára indítottak egy elsősorban reggae-re, dub-ra épülő élő formációt, mely ezen műfajok szerint átdolgozva játssza a PASO eredeti számait, esetenként a ska elemeit is megtartva, de az anyazenekarnál sokkal nagyobb mértékben építve a pszichedéliára. A zenekar felállása megegyezik a PASO-éval, azzal a különbséggel, hogy a PASO-ban szereplő állandó vendég helyett itt mások kapcsolódtak a projektbe: Dr. Dermot (sampler, effektek - Irie Maffia), Barna György (hegedű - Kolompos zenekar). [bővebb info]

PASO Traditional Special olyan élőzenei zenekari projekt, amely 90%-ban csak eredeti, főként a '60-as évekből származó, az akkori korban népszerű ska slágerekből építi fel műsorát, olyan előadóktól válogatva, mint a Skatalites, Prince Buster, Laurel Aitken, korai Bob Marley, Ethiopians, Desmond Dekker, stb. Az eredeti PASO felállás itt Ferencz Kinga énekesnővel (Re-G) egészül ki.

PASO Booking azt takarja, hogy a PASO nem csak egy zenekar, hanem szervezőbrigád is egyben, mely egész éven át folyamatosan magyarországi ska koncertek szervezésén fáradozik, mind külföldi (lásd fent), mind hazai zenekarok részvételével. Hozzájuk kapcsolódik a nyaranta megrendezésre kerülő többnapos ska tábor, a NagySkaland Skanking Camping is.A PASO sokrétű munkája remélhetőleg nem hiábavaló, mert mint a mellékelt ábra is mutatja, erőfeszítéseik eredményeként egyre több ember van tisztában itthon is a ska műfaj gyökereivel, és egyre többen járnak ska koncertekre, hogy egy jót táncolhassanak - skankingelhessenek.
 
Albumok
demo (2003)
Hírek

2005. december 20. 13:03

PASO SKA SZILVESZTER

Gyertek és menjünk át együtt az új évbe a New York Ska-Jazz Ensemble-lel! PASO Ska Szilveszter - Trafó (Bp.Trafó, IX. ker. Liliom u. 41.) Csak elővételi jegyek (3000 Ft) limitált példányszámban a Trafóban, Wave-ben, Nemartban és a koncertjeinken,ill. ma a Blue River hajón a karácsonyi... Tovább

Utoljára frissítve: 2008-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: VILÁG
Stílus: Ska
Alapítva: 2003
Rajongók: 32 fő
Megtekintve: 12346
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Csáki Kapitány » gitár
Dr strict » basszus
KRSA » ének
Laca » gitár
Lipi Brown » dob
Mr Vajay » pozan
Mr. P. » billentyűs hangszerek
Tony Ass » trombita
Zsolt » szaxofon
A zenekar szerkesztői: pannonia
Rajongók
asbika barbaria DomiZsó e-nik gebriell grabincs gurumenta IvettBela karl boro mesterhazydorka mfavagyok MyAdmin naftaz nycteaScandiaca skabudapest Teknokol virus666 zöld a lámpa
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky