3427 zenekar 12456 letölthető zene
SID
Bemutatkozás
2004 novemberében jelent meg a Stúdió c. album, amelyen Sid bemutatkozott a közönségnek. A U2 és Coldplay dallamvilágán felnövő Sid sajátosan fogalmazta meg szerzeményeit ezen a lemezen. Wolfgang Terne zenei társproducerrel azokat a kiváló zenészeket hívták meg a stúdióba, akik Magyarországon a legközelebb álltak az elképzeléseikhez. Többek között Borlai Gergő dobost, Varga Laca basszusgitárost, Kovács Geri gitárost, Neumann Balázs billentyűst és Tumbász Viktor gitárost. A lemez megjelenésekor meglepetést okozott a magyar piacon és a Nap felé c. dal a Viva charton hetek alatt a 2. helyre ugrott.

2005 áprilisában Sid menedzsere Trunkos András lett, aki megszervezte a lemezbemutató turnét. A színpadon Tumbász Viktor gitározott, Szöllössy Kati basszusgitározott és Mezőfi István dobolt. A Bikini együttes előzenekaraként és önálló koncerteken a zenekar több mint ötven alkalommal lépett fel.

2006-ban Sid az Omega előzenekaraként Európa több országában is bemutatkozott. A nemzetközi turnén Tumbász Viktor gitározott, Szöllössy Kati basszusgitározott és Mihály András dobolt. Ezek közül az egyik legemlékezetesebb koncert a berlini Tempodromban volt.

2007 januárjában Sid Londonba utazott, ahol megírta „Make It” című új dalát, amely a magyar slágerlistákra is felkerült „Tiéd a szíved” címmel. Az ebből készült videoklipen Sid énekelt, Szöllössy Kata basszusgitározott és Szipszer Szabolcs dobolt. Az augusztus 11-ei drezdai koncerten már Kenyeres András gitárossal együtt léptek fel. Ősszel a stúdióban megszülettek az új dalok, melyeket a zenekar kiküldött a német producernek, aki koncerteken szeretné megnézni SID lehetőségeit Európában.

2008 március 1-én SID német turnémenedzsere, kiadóigazgatója és a Höfner cég kelet-európai vezetője Magyarországra repül, hogy megnézze a zenekar élő koncertjét.
Március 15-én a frankfurti Musikmesse-n a SID együttes unplugged koncertet játszik Höfner hangszereken a cég támogatásával.
Június 28-án a német Artrock Fesztiválon SID többek között a Queensryche együttessel lép fel.
Ezeken a koncerteken már Markó János dobol, Szöllössy Kata basszusgitározik, Kenyeres András gitározik és Sid énekel.
 
Albumok és Videók
Hírek

2010. február 2. 6:55

Játssz és nyerj SID CD-t!

http://www.viharock.hu/modules.php?name=Games Tovább

Utoljára frissítve: 2010-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: Pop
Alapítva: 2004
Rajongók: 24 fő
Megtekintve: 18639
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: SID » Ének
Szöllössy Kata » Basszusgitár
Arany Zsolt » Gitár
Markó János » Dobok
A zenekar szerkesztői: sid
Rajongók
bekka christyn.a fütyi jazzzz karl boro kovhegyi Musyc MyAdmin Nagy Pezta nőwérke Teknokol virus666 yakamoz.anka
Hozzászólások
Teknokol 2008. márc.. 17.  16:29 2
Cool, mennyien vannak! Ez a képeken lévő koncert hol volt?? És ha ilyen sokan vannak, miért nem hallottam még soha a SID nevű zenekarról?? :)
   
Rock Night 2008. márc.. 3.  22:27 1
ZENEKAROK FIGYELEM:
JELENTKEZZ!!! itt:
http://www.hunderground.hu/hg /tehetsegkutato.php
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky