3423 zenekar 12355 letölthető zene

Bohemian Betyars

Bohemian Betyars
Bemutatkozás
MUZÍÍÍKA, AGREESZIÓ!
A Bohemian Betyars zenekar 2009 hajnalán alakult, amikor még a macskák is aludtak. Az énekes (Szűcs Levente), és a villanygitáros (Mihályfi Máté), egy borozással, és pálházi lófingató pálinkázással eltöltött este után, az árokparton muzsikálva kitalálták, hogy együtt fognak zenélni. Miskolc fattyai közül toboroztak még egy hegedűst (Palágyi Máté), egy saxofonost (Czégé Balázs), egy bőgőst (Fehér Gábor), és egy dobost (Botár Richárd). Ezzel meg is született a hat tagból álló elmebeteg zenekar.

A hegedűs, és a bőgős népzenei/néptáncos múltját összekeverték a többi tag rockos, alternatív vonalával, beleöntötték egy nagy kondérba, majd megfűszerezték a punk, a ska, és a cigány/balkáni népzene elemeivel. Két órás közepes lángol való főzés után kész is lett a hamisíthatalan gulyásleves, ami köztudottan kétszer csíp.

A név kiválasztása nehéz feladat volt, hiszen tükröznie kellett a zenekar irányvonalát. Több név is felmerült (Bukake Party, Manouch Cuci, Super Taranta, Panel Palinka), de a végső voksot a Bohemian Betyars mellett tettük le, utalva ezzel a bohém, művész életmódra, és a magyar hagyományokra.

Mostanában már mi is nagyon sokat zenélünk, mint ahogy a macskák is igen szaporák. Koncertjeinken saját számok mellett Gogol Bordello feldolgozásokat is játszunk, de megszólalnak Goran Bregović, és a Kistehén Tánczenekar klasszikusai is. A hangulatot a maguk módján őrült zenekartagok mellett a lendületes, pörgős számok szokták garantálni, a tombolók a zenekar tagjaival egyetemben rendszerint az árokban ébrednek reggel. Végezetül, ha lenne két kívánságunk az aranyhaltól, akkor az egy ki nem fogyó pálinkáshordó, és egy mindenre táncoló, enyhén ittas közönség lenne.  
Utoljára frissítve: 2010-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: VILÁG
Stílus: Gypsy, magyar ethno punk
Alapítva: 2009
Rajongók: 5 fő
Megtekintve: 8781
Város: Miskolc
Szavazat: 0
Tagok: Szűcs Levente » Ének, Akusztikus gitár
Palágyi Máté » Hegedű, Ceglédi kanna, Vokál
Czégé Balázs » Szaxofon
Mihályfi Máté » Villanygitár, Vokál
Fehér Gábor » Basszusgitár, Vokál
Botár Richárd » Dob
A zenekar szerkesztői: BohemianBetyars
Rajongók
Jenci personalsanchez
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky