3428 zenekar 12453 letölthető zene
Vekeri
Bemutatkozás
Valahol egy messzi-messzi galaxisban 4 embergyerek különböző idősíkokban keresé a végzet pengetőjét és dobverőjét:

A legősibb pengető-kergető fürtös legény „Bokor” Elek Attila, ki göndör csápjait rázván az idő elteltével és Jimmy Hendrix, Lenny Kravitz, valamint egyéb Dirty Rock n’ Roll hatására egyre inkább a szociális margó szélére sodródott, ahol egy „lengyel” piacon vásárolt 700 Ft értékű orosz gitár ujjbegyölő húrjainak segítségével kínozta önmagát és környezetét. Később a Corridors nevű zenekar oszlopos tagjaként vitte tovább a rock örökségét.
Pár évvel később, egy leninvárosi panelrengeteg közé lerakott tojásból kikelt egy metálporonty: „Csöpi” Cserpák Tamás, kit kezdetben a Metallica, a Korn, a Deftones mellett a Nirvana és a panelközi huzat a szociális demarkációs vonal felé fújdogált. A pubertáskori lázadás konzekvenciális hullámai hatására szintén egy KGST piacról beszerzett dobozgitárral kezdett ismerkedni, majd egy jól sikerült este után eldöntötte, Ő bizony basszusgitáros lesz. Így vett egy basszusgitárt, mert a KGST szellemében fogant dobozgitár nem zúzott rendesen.

Ekkor találkozott egy művészlelkű, de nagyon tehetséges és kitartó Ork-al:
Ez az ork is leninvárosi keltetésű. Leninváros, vagy aki így ismeri, Tiszaújváros.
Ortó „Artu” Tamás a bátyja hatására került kapcsolatba az 500 Ft-os lengyelpiaci orosz gitárral, melyek lilára-véresre dagasztották ujjbegyeit. Kezdetben a Guns n’ Roses ,a Nirvana később a Dream Theater és a skandináv metál bandák munkássága befolyásolták mentális fejlődését.

A volt leninvárosi, majd sajószögedivé regisztrált Artu és az akkor már tiszaújvárosi Csöpi egy zenekarba kerültek, melynek neve Territory volt. Megfordultak mindenféle punk megmozdulásokon, majd felhagyva a punk életérzéssel, megalapították az In vain nevű zenekart, mely a klasszikus rock és a modern metál ötvözete volt, 2 énekessel viszonylag sok HC beütéssel. Sorra nyerték meg a tehetségkutatókat, majd a hegy csúcsára érve zuhantak egy hatalmasat, lévén, hogy a többi zenekari tagnak egyéb elfoglaltsága támadt.
A feladat megszületni látszott, új zenekart kell alapítani,hogy ki lehessen tölteni a rock atmoszférájában keletkezett űrt.

Közben a galaxis egy másik csücskében – konkrétan Leninváros Erőmű Lakótelepén - fejlődésnek indult, egy már az anyukája hasában is csörömpölő,doboló embergyerek „Gojjó” – Tóth Tamás, aki a gitáros/énekes édesapja bajsza alatt előbb tanult meg dobolni, mint járni (ez még most is csak akkor megy rendesen, ha duplázó szorult a cipője talpára).

Egyszer csak az ezredforduló után összefújta a szemetet a szél:
Csöpi és Artu éppen azon dolgozott, hogy kerítsen egy valamirevaló dobost. Ez az egykori HWG manager Tóth Róbert közbenjárására valósult meg. Így találtak rá az akkor még pelyhedző bajszú csodagyerekre, az aranyifjú Tóth Tamásra.

A három tag még mindig kevésnek bizonyult: riffek, csörömp, de semmi konkrét. Ekkor lépett a képbe Elek „Boxi” Attila, akinek a Corridors nevű zenekara is széthúzott a világegyetem különböző pólusai felé, így ismét egyedül kreálta a melódiákat.
A négy muskétás újult erővel próbálta zenei világát egy kerek glóbusszá kovácsolni… de énekes még mindig nem volt. Próbálkoztak megkeresni az ötödik elemet is, aki poétikájával és csodás hangszálaival megfelelő páratartalmat tud varázsolni a női rajongók alsóneműjébe, a zenekari tagok megelégedésére - ez sajnos nem sikerült.
Mindezen begorombulván megszületett a döntés: Bokor fog énekelni.Így kapott egy állványt és egy mikrofont maga elé, hogy a gitáron kívül ezt is bűvölje.

Ekkor alakult meg az ÁLOMKOR nevű formáció, mely töretlen lendülettel dolgozik azon, hogy megtalálja a rock galaxisának kvintesszenciáját.

"A pokolban majd Én,
Magam őrzöm a lángot,
Az ámulat fényétől,
Ti már semmit sem láttok.
Tönkre hajtott fejjel,
Mind sorban álltok,
Játsszátok kezemre,
A halandó világot!
"

alomkor@vipmail.hu  
Albumok és Videók
Hírek

2012. július 9. 15:23

http://alomkor.uw.hu/

Sziasztok!
Elindult a weblapunk http://alomkor.uw.hu/. Még fejlesztés alatt van, de tessék böngészni. Itt le is tölthetitek a számainkat.
http://alomkor.uw.hu/
Tovább

Utoljára frissítve: 2014-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Rock
Alapítva: 2005
Rajongók: 9 fő
Megtekintve: 18314
Város: Tiszaújváros
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Cserpák Tamás » Basszusgitár
Elek Attila » Gitár,Ének
Ortó Tamás » Gitár
Tóth Tamás » Dob
A zenekar szerkesztői: Alomkor
Rajongók
Alomkor HiJacker
Hozzászólások
Efferus 2009. szept.. 25.  20:58 8
Császtok! Már megint én vok az Tokár Józsi. Balmazon említettem nektek h ha komolyan gondoljátok a dolgokat akkor lehet h érdemes lenne az Agregator zenekarral felvenni a kapcsolatot és néhány buli...
   
Efferus 2009. aug.. 2.  17:01 7
Sziasztok! Tokár Józsi vagyok. A spirit blue inmáron exbasszusgitárosa. Látom ti is fogtok játszani Augusztus 20.-án Balmazújvárosban. A kérdésem csak annyi lenne hogy hánytól is kezdtek, valamint...
   
rockopera 2008. dec.. 4.  14:50 6
Sziasztok! Ha volna kedvetek egy rockoperához zenét szerezni,jelezzétek a válaszban és küldöm a szövegkönyvet,és persze minden más infót,ami érdekel Titeket a művel kapcsolatban.....
   
Alomkor 2008. aug.. 22.  14:03 5
Szeva,

Köszönjük Bikergery. :) A koncertek szervezés alatt, egyre több helyre sikerül eljutnunk. :)

Üdv.:
Álomkor
   
Bikergery 2008. aug.. 18.  20:24 4
Szevasztok!
Teljesen rendben van a zene!!! ;-)
Jó lenne élőben is látni beneteket!
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky