3428 zenekar 12455 letölthető zene

Aljas Kúszóbab

alapértelmezett kép
Bemutatkozás
Talán minden egy forró nyári délutánon kezdõdött az orfûi tó partján a Mecsekben 2001 Júliusában. A vízben álló stégen négy tizenhat éves lány napozik, mikor megszületik a Monokinis Lányok címû dal!

Még ugyanebben az évben kalandos körülmények között Karácsonyra elkészül az együttes legelsõ California címû demófelvétele, amin olyan azóta más együttesek repertoárjában is szereplõ dalok találhatóak mint az Õszinte Barátság, a Blink 182 feldolgozás a Hiszti Fojtogat vagy az elsõ nagy sláger a Monokinis Lányok.

Elérkezik 2002 februárja. A Rózsaszín Pittbull turnéjához csatlakozva az Aljas Kúszóbab megtartja elsõ fellépését a gödöllõi Trafó-ban. Még aznap éjjel a turné szervezõje Kriszt Ákos elviszi õket az akkor a budapesti punk-rock fellegvárnak számító Freeport clubba, Csepelre. Sikerül elérnie, hogy az aznapi egész estés buli sztárzenekarai után bemutatkozhassanak a srácok. Éjjel egy óra körül a szinte kiürült teremben megszólalnak a hangszerek. A club tulajdonosai és a szervezõk, nameg az együttes tagjainak legnagyobb megrökönyödésére a hazafelé induló közönségbõl elkezdenek visszafordulni az emberek a zene hallatára és visszatérnek a nagyterembe. Ahogy telik az idõ egyre többen követik példájukat és folytatják a bulizást. Egyre több kíváncsi arc jelenik meg a terem hátuljában és a bejárat mellett. A Monokinis Lányok-nál szinte elszabadul a pokol, ami egészen a koncert végéig tart. A fellépés végén Kriszt Ákos megjegyzi (szinte magában), hogy õ még nem látott ilyet, hogy többször visszatapsoljanak egy induló együttest a bemutatkozásuk estéjén.

Nyárra a srácok már meghívást kapnak a négy napos Summer Ground Fest-re, ahol a sikerek folytatódnak. Miközben egyre többen követelik egy jó hangminõségû felvétel elkészítését, a srácok több mint negyven koncertet tartanak szerte az országban és elkezdik írni az új lemez dalait.

Decemberben megrendezik az elsõ Bakarácsonyt amire szintén fiatal zenekarokat hívnak meg, és ami hatalmas sikerrel zárul.

2003 januárjában megkezdõdnek a felvételek, amik öt hónapon át tartanak Pécs mellett, az együttes saját stúdiójában. A felvételeket hallva olyan ismert és sikeres zenészek állnak az AKB mellé mint a trance mûfajban népszerû Zoolab vagy a VIVA-ból ismert Suta a Skyland frontembere, akik a lemez utómunkálataiban segítenek.

Szeptemberre az újabb Summerground Fest-i és a Rockmaraton-i fellépés után megjelenik az elsõ stúdióalbum, Térdelj le és Szeress címmel! A siker minden várakozást felülmúl. Az albumról hírt ad a VIVA TV, és egy sor internetes média. A pólókat és a lemezt egyre többen rendelik meg, amely forgalmazását a budapesti Headbanger vállalja el.

Karácsony elõtt ismét megrendezésre kerül a Babkarácsony, ami immár kétnapos. Az AKB az évet a budapesti E-KLUB beli fellépéssel búcsúztatja, ahol a patinás Egyetemi Rock Club megnyitóján lépnek fel.

2004 januárjában a srácok újra stúdióba vonulnak és elkezdik a következõ album felvételeit, amely idén szeptemberben jelenik meg.

Nyáron az együttes már több mint tíz neves fesztiválra kap meghívást. A fesztiválok kezdetekor csatlakoznak a "Mondj Nem-et a drogokra" kampányhoz. Meghívják õket a Kawasaki Motoroad Tour-ra, ahol mint a Magyar Országos bajnokság állandó fellépõjeként láthatja az AKB-t a közönség, és ahol élõben is hallhatják Magyarország elsõ motocross slágerét, az "Itt az én idõm" címû dalt.

Meghívják a srácokat a budapesti Sziget Fesztiválra is, ahol megtörténik az amire senki sem számított. A fesztivál talán egyik legeldugottab, de annál hangulatosabb zugában, a Talentum színpadon, amit szervezok a fiatal új tehetségek számára tartanak fenn, az Aljas Kúszóbab nagy meglepetést okoz. A színpad elõtt óriási tömeg gyûlikössze, hogy akár az úton állva is, de együtt bulizzon a babokkal...

 
Hírek

2004. szeptember 5. 9:48

Vidéki zene vidéki srácoktól!

A nagy sikerű "Térdelj le és szeress!" című album után megjelent az Aljas Kúszóbab második stúdióalbuma, "Széllel szembe..." címmel. Az együttes tömegeket megmozgató nyári fellépései alkalmával, melynek része volt a mindent elsöprő Sziget fesztiválon való szereplés, a közönség már... Tovább

Utoljára frissítve: Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Punk
Alapítva: 2001
Rajongók: 22 fő
Megtekintve: 15297
Város: Pécs
Szavazat: 0
Web:
Tagok: c00pe » Basszusgitár vokál
Mike » Gitár, Ének
Tücsök » Dobok
A zenekar szerkesztői: aljaskuszobab
Rajongók
Fresa kevinkain kuplung Lillaaa markfreak mgery90 mona920604 noryen PittyPunk saláta zöld a lámpa
Hozzászólások
Brusher 2011. márc.. 30.  17:34 1
Üdv.
Honlapomon közzéteszek koncert és turné dátumokat, bandák bemutatkozásait, zenét és videót.
Ha érdekel katt a profilomra a webcímért.
További sok sikert, csáó.
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky