3423 zenekar 12355 letölthető zene

Hendrix Reload

Zenekar profil
Műfaj:
HEAVY
Stílus:
Classic Rock
Város:
Jászberény
Web:
Tagok:
NagyT » gitár / ének
Fricirics » basszusgitár
Kátai Tamás » dob
Rácz "Duddi" Dávid » ének
Blogbejegyzés

2013. január 4. 22:18

BIOGRÁFIA

A Hendrix Reload egy Jimi Hendrix feldolgozás zenekar, amelyet 2011-ben alapított a basszusgitáros magyar pókerbajnok Fricirics (Fridvalszki Richárd) régi cimborájával, a profi rockzenész Nagy Tamás gitárossal (ex-Krízis). Azóta társult a csapathoz a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszakán végzett Kátai Tamás session jazz-dobos, illetve Rácz Dávid rock/blues énekes.
A zenekar célja Jimi Hendrix dalainak a lehető legeredetibb előadása, mind a dalszerkezeteket, mind az előadásmódot, illetve a hangszerek csúcskategóriás minőségét szem előtt tartva. A csapat hangzásvilága ebből kifolyólag inkább hard rockosabb és a nagyszínpadokat célozták meg elsősorban, de természetesen a blues visszafogottabb és feelingesebb világa sem áll távol tőlük, szivesen játszanak kisebb klubokban is.
Első 4 dalos stúdiókislemezük és videoklipjük 2012 tavaszán készült el. A klip TV premierje a Hír TV paletta c. műsorában volt. Azóta folyamatos a médiamegjelenésük különböző weblapokon, ráidókban, TV csatornákon és a nyomtatott sajtóban (pl Metal Hammer Magazin). Második stúdiókislemezük 2013 jauárjában várható.
2012 decemberében a fiúk sikeresen megrendeztek egy nagyszabású jótékonysági koncertet az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvánnyal karöltve az ezer főt befogadó Barba Negra Music Clubban (BP) olyan fellépőkkel zenélve, mint Oláh Ibolya, Balkán Fanatik, Hrutka Róbert, Tompos Kátya, Kálloy Molnár Péter és Hajagos Andrea. Ezután a srácok Kowalsky meg a Vega évzáró buliján előzenekarként mutatkozhattak be több, mint ezer ember előtt. 2013 februártól több hónapos országos turnéra indulnak a Kowalsky meg a Vega csapattal. Az idei terveik között szerepel a külföldi bulikon való megmérettetés is.
"Jimi Hendrix dalainak feldolgozása közben mi komolyan vesszük azt, hogy Jimi a fantasztikus úttörő munkája alatt kőkemény rockzenét játszott, mindamellett, hogy nagyon színes zenei világgal rendelkezett, ötvözve a blues, funky, jazz és egyéb stílusokat a kemény zenével. Az ő zenéje mind a mai napig az erőteljes, hangos és agyleszaggató előadásról szól, éppen ezért mi is maradunk az ordító és torzított csöves erősítőknél, a legjobb tremolókaros gitároknál és a legkevésbé szerénynek mondható dobolásnál. A célunk, hogy ország-, és stílushatárok nélkül nyomjuk a Hendrix-rockot megalkuvás nélkül, bemutatva azt, hogy szimplán az ő zenéje tökéletesen kielégítő élményt nyújt a mai rock-kedvelők számára is. "

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Blogbejegyzések
  • 2013. január 4.
    BIOGRÁFIA
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky