3428 zenekar 12453 letölthető zene
alapértelmezett kép
Bemutatkozás
A zenekar 2001. októberében alakult, Fashion Café néven, az alábbi felállás szerint: Fehér Viktor (gitár), Lázár Zoltán (gitár), Magda Niki (ének), Nagy László (basszusgitár), Pötyi (dob). A dobok mögé egy gyors cserével hamarosan Vincze Peti került; Vincze „Puki” Zoltán (Árnyak, Rémkoppantók, Panksapka, Tigris…) kisöccse. Innentől datálódik a zenekar máig használatos, becsületes neve, a Wake up! is.

A csapat első demóját Később még hívlak… címmel 2002. januárjában rögzítette a szolnoki Denevér Stúdióban. A felvételek elkészítése után Viktor kiszállt a bandából, az ő helyét vette át Auner Zoli, kissé alternatív színt és hangulatot hozva a Wake up! zenéjébe. A nyáron beinduló – szolnoki és vidéki – koncertek sorát már ő pörögte végig a bandával. Az együttes szerepelt a Heaven Street Seven előzenekaraként, s olyan „egzotikus” helyeken is fellépett, mint a Szolnoki Expo, vagy a Pláza (ahol az egyik, extrém cuccokat forgalmazó üzlet Wake up!-dalt választott magának reklámzeneként…) Ekkoriban már a szolnoki rádiókban is rendszeresen lehetett hallani a zenekart.

Az év hátralévő része leginkább új dalok írásával telt, s 2003 elején már nyomultak is újra Töfihez, hogy felvegyék 16 dalból álló albumukat (Mondatok) melyen az új opusok mellett a régebbi számok újrakevert és -masterelt verziója szerepel.

A nyár kisebb pangással és némi tagcserével telt. Auner Zoli helyét új gitáros vette át Simon Dávid személyében. Néhány hónap múlva Peti is kilépett; a doboknál 2004. januártól Matúz Tamás, majd októbertől Hajdú Andor ül.

A 2004-es év szerencsére bő koncerttermést hozott: legújabb felállásában a Wake up! egyre több meghívást kap. A bulikon saját dalaik mellett egy-egy feldolgozást (pl. No Doubt, The Cranberries, Roxette) is eljátszanak. Újításképpen a zenekar sampler használanak bevezetésén dolgozik; jelenleg a dalok áthangszerelése folyik. Négy új szerzeményükkel – mely a közönség előtt már több helyen sikeresen debütált – hamarosan ismét beköltöznek a stúdióba…

A Wake up! stílusát nehéz meghatározni; leginkább gitár alapú popzene waves beütéssel.

A zenekar aktuális felállása:
Lázár Zoltán – gitár
Magda Nikolett – ének
Matúz Tamás – dobok
Nagy László – baszusgitár
Simon Dávid – gitár

 
Albumok
Szabadon (2004)
mondatok (2003)
Hírek

2005. január 10. 21:42

A WAKE UP! ZENAKAR ÚJ CD-JE!!!

Megjelent a Wake Up! zenekar Szabadon című promóciós CD-je, mely teljes egészében letölthető a zenekar honlapjáról a www.wake-up.hu címen, de itt a MiyMusic.hu-n is!!! Tovább

Utoljára frissítve: Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: ALTER
Stílus: Alternatív
Alapítva: 2001
Rajongók: 1 fő
Megtekintve: 6729
Város: Szolnok
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Hajdú Andor » dob
Lázár Zoltán » gitár
Magda Nikolett » ének
Nagy László » basszusgitár
Simon Dávid » gitár
A zenekar szerkesztői: wakeup
Rajongók
virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky