3428 zenekar 12453 letölthető zene

Soulbreakers » Zenekar | Albumok | Fórum | Blog

Soulbreakers
Bemutatkozás
A Soulbreakers zenekar

Pleszkán Écska és Radovics László „Kyru” - ének
Ratkóczi Huba - basszusgitár
Péter Gábor - gitár
Mózes Zoltán - dobok

--------------------------------------------------------------------------------------------

A Soulbrekaers a "Beat up! lemez" elkészítésével talált rá saját útjára. Az elhagyatott vidéki magtárban rögzített anyag Kolozsi Péter jóvoltából jöhetett létre, aki vállalta h. felszerelésével kivonul az egzotikus helyszínre, fölépít egy mobil stúdiót, s rögzíti az egy térben, koncert szerűen, egyben muzsikáló zenekart. A csapat hangszerelés tekintetében a "power trió" formátumot választotta, melynek lényege, hogy három kellően energikus, invenciózus, hangszerét uraló muzsikus elegendő a "nagy" zenekari megszólaláshoz. Így ha kell vad, ha kell gyengéd, de mindenképp masszív trióhangzás méltó alapot biztosít a zenekar két frontemberének: Pleszkán Écskának és Radovics László " Kyru"-nak.
A "Beat up!" egyetlen magyar nyelvű dalát, a "Merengő"-t nem más koronázza meg a felvételen, mint a blues-rock gitározás első számú hazai helytartója : Tátrai Tibor. A gitárvirtuóz régi, jó barátságot ápol a zenekarral, így azonnal igent mondott a felkérésre.
A két énekhang, két egyenrangú karakter. Mint egy komplementerként kiegészítve egymást mutatják világunk egyik mozgató alapenergiáját, a férfi és a női energiák különbözőségét, azok egyensúlyát. Ezt az ősi erőt fejezi ki a zenéjükben dolgozó lendület, s egyedülálló stílusuk, amit "HEAVYSOUL"-nak hívnak.
A két karizmatikus énekhangot vokálszólamokkal támogatja a dobok mögül Mózes Zoltán. Gitáron, extatikus szólóiról és sajátos soundjáról ismeretes Péter Gábor játékát élvezheti a hallgató, míg basszusgitáron, a szintén jellegzetes hangzásáról, és intenzív színpadi jelenlétéről híres Ratkóczi Huba pakolja a mélyeket.
A profi, sokat próbált muzsikusokból álló brigád, számos színpadot megjárt már, minden nyáron találkozhatunk velük legigényesebb fesztiválokon (Gastroblues, Sziget, Művészetek Völgye, Tatai Víz Virág ... ) Hazai színpadok mellett a Soulbreakers sokat koptatja a környező országok pódiumait is.
Tavaly különös kultúrmissziós küldetéstudattól vezérelve a 2016-os X-faktor színpadán is bizonyítottak. A második legjobb zenekarként mutatták meg több millió tv-nézőnek, "érték" az élő muzsika, érték ami természetes és ami a blues gyökereiből, fakad. érték a HEAVYSOUL.
 
Albumok és Videók
Utoljára frissítve: 2019-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: Heav funk rock-Blues
Alapítva: 2013
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 2971
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Pleszkán Écska » Ének
Kyru » Ének
Ratkoczi Huba » Basszus gitár
Péter Gábor » Gitár
Mózes Zoltán » Dob
A zenekar szerkesztői: Soulbreakers
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky