3428 zenekar 12453 letölthető zene
sexaction
Bemutatkozás
A dirty rock stílusteremtői 1990. március 16- án az alternatív zenei élet akkori fellegvárában, a kultikus Fekete Lyukban, a II. Lyukas napokon léptek fel először, mint az akkori underground rockzenei élet supergroupja.
Alapító tagok:
Mátyás Attila (F.O.System) - Electric Joker - gitár
Somlyay Miklós (Kézi-Chopin) - Mikki the Kid - basszusgitár
Szendrey Zsolt (Love) - Wolfchild - ének
Zana Zoltán (Dance) - El Scorpio - dob

és 1990- től Nagy Gyula - manager - örökös tag

Volt tagok:
Bense Sándor - basszusgitár (2009-2014)
Vékony Sándor (Áfonya) - ének (2009-2014)


Addig nem látott, egyedi színt vittek a magyar rockzene palettájára a fülledt erotikával átitatott laza dalszövegeikkel, és nyers gitárhangzásukkal. Ennek eredménye hallható az 1990-ben megjelent első Sex Action - azóta már többszörösen aranylemezzé érett - kultikus debütáló lemezén.
Az ezt követő három év termése: két újabb nagylemez, rengeteg turné, több mint 250 teltházas fellépés, amely rajongók ezreit mozgatta meg országszerte, és sok fiatal zenekar, akik bevallottan a Sex Action hatására ragadtak hangszert. Kevés rockzenekar mondhatja el magáról továbbá, hogy kétszer is felléphetett a Budapest Sportcsarnokban. A zenekar munkáját 1992-ben az „Év Rockzenekera” díjjal ismerték el.

A csapat 1994-ben a Diákszigeten bejelentette, hogy Action néven, egy másik stílusban folytatja tovább működését.
1995-ben Mátyás Attila, később Zana Zoltán is elhagyta a zenekart a szólókarrier útját választva.
2004. májusában a hajdani Sex Action három tagja meglepetéssel készült régi énekesük, Szendrey Zsolt 40. születésnapi bulijára. A zártkörű party fő meglepetéseként egy 6 számból álló mini koncerttel köszöntötték zenésztársukat, a jelenlévő barátok nagy örömére.
A meglepetésbuli olyannyira elementárisra sikerült, hogy a csapat úgy döntött, elfogadja a Sziget Fesztivál felkérését, és 2004. augusztus 8-án a Nagyszínpad fellépőjeként, eredeti felállásban a rajongók és a média hatalmas érdeklődésével kísérve újra a színpadra lépett 40000 ember előtt.

A 2004-es Sziget koncert egyöntetű pozitív visszajelzéseinek köszönhetően a zenekar úgy döntött, folytatja a közös munkát.

2009-ben Szasza és Miksa kiléptek az együttesből, más irányú elfoglaltságaikra hivatkozva.

A csapat a feloszlás helyett újult erővel törtet előre, Bense „El Mariachi” Sanyi bőgőssel, valamint az új frontemberrel, Áfonyával, akik a nagy nyomás ellenére sikeresen debütáltak 2009 nyarán a Zöld Pardon színpadán.

Egy tagcsere, a legtöbb zenekart alapjaiban rázza meg, főleg, ha az énekes frontember távozik a zenekarból, elég, ha csak az Iron Maidenre, vagy a Judas Priestre gondolunk. A Sex Actiont eredeti frontembere hagyta magára, de a vérfrissítésre nem kellet sokáig várni. Ez év tavaszán érkezett a csapatba Áfonya, aki a városi legendák szerint, mikor megtudta, hogy üresedés van énekesi poszton, erősen ittas állapotban jelentkezett éjnek idején be a zenekarvezető Mátyás Attilánál telefonon...

2013-ban a Matyi 50. szülinapi koncertjén ismét az eredeti felállás lépet színpadra teltház előtt az A38 Hajón Ezt követte egy Düreres együttzenélés 2014 márciusában, ahol mindenki az aktuális saját zenekarával lépett fel. Itt már látszott, hogy a közönség azt szeretné, ha újra együtt folyatnák, így a fiúk 2014 tavaszától ismét az eredeti felállásban készültek a 25 éves jubileumi koncertre.

A koncertről elegáns kivitelű CD+DVD kiadvány jelent jelent meg.
2017 decemberében Utolsó kör címmel speciális album látott napvilágot, melyen 3 új, 3 Szaszával és Miksával újravett és 3 koncertdal kapott helyet.
 
Utoljára frissítve: 2018-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: rock zenekar
Alapítva: 1990
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 2758
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Bogdánffy Ödön utca 8/c
Tagok:
A zenekar szerkesztői: rocketqueen
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky