3423 zenekar 12355 letölthető zene
Re-G 3.0
Bemutatkozás
Az 1999 őszén alakult a zenekar, a reggae-műfaj magyarországi népszerűsítését tűzte ki céljául. A ’70-es és ’80-as évek reggae zenéjének szeretete kovácsolta össze az akkori Re-G zenekart. Első fellépései között szerepelt a Sziget Fesztivál Afrika színpada, ahol a közönség már hallhatta zenéjüket 2000 nyarán.
A Ladánybene 27 sorozatos meghívásait követően a Re-G bekapcsolódott a honi reggae-vérkeringésbe.
A 2001-es Sziget-fesztiválon többszáz nézőt szórakoztatott a zenekar.
Vidéki fellépések közül a Miskolci Egyetemen tartott koncertek a legjeltősebbek. A lelkes miskolci közönség közreműködésével a zenekar az Egyetemi Napok érdekes színfoltjává vált.
2001 szeptembertől a Marczibányi Téri Szabadidőközpont alagsorában kialakított Rézmál Kávézóban tartanak nagysikerű bulikat; immár klubszerűen, havi rendszerességgel.
A 2001. év végén a Rézmál közönsége élvezhette a honi reggae élet kiválóságainak koncertjét, ahol az Lb27, a Reggaester és a Re-G adott színvonalas koncertet. A koncerteket követően a három zenekar közös zenéléssel búcsúztatta az óévet.
Az első televíziós szereplés 2002 áprilisáig váratott magára. Ekkor a zenekar Jamaica című slágerével szórakoztatta az MTV 1 nézőit.
A Spring Reggae Jam 2002 a Re-G zenekar koncertjével kezdődött. A fellépés sikerét jelezte, hogy a Re-G meghívást kapott Szlovákia egyik legjelentősebb ska-reggae zenekarától a Polemic – től. A koncert és a Mala Fatrában tett kirándulás felejthetetlen élményével gazdagabban tért haza a zenekar Terchováról.
2002 nyarán a Zöld Pardonban, a komáromi Ladánybene Táborban, a Sziget Fesztiválon és a szlovákiai Sahy-ban adott a Re-G nagyobb koncerteket.
A “Tesó” című film rendezője az egyik filmbéli dunaparti jelenethez a Re-G“Nem kell más” című dalát választotta. A filmet 2003 tavaszától láthatja a magyar közönség a nagyobb mozikban.
A koncertek sikerein felbuzdulva szeptemberben hosszú hétvégét szervezett a Re-G barátainak, rajongóinak Városlődön (Veszprémhez közel). Reggae zene szólt a DJ-k korongjairól, koncertezett a banda és mókás vetélkedők szórakoztatták a hétvége résztvevőit.
Az őszi klubélet a Rézmál Kávézó koncertjeivel indult. A Trocadero közönsége tüzes Re-G koncertek fül- és szemtanúja lehetett.
2003 évben jelentős tagcserék történtek a zenekar életében. Egy ütőképes demo felvételét követően újabb nemzetközi meghívásnak tett eleget a zenekar. Június közepén Prága közelében egy nemzetközi reggae fesztiválon Szlovákia, Lengyelország, Ausztria, Németország, Csehország jelentősebb reggae zenekarai és a Re-G szórakoztattak mintegy 3 - 4 000 reggae rajongót.
A zenekar repertoárját Alpha Blondy, Israel Vibration, Bob Marley dalai mellett, az egyre bővülő saját számok jellemzik. A legfrissebb szerzemények a táncoslábú közönség kedvencei.
2004 januárjától a zenekar önálló szervezésében indult útjára az Afro Reggae Ska Party, amely a budapesti Trafóban kéthavonta kerül megrendezése, hatalmas sikerrel. A hazai és határainkon túli reggae, ska, afro műfaj jeles képviselői emelték a rendezvény színvonalát.
2007-től új felállással egy Mc-vel kiegészülve vág neki a zenekar a jövőnek.

 
Albumok és Videók
Hírek

2008. december 25. 19:34

Csókássy Ervin Emlékkoncert!

Csókássy Ervin emlékkoncert!

Biztos már sokan értesültetek arról, hogy Ervin barátunk sajnos itthagyott minket véglegL.
De mi emlékszünk rá hányszor játszott velünk, hányszor vitt haza minket buli után, hányszor szólózott nekünk a Jammin c. számban stb. És most mi (10 zenekar) szeretnénk... Tovább

Utoljára frissítve: 2012-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: VILÁG
Stílus: Reggae
Alapítva: 1999
Rajongók: 8 fő
Megtekintve: 15841
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Görögh Dániel » Trombita
Pál Szabolcs » Billentyűs hangszerek
Balázs Miklós » Basszusgitár
Bartus Zoltán » Dob
Deák Attila ATLY » Gitár
Lulu NeSka Sista » Ének
Mc Pabar » MC
Pásztor Ákos » Szaxofon
A zenekar szerkesztői: re-g
Rajongók
bogyono1 DFO karl boro MaTT skabudapest virus666 zsomi
Hozzászólások
Janis Pub 2012. márc.. 21.  10:20 4
Sziasztok zenekarok! Ez a reg a Janis Pub nevében lett létrehozva. Egy Karaoke és Music Pub vagyunk a Kálvin téren Budapesten. Részletes infok www.janispub.hu oldalon találhatóak a pubról....
   
bogyono1 2008. máj.. 22.  19:08 3
Be kell vallanom számomra újak vagytok de a Nézz Rám szám nekem is nagyon bejön!!!

Pacsi!
   
Szaby G 2008. márc.. 11.  18:09 2
Nagyoon tetszenek, főleg a Nézz Rám című dal!

Respect!
   
re-g 2008. márc.. 2.  11:46 1
Felkerült 3 Re-G dal a profilra!
Hallgassátok szeretettel és várjuk a véleményeket!

Paece! Re-G
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky