3427 zenekar 12456 letölthető zene

Rambling Blues Trio

alapértelmezett kép
Bemutatkozás
A szegedi akusztikus együttes frontembere, Király Vajk gitáros-énekes már 1993 óta folyamatosan koncertezik egyedül, illetve néhány zenésztársával Vajk és Barátai néven. 1994. májusában Hrabovszky Tamás szájharmonikással és Tóth Anetta énekesnõvel jött létre a Rambling Blues. Ez a formáció igen sikeresnek mutatkozott, a gyakori fellépések mellett több magyarországi tehetségkutató verseny fõ díjazottjai lettek. 1996-tól állandó énekesnõ nélkül, ütõs kiegészítéssel járják az országot de a hazai fellépések mellett gyakran játszanak külföldön is (Jugoszlávia, Olaszország, Németország, stb.).
Repertoir-jukban elsõsorban a '20-as, '30-as évek nagy öregjeinek dalai szerepelnek (a ragtime blues-ok éppúgy, mint a country blues, delta blues, illetve a tradicionális darabok), de nevükhöz híven (rambling = kóválygó, bolyongó) fûszerezik mûsorukat "fiatalabb" blues-zenészek számainak feldolgozásaival is, valamint néhány saját szerzeménnyel.
Évente száznál több fellépésük van klubokban, kocsmákban, fesztiválokon. Kedvelt vendégei a kluboknak azért is, mert igény és lehetõségek szerint nem csak trióban, de duó felállásban is koncertképesek, sõt, Király Vajk ma is gyakran ad akusztikus blues-esteket szólóban.
A zenekart gyakran emlegetik "zenei csemege"-ként, nem csak a szokatlanul egyszerû felállás miatt, hanem mert annak ellenére, hogy a dalok többségét kevesen ismerik, mégis jó hangulatú estékkel örvendeztetik meg az igényes közönséget.
2000-ben jelent meg első önálló CD-jük, "Tissassippi" címmel.  
Hírek

2004. november 26. 23:12

Koncert értesítő

Ha szeretnétek Emilt kapni a koncertjeink időpontjáról, dobjatok egy E-mailt a honlapunkról. Tovább

Utoljára frissítve: 2009-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: JAZZ
Stílus: akusztikus blues
Alapítva: 1994
Rajongók: 2 fő
Megtekintve: 7035
Város: Szeged
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Hrabovszky Tamás » szájharmonika, vokál, "zörgősbanán"
Király Vajk » ének, akusztikus-és dobro gitár, kazoo
Szabó Csaba » ütős hangszerek, mosódeszka
A zenekar szerkesztői: ramblingblues
Rajongók
Timeless Jazz Band virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky