3428 zenekar 12455 letölthető zene

Queen Unplugged Project

Freddie & QUP
Bemutatkozás
2004 júliusában a balatonszemesi Queen Táborban megjelent három „Queen őrült zenész” a háztetőn, és a jelenlévő, hasonlóan „őrült Queen rajongók” hathatós segítségével eljátszott 2-3 Queen nótát, csak úgy akusztikusan. Aztán szeptemberben ismét összejött a társaság, hogy Freddie szülinapján zenéljen, mulasson egy nagyot a Rock Randevúban. Két gitár, egy bongó, és határtalan lelkesedés jellemezte azokat a „kezdeti időket”, amikor a QUP mindössze egy rádiós magnót (!) használt az egyik gitár kihangosítására. A bongó, az akusztikus gitár és az ének csak úgy „szállt a levegőben”. És szép lassan meghódította a közönséget. Egyre többen lettünk, egyre hangosabb lett a kórus, amely önfeledten „hozta” a Bohemian Rhapsody opera betétjét, a Spread Your Wings vagy a We Are The Champions refrénjét, és még számtalan Queen klasszikust. Emelkedtek a kezek a Radio GaGa ütemére, és lendültek a We Will Rock You tempóját megadva. Olyan sokan lettünk, hogy elkerülhetetlenné vált a zenekar kihangosítása. És ez újabb lendületet adott.

2005 januárjában, az emlékezetes szegedi Queen partin, már több száz watton „dübörgött” a QUP. Áprilisban, a Queen budapesti koncertjének délutánján a QUP zenélt a „before” partin és másnap az afterpartin is. Az ősz folyamán pedig a Dunakanyarban „turnéztunk”, aminek az volt az érdekessége, hogy egy négyszemélyes személygépkocsiba befértünk a teljes felszerelésünkkel együtt.

2006-ban aztán felgyorsultak az események. Márciusban addigi legnagyobb koncertünket adtuk Marosvásárhelyen a Transylvania Music és a Creative Solutions szervezésében. Júliusban, a Queen Tábor történetében először, a balatonszemesi zenepavilonban adtunk fergeteges hangulatú koncertet, immár teljesen saját hangosítással. Szeptemberben, Freddie 60-ik születésnapját ünnepeltük a budapesti Kolibri Pincében, kb. háromszoros teltházzal és a média jelentős figyelmével. Novemberben pedig Veszprém, ismét Marosvásárhely, majd Prága került terítékre. A Cseh fővárosba már 50 fős „turnébusszal” mentünk, és máig is tartó barátságot kötöttünk a Fan Club Tornado Queen szervezőivel.
Az évet egy Szimfónikus Queen Karácsonnyal zártuk, amely előadáson a Bohemian Quartet vonósnégyessel együtt játszottuk el a Queen klasszikusokat.

2007-ben egy farsangi bolondozás keretében, „álruhát” öltve bedugtuk a gitárokat az erősítőkbe, felpakoltuk a színpadra a „dobcájgot”, és odasóztunk egy nagyot! És mielőtt még észhez tértünk volna, jött a hír, hogy meghívást kaptunk az idei „Freddie Mercury’s Montreux Memorial Day”-re! Lázas készülődés kezdődött, amelynek végeredményeként ismét egy 50 fős „turnébusz” kelt útra a svájci Montreuxbe, ahol a Genfi-tó partján, Freddie szobra mellett csodálatos órákat tölthettünk el. A NED Music Club-beli koncertünkről Greg Brooks és Peter Freestone írtak rendkívűl kedvező kritikákat, ezért néhány hónappal később, 2008 márciusában már a 23. UK Queen Convention-ön találtuk magunkat az angliai Breanben...  
Albumok és Videók
Hírek

2009. szeptember 8. 11:54

Prágai kirándulás

A Magyar Queen Rajongók Klubja Kulturális Egyesület 2009. november 20-22 között három napos prágai, buszos kirándulást szervez abból az alkalomból, hogy a november 21-i Cseh Queen Convention egyik fellépője a magyar Queen Unplugged Project lesz.
A tervezett program:
Nov. 20.... Tovább

Utoljára frissítve: 2011-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: Rock
Alapítva: 2004
Rajongók: 11 fő
Megtekintve: 9881
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Berczelly Csaba » akusztikus gitár, vokál
Mészáros Gergely » gitár
Tollár László » ritmushangszerek, vokál
Tóth Tibor » ének
A zenekar szerkesztői: gerg23
tiberio
Rajongók
chip Mona moondream queen21 sea virus666
Hozzászólások
Janis Pub 2012. márc.. 21.  10:05 88
Sziasztok zenekarok! Ez a reg a Janis Pub nevében lett létrehozva. Egy Karaoke és Music Pub vagyunk a Kálvin téren Budapesten. Részletes infok www.janispub.hu oldalon találhatóak a pubról....
   
Mona 2008. máj.. 14.  09:38 87
Na mivanitten kéremszépen? Mindenki kidőlt? Én szedek itt egyedül Béres cseppet? :)
   
sea 2008. ápr.. 30.  15:00 86
Megyünk Csömörre? A hely csak pár100m a HÉV-állomástól. Hogy vissza hogy jutunk, arról nem szól a fáma :)
   
tiberio 2008. ápr.. 28.  13:47 85
Szolgálati közlemény. A QUP hivatalos honlapja újraidnult, a vendégkönyv ismét használható!:)
   
Mona 2008. ápr.. 28.  10:04 84
Köszönöm a tegnapot!!! :D Annyira jó, hogy Coolturális 1esület lettünk... :D :D :D :P
Andi, láttam ám, hogy fotóztál!!! :) Majd megnézhetem a képeket? :)
   
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky