3428 zenekar 12456 letölthető zene
Nomada
Bemutatkozás
Az öttagú Nomada zenekart 2003-ban alapította a roma származású énekes-gitáros Balogh Gusztáv. A Nomada a magyarországi cigány zenei hagyományból merít, azonban teljesen egyedi hangzású zenét hoz létre a különféle stílusok elegyítésével. Dalaiban szinte mindig érezhető a négynegyedes esztam , melyet a kanna, a szájbőgő és a ritmusgitár teremt meg. A cigány ének- és ritmusvilágot a dob és a basszusgitár groove-jai tovább gazdagítják, színesítik, azonban a szólisztikus hangszerek, a tangóharmonika és a hegedű által teljesedik ki az a speciális hangzás, melybe a cigány folklór mellett számtalan egyéb népzenei stílus (latin, spanyol, arab, szerb) is beleolvadt.

A Nomada energikus zenéje egy távoli, ősi világot idéz fel. A dalok lovári cigány nyelven szólalnak meg, és nagy részben a cigány életet mutatják be. Szokatlan őszinteséggel beszélnek szomorúságról, fájdalomról, életszeretetről, vidámságról - egyszóval az életről. A Nomada erőteljes és egyedi hangzása az együttestagok sokirányú zenei képzettségének és ösztönösségének köszönhető.
 
Albumok
Hírek

2006. november 20. 11:21

Koncertek

Sziasztok, a 2008-as nyári koncertek szervezés alatt vannak, hamarosan ide is feltesszük őket! Ha esetleg szervező vagy, és szeretnél a zenekartól valamit..... hívj bátran! Parádi Lilla -- Nomada Management 0630-20-40-253 nomada@nomada.hu Üdv Mindenkinek Tovább

Utoljára frissítve: 2008-08-05Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: VILÁG
Stílus: Világzene
Alapítva: 2003
Rajongók: 2 fő
Megtekintve: 5753
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Ballay Gergő » dob
Balogh Gusztáv » ének, gitár
Balogh Tibor » kanna, derbuka, ütőshangszerek
Boros Attila » basszusgitár
Szirtes Edina » ének, hegedű, tangóharmónika
A zenekar szerkesztői: nomada
Rajongók
virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky