3428 zenekar 12453 letölthető zene
alapértelmezett kép
Bemutatkozás
A Falcongate egy gyulai illetőségű rock zenekar. A mai felállás: Ádám (ének), Andris (gitár), Pisti (basszus), Tomi (dobok). A banda 1994 tavaszán alakult, és hamar szerves része lett a magyar hardcore-punk színtérnek.
A srácok tehát immár több mint egy évtizede játsszák, ami szívükhöz a legközelebb áll és próbálják mindig a legjobbat kihozni magukból. Így sikerült a hardcore, emo, pop és punk legjobb elemeit kombinálniuk. A fogós dallamviláguk pedig nagyszerű elegyet alkot ezzel az őszinte rock hangulattal.
2000-ben egy jól ismert magyar punk kiadónál jelent meg első nagylemezük "Long Way To Go" címmel. Ezt követte 2000 végén a "5 songs 'til Adam gets here" című kislemez és az ezzel párhuzamosan kiadott közös (split) album az Alvin és a Mókusokkal és a Moronique-al. Még 2000 decemberében csatlakozott a zenekarhoz Ádám, aki nem kevés új ötletet, és rengeteg új érzést csempészett a falcongate zenéjébe. Már az új énekessel jelenttette meg az Alvin records a "Confessions Through Phone"-ra keresztelt lemezt, ami sok új rajongót csábított a Falcongate családba. Elkészült a banda első videóklipje is a "Suffering I adore" című nótára, amit a hazai zenecsatorna többször is műsorára tűzött, és amit több tv-s interjú is követett. E lemezzel a fiúk rengeteget koncerteztek és 2003-ra többször be is járták Magyarországot, majd belekezdtek a harmadik nagylemez munkálataiba. A "Blood Red Roses", ami azóta szintén sokak kedvence lett, 2004 tavaszán jelent meg. Az album sok új városba, az ország sok, a banda számára eddig még feltérképezetlen vidékére juttatta el a zenekart. Fel is pörögtek az események, a "Trip Over" után a "Layed out" című nótára is klip készült, és a lendületet a dobos poszton történt változások sem törték meg. 2005-ben a falcongate legénysége 2 új nótát rögzített, amik kiadásban nem jelentek meg egyelőre, de letölthetőek a zenekar honlapjáról (www.falcongaterock.com), vagy myspace oldaláról (www.myspace.com/falcongate). A "Kiss of my fist"-re készült klip, és szinte minden eddigi Falcongate videófelvétel pedig megtalálható a banda 2006-ban megjelent DVD -én.
 
Utoljára frissítve: Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Punk
Alapítva: 1994
Rajongók: 3 fő
Megtekintve: 4868
Város: Gyula
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Adam » ének
Andris » gitár
Peti » dob
Pisti » bass
Sosa » gitár
A zenekar szerkesztői: falcongate
Rajongók
chino81 monesz85 xbaleex
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky