3423 zenekar 12355 letölthető zene
Echonald
Bemutatkozás
A zenekar története

A zenekar 2006 októberében alakult Szerencsen gótikus, power metal stílusirányzatban. Legelőször a a dobos (Krajczár Márió) a szintetizátoros (Grebely János) és a basszusgitáros (Krajczár Ferenc) felállás alakult ki. Ezt a triót hívja a zenekar alapító tagoknak. Idővel találtunk gitárost is ( Lajcsák István) személyében. Törekedtünk a női énekes megtalálására. Hosszas keresgélés után találtunk is, de nem működött a közös munka. Rengeteg énekes és gitáros fordult meg a zenekarban. A legelső koncertképes felállás 2007-re alakult ki (dob, gitár, basszusgitár, szintetizátor, ének) felállásban. Részt vettünk egy helyi tehetségkutató versenyen. Ez volt a legelső fellépése a zenekarnak. Itt 3. helyezést értünk el. Ezután nem sokkal a gitáros és az énekes távozott a zenekarból. Maradt a trió felállás. Ekkor kezdett Feri énekelni a zenekarban. Hárman továbbra is folytattuk a munkát, és keményebb dalokba fogtunk bele ( Sonata Arctica, Stratovarius), valamint elkezdtük a saját dalok megírását.

Ismerősök unszolására 2008-ban felléptünk gitáros nélkül a másodszorra megrendezett tehetségkutatón. Varga Miklós előadó zsűrizésével 1. helyen végeztünk. Itt elindult valami, hiszen minden hónapban kaptunk 1-2 helyről meghívást. Furcsa volt számunkra, hogy rock zenét játszunk gitáros nélkül, és mégis van rá igény. Jól eső érzés volt, és az érdeklődők száma is egyre gyarapodott. Emlékezetes marad egy szerencsi koncert, ahogy egy szórakozóhely hátsó udvarát, a benti részt teljesen megtöltöttük, valamint az utcán is hallgatták sokan. Egy hangstúdió felajánlotta, hogy elkészíti nekünk az első Demo anyagunkat. Ez a Vándor névre hallgat.

Ez így működött 2009-ig amikor végre sikerült 2 gitárost is találni (Kisvárdai István és Timkó Tibor személyében) Az énekes pozíciót nem erőltettük, hiszen Feri addigra már szerzett rutint és megbízható tagja a zenekarnak. A 2 gitáros játéka gyökeresen megváltoztatta a zenekar stílusát és hangzását. Törekedtünk a saját dalok megírására. Készült is elég sok. 2009-ben elkészítettük az előző lemez dalairól a gitáros verziókat is, Fagyos mennyország címmel. Szerzői kiadásban közel 200 darab kelt el belőle. Egyre több volt a koncertünk és már nem csak megyei hanem országos szinten. 2010-ben részt vettünk egy világ méretű tehetségkutató versenyen az Emergenza Fesztiválon. Itt rengeteg tapasztalat ragadt ránk. A szekér egészen a közép európai döntőig ment, ahol nem volt esélyünk pesti zenekarok ellen, hiszen a közönség szavazat számított. Viszont ami jó oldala volt, hogy az egyik zsűritag megkeresett az eredményhirdetés után, és mondta, hogy zsűri pontszámozásban mi nyertük meg. Emellett folyamatosan koncerteztünk. Minden hétvégénk foglalt volt. Hétköznap stúdiózni jártunk, és 2010-ben elkészült az első profi EP Sötét angyal címmel. Ez óriási meglepetést okozott nekünk, mert közel 2000 darabot adtunk el belőle, valamint tv-s rádiós megjelenésekhez juttatott.

2011-ben történt újabb változás a zenekarban. Kicsi és Tibi távozása után Barna Edvárd lépett a zenekar életébe. Edi gyorsan felvette a ritmust és 2 hét után már koncerteztünk. Egy stúdió felajánlásával elkészült a zenekar legelső videoklipje is Ha megállna az idő névvel. Készítettünk egy 5 dalos Ep-t Egyedül címmel, valamint készült hozzá rögtön 2 klip is a címadó egyedül dalról és az ekkorra már slágerré vált Sötét angyal dalról.

Edi munkássága 2012-re véget ért. Tipikus zenekaros probléma miatt, valamint Greb is kilépett, mivel a túl sok munka mellett nem tudta teljes erővel végezni az egyetemet. Hosszas tanakodás után egy picit elhallgattattuk a zenekart. Teljesen átértékeltük az eddigi munkánkat. 2 hónap múlva viszont ismét koncertképes volt a zenekar. Tallós Dani lépett a gitáros pozícióba. A szintetizátort viszont HD megoldással szólaltatjuk meg. Kicsit féltünk tőle, de tudjuk, hogy minden nagy zenekar mögött van egy HD még akkor is ha 10-en állnak a színpadon és játszanak teljesen élőben. Mi is 100%-osan élőben játszunk minden koncerten. Le is zajlott szépen számos koncert. Ekkor újabb kapcsolatra tettünk szert, és elkészítettünk egy újabb videoklipet a Minden más lesz című szerzeményünkre. Ez a dal már saját stúdióban készült, hiszen az évek során kellő tapasztalatot szereztünk stúdió munka szintjén, és saját hangstúdiót alakítottunk ki. Itt készítjük a közelgő nagylemezünket. Danival csak pár hónapig működött a dolog. Talán a túlzottan eltérő személyiségek, és stílusok lehettek a problémák.

Hirdettünk egy castingot, ahová 9 gitáros jelentkezett. Viszont egy ismerős kerül a zenekarba, akiről nem is tudtuk, hogy gitározik. 1 hétre rá Andrássy Deniel csatlakozott a zenekarhoz. Így mindannyian szerencsi lakosok vagyunk. Sokkal könnyebb a közös munka. El is készítettünk egy új Ep-t ami a Történnek csodák névre hallgat. Ezen az anyagon már Deni játszik. Hamarosan elérhető lesz mindenki számára.

2013 év elején Feri és Márió Budaörsre költöztek. Ott új életre kelt a zenekar. Megismerkedtek Váradi Ferivel, aki rögtön nívós tagja lett a zenekarnak gitár poszton. A nyár koncertekkel, videoklippel, nagylemez felvétellel telt. Az év utolsó hónapjában történ olyan a ház körül amire senki nem számított. Grebely Jani 2010-es távozása gyökeresen megváltozatta a zenear életét. 2014-ben ismételten a zenekar tagja. Vele vágódunk neki az új évnek.

A Tükörkép lemezünk hozott óriási sikereket a zenekarnak. Még januárban csatlakozott a zenekarhoz Tóth János. Azonnal kulcsszerepet töltött be, aktív ritmizásciós támasza súlyosabbá, karcosabbá tette a koncertek hangzását. Már az első koncerten befogada a közönség, rendíthetetlen tagja a zenekarnak! Megdöngettük angol nyelven a világ több országában a hangszórókat. A Tükörkép dalunk felkerült egy rock for all válogatás lemezre, ami az Egyesült Államokban és Európa több országában is a lemezboltokba került.Lehetőséget kaptunk a neves Világtalálkozón koncertezni, jelen voltunk a Syma Csarok nagyszínpadán. Rengeteg koncertet adtunk, több újság, tv, rádió érdeklődöt felőlünk mint eddig bármikor. Minden jóban van valami rossz, októberben jelentette be a zenekar Váradi Feri távozását. Igazi siker pillanatokat éltünk meg vele, de az élet megy tovább. Helyére Kurucz Ádám került, és a 2016-os évet már vele írjuk!  
Albumok
Hírek

2016. június 27. 18:23

Új klip - Őrült bohóc

Megjelent új klipünk, a Színvilág lemezen hallható Őrült bohóc című dalunkhoz!
https://www.youtube.com/watch?v=1_nWpDIoi2M Tovább

Utoljára frissítve: 2016-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Symphonic-neoclassical metal
Alapítva: 2006
Rajongók: 1 fő
Megtekintve: 3317
Város: Budaörs
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Krajczár Ferenc » Basszusgitár, ének
Krajczár Márió » Dob, vokál
Kurucz Ádám » Szólógitár
Tóth János » Ritmusgitár
A zenekar szerkesztői: Cetti94
Rajongók
Cetti94
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky