3429 zenekar 12481 letölthető zene

doghitters » Zenekar | Albumok | Fórum | Blog

doghitters
Bemutatkozás
A zenekart 2007 december elején a régi Septic és Septic Pain tagok Joe és Lala keltették életre miután a Septic 2007októberében végleg a földbe állt. Az új zenekarban a tettes társak: Kutya (Flammable) és Ákos lettek.

Az intenzív próbákon gyorsan születtek a dalok, a hardcore és a metal határvonalait keresztezve, így 2008 februárjában már a Puzzle-Speudo Stúdióban rögzítettük első promóciós lemezünket, amire 3 szám került rögzítésre.

A korong nagyon pozitív visszhangot kapott, és az országszerte megejtett sikeres koncertek is azt bizonyították, hogy jó úton járunk.

2008 végére már 12 számmal rendelkeztünk, és elérkezettnek láttuk az időt egy nagylemez felvételéhez. A munkálatok a Bit – Beat King stúdióban folytak ”Wackor” Miki keze alatt. 2009 tavaszára elkészült a végleges koncepció, mind hangzás, mind pedig a borító tekintetében. A lemezen több vendég énekes mellett Tóth Gergő a Bilnd Myself-ből egy teljes dalt énekel.

Az Edge Records kiadóval 2009 áprilisában kötöttünk szerződést. A lemezünk június 4.én jelent meg BECSÜLET: felhasználói kézikönyv címmel.

Ezután újabb koncertek következtek, szerte az országban, valamint játszottunk határokon túl is (Révkomárom, Székelyudvarhely).

2009. július 17. sajnos megváltunk Ákostól, aki már nem érezte igazán magáénak a zenekart. Rövid tanácskozás után Lengyel Eriket próbáltuk ki, aki a számokat igen hamar megtanulta. Eddig beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Egyből a mély vízbe került, de bizonyított a koncerteken.

Újra jártunk Székelyudvarhelyen, játszottunk a haza metal / hardcore színtér elit zenekari előtt (Blind Myself, Social Free Face, Watch My Dying, Wackor, Fürgerókalábak), valamint külföldi zenekarokkal (Franciaországból, Kanári-szigetekről, Romániából, Svédországból, Szlovákiából).

Az új számokat már Erikkel írjuk, lassan kialakul az új lemez dalcsokra, amik sokkal energikusabbak, harapósabbak az elődieknél. Reméljük mielőbb végleges formájára tudjuk csiszolni a számokat, és mielőbb kézzelfoghatóvá tudjuk tenni az eredményt.

Addig találkozunk a koncerteken!

HardCore Still Lives!  
 
Hallgasd a zenénket!
Utoljára frissítve: 2011-07-03Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: hardcore / metal
Alapítva: 2007
Rajongók: 1 fő
Megtekintve: 4032
Város: Székesfehérvár
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Kutya » vocal
Joe » basszus gitár
Lala » gitár
Erik » dob
A zenekar szerkesztői: doghitters
Hírek

2010. november 20. 19:46

"2010 - Last breath" mini tour

Év végi doghitters koncertek!
"Kedves barátainknak hála sikerül elég ütősre formálni az év végét koncert szempontból!"
2010.11.27. - Szekszárd (Est Café)
Fellépnek: Don Gatto, The Morning Star, Destroy the Carrot, Shock, doghitters, Solar Scream, 3funk
2010.12.03. - Siófok (Art Rock... Tovább

Rajongók
virus666
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky