3428 zenekar 12453 letölthető zene

Blues Fathers

A Blues Fathers zenekar 2014. 01.28.
Bemutatkozás
Kedves barátaink, ellenségeink, és véletlenül erre szörföző zeneőrültek!
Hol volt, hol nem volt, hol, meg gondolni se mertem volna, hogy egyszer lesz, és most van!

2oo4 - ben, egy-két életút-kereszteződésbeni karambolból felocsúdva éreztem, itt az ideje, hogy a zene passzív, befelé forduló hallgatójából aktív extrovertált előállítójává váljak.
A hajlam régi keletű. Az elnyomott gyermeki vágy legutóbb 1972-ben kapott egy halovány esélyt, amikor egy szobaközösség átmenetileg elméleti zenekarrá változott. Mi már akkor Anplagd voltunk. Egy öreg dobozgitár, néhány fiatalabb papírdoboz, és nagymennyiségű vágy a harmóniára. Néhány feledhetetlen dallam, és becses emlék maradt csupán ebből az aranykorból.
Harminc év kitérő következett más jellegű harmóniák keresésének útvesztőjében. Aztán gondolt egyet az emberkísérleti alany, és kimászott a labirintus tetején.

Szabad vagyok, s ez halálos betegség.
Tudtam, csak a zene segít.
Ezen az elméleti platformon összetalálkoztam egy hasonló tünetekkel bajlódó egykori társammal, Arcsival, akivel 1972-ben együtt próbálkoztunk megváltani az általunk belátható világot.
Mátéval, virtuóz ifjú basszerünkkel, a fiam egykori osztálytársával, az ő, szomszéd lány iránti vonzalma és a stúdiónk gyenge hangszigetelése hozott-, s a hasonló ízlésvilág hegesztett össze minket. 6 szuper év következett, de végül Máté 2011.-ben elhagyott minket.
Laci, fáradhatatlan dobosunk első bassz-gitárosunk találmánya. Munkatársunk, erős bástyánk a blues-ért, de még inkább a rock-ért folytatott küzdelemben.
Cirmi, azaz Cirmos Kormos Gábor rock veterán. Már akkor is zenélt, amikor mi még csak szerettünk volna.
2011. május 13.-án léptünk fel először együtt. Mint, ha mindig is együtt játszottunk volna …
Aztán kalandos évek teltek el, koncertek próbák, és megint elölről.
2013. augusztus 5.-én új basszer lépett a zenekarba: Fazekas Hídember János. Alternatív zenészként kezdte, majd a mi basszus alternatívánkká vált. Finom, és igényes zenéjével kicsit a blues felé kanyarodtunk. Vissza, de előre. Vele megújulva haladunk a zene útján tovább.

Blues Fathers. Erős összetartó szövetség. Ezek vagyunk mi. Apák, akik szeretik a blúzt. A hangulatot, a „van még remény” érzését, a kiút megtalálásában való hit borzongató érzését, s az ehhez illő zenét.
Eddig csak hallgattuk a mestereket. Ők képviseltek minket dalaikkal, szólóikkal. Most mi (is) jövünk. Nagy kedvvel és szeretettel játszuk a nagyok számait úgy, ahogy mindig is hallottuk: a saját szeretetünk szűrőjén át. Hiszen azokat a számokat helyettünk írták, és játszották. Ma, kicsit meghatottan, kellő mértékben szerényen, de magunk alkotjuk, és játszuk zenéinket, verseinket. Azt hisszük, vannak, akik pont ezekre a szavakra és ezekre a dallamokra várnak. Akik helyett most mi mondjuk ki, ordítjuk el azokat a mondatokat, amelyeket egyedül nem akarnak, nem mernek. Reméljük, mindannyiunk örömére még időben összetalálkozunk.
Nincs sok időnk. Ne várjatok! Gyertek el a koncertjeinkre, olvassátok a honlapunkat, kövessetek a Face Book-on, és írjatok, ha úgy érzitek!
Honlapunk: http://www. bluesfathers.hu
FaceBook oldalunk: https://www.facebook.com/bluzfatersz
Nagy örömünkre szolgál, hogy a MyMusic médiumán is itt lehetünk!

Éljen a zene, és mi éljünk vele!

2014. január 28.

A csapat nevében: Karászi József, mint blúzfater

 
Albumok és Videók
Hírek

2014. január 28. 20:30

Tíz éves a Blues Fathers

Az idő telik, olykor múlik is, de sohasem hiába. Higgyük ezt! Tizedik bluzfatersz évünk megnyitóját stílszerűen egy koncertbe ágyazva a Yes Pubban tartjuk (Bp., XIII., Hegedüs Gy. u. 1-3.). Lehet, hogy ünnepi évnyitó beszédek is lesznek, de főleg jó zenékkel akarjuk rávenni barátainkat, hogy... Tovább

Utoljára frissítve: 2014-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: JAZZ
Stílus: Blues
Alapítva: 2004
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 10072
Város: Dunakeszi
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Karászi József » Gitár, ének
Kovács András » Szóló gitár, vokál
Meggyes László » Dob
Fazekas Hídember János » Basszus gitár
A zenekar szerkesztői: bluzfater
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky