3427 zenekar 12454 letölthető zene
alapértelmezett kép
Bemutatkozás
Rocket To Riot City címmel 2008 májusában megjelent a Bankrupt zenekar negyedik lemeze, egy ötszámos CD-EP, megújult hangzással és az eddigi legjobb Bankrupt számokkal a fedélzeten.
Ezzel a dallamos punk rockot (Ramones, Clash, Descendents), a rockandroll punkot (Dwarves), és a punkabillyt (The Living End, The Peacocks) ötvöző lemezzel még az eddigieknél is magasabbra tette a lécet a zenekar. Ez pedig nem volt könnyű, hiszen a 2006-os Shorter Than Danny DeVito lemez jobbnál jobb kritikákat kapott itthon (Pesti Est, Exit stb.) és külföldön (főként Németországban) egyaránt.
Az új lemez számai már hallhatók a Pont FM műsorán.
Az elmúlt 8 évben több mint 120 alkalommal, 8 különböző országban játszott külföldön a Bankrupt. Ezek között számos fesztivál-fellépés is volt. Ez részben köszönhető annak is, hogy a Bankrupt bekerült egy német szervezőiroda, a hamburgi Mondo Bizarro zenekarai közé.

Visszatekintés

A dallamos punk zene negyedszázados történetének által inspirált Bankrupt zenekar 12 éve létezik. Miután megfordultak már a főváros szinte valamennyi klubjának színpadán, 2000 elején végre otthonra leltek a több évtizedes múlttal rendelkező Bem Rockparton, ahol 2000 februárjától a klub 2002 elején történt bezárásig összesen 13 fesztivált szerveztek ismert hazai zenekarok részvételével. A 2000 októberétől „BluePop” néven futó fesztiválsorozaton hat osztrák és három cseh zenekar is fellépett, és a rendezvényekről több országos napi- és hetilap is beszámolt.
A jelentősebb fesztiválokon (Sziget, EFOTT, KOTTA) való részvételt, és nevesebb külföldi zenekarok (D.O.A., Whippersnapper, Argies, Foxy) előtti fellépéseket is magában foglaló egyre intenzívebb hazai koncertezés mellett 2000 végétől ausztriai fellépésekre is sor került, majd horvát, szlovén, cseh és vajdasági nyári fesztiválok következtek. Az egy-egy háromállomásos olasz, szlovén és cseh miniturnét is felvonultató 2003-as évben a Bankrupt már többet játszott külföldön, mint idehaza.
Az első Bankrupt album, a 16 számot tartalmazó Listen, 2000 őszén jelent meg, ezt 2004-ben követte a Bad Hair Day, majd 2006-ban a Shorter Than Danny DeVito.
2004 októberében a Bankrupt a legendás Toy Dolls előzenekaraként mintegy 800 néző előtt lépett fel az A38 hajón. 2005-től már teljesen a külföldi koncertezés került előtérbe, a zenekar évről évre egyre jobb időpontokban léphetett színpadra külföldi (német, osztrák, és cseh) fesztiválokon. Ez a tendencia most is folytatódik, de a Rocket To Riot City megjelenése kapcsán idehaza is igyekszik aktívabb lenni a a Bankrupt.

A zenekar jelenlegi (és 7 éve változatlan) felállása:
Rocco - basszusgitár, ének
William - gitár, ének
Kicsi - dob

www.bankrupt.hu


 
Hírek

2009. május 22. 11:03

Bankrupt - Razor Wires And Neon Lights CD

Megjelent a Razor Wires And Neon Lights CD. Megrendelhető 600 Ft + pkg-ért a weboldalunkon a shopban. A CD + póló + kitűző = 2000 Ft akció új lemez vásárlásakor is él, illetve ha egyszerre veszed meg az utolsó két lemezt, az csak 1000 Ft + pkg-be kerül.
http://bankrupt.hu/
Tovább

Utoljára frissítve: 2019-01-15Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: Punk rock
Alapítva: 1996
Rajongók: 1 fő
Megtekintve: 6329
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Kicsi » dob
Rocco » basszus, ének
William » gitár, ének
A zenekar szerkesztői: bankrupt
Rajongók
venture
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky