3428 zenekar 12455 letölthető zene
alapértelmezett kép
Bemutatkozás
Az Avatar zenekar 2006 februárja óta létezik. A zenekart Danhauser Soma énekes, Szepesi Richárd "Ricsosz" billentyűs és Gellér Tamás gitáros alapította. Hamarosan rátaláltak basszusgitárosukra is, Radnai Viktor "efti" személyében. A dobosi poszt betöltése kicsit tovább tartott, de március végére már Kiss Zoltán "Szundi" ütötte a bőröket a csapatban. Ezzel a felállással a zenekar kétszer lépett szinpadra: 2006 április 29-én adták első koncertjüket a Rocktogonban, majd május 5-én a Sting Underground klubban rendezett rockzenei tehetségkutatón léptek fel.

2006 május végén Szundi helyett Paróczi Krisztián került a dobok mögé. Krisz debütáló koncertje az Avatarral kb. két héttel később volt, az érdi Bluestanyán. Ez a felállás készitette a zenekar első, "Forog a gép" címet viselő, hét számos demóját, házi körülmények között.

Szeptember végén Soma váratlanul távozását jelentette be az Avatar-ból. A zenekar egy hónapig kereste új énekesét, közben a koncerteken Ricsosz és Tomi énekelt. Az új énekes, Moldován György Szabolcs "Szaszkó" november elején érkezett a csapatba, de bemutatkozó bulijára végül betegség és egyéb problémák miatt csak 2007 február 23-án került sor, a Sting Underground közönsége előtt. Egyben ezen a koncerten ünnepelte a zenekar első születésnapját is.
A zenekar első nagy színpados koncertjét 2007. március 30-án adta. A miskolci Ifjúsági Házban lépett fel a Hard zenekar vendégeként. A csapat már 20 körüli saját, koncertkész dallal, nagyjából másfél-két órás programmal, saját technikussal, hangosítással rendelkezik.

A Forog a gép demó szerepelt az 2007. áprilisi Hammer World magazinban, Lénárd Lászlótól rendkívül pozitív kritikát kapott.


Pár szó a koncepciónkról:

A zenekart egyfajta "küldetéstudatnak" nevezhető céllal alapítottuk:

Céljaink: -a legfontosabb talán- a magyar klasszikus, dallamos hard rock és heavy metal "megmentése", újraélesztése
A magyar-magyar közti kapcsolat fontosságára való rávilágítás, – zenekarban két tag is határontúli magyar, a gitárosunk újvidéki, az énekesünk marosvásárhelyi, ezért igazán a "bőrünkön éreztük" ezt a problémát.
Zenénkre az igenhir.hu portál egyszerűen a "Kárpát-medence rockzenéjének" nevezte, ugyanis zenénkben egyaránt fellelhetők balkáni, erdélyi és magyar folk elemek, klasszikus elemek, dallamok - ugyanakkor teljesen rock hangszerelésben játszuk azokat, a manapság oly divatos furulya, hegedű, doromb, katonadal, népdalátirat stb itt nem szerepel.
Célunk egy embereket "összefogó zenekar" aki egyszerű emberi értékrendről, életekről, élményekről ír, "fiataloktól szól fiatalokról fiataloknak", pozitív üzenetet adva egymásnak a mai bolond világban - és mindenki megtalálja benne azt ami neki szól..
Egymás elfogadása! - a zenekar billetyűse és technikusa is vak, a billentyűsünk zeneterapeutaként dolgozik fogyatékos gyermekekkel.

Mottónk: "....Mert szeretet nélkül bizony, meghal a cél!"

Az AVATAR dalok a www.avatarzenekar.hu honlap dalok szekciójában elérhetőek, letölthetők.

Az AVATAR lett a 2007-es pécsi Rockmaraton tehetségkutatójának magyar vonatkozású győztese, 2008-ban ezért a nagyszínpadon szerepelhet.  
Albumok
Utoljára frissítve: 2008-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: POP
Stílus: Rock
Alapítva: 2006
Rajongók: 6 fő
Megtekintve: 9296
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: Gellér Tamás » Gitár, ének, vokál
Moldován György Szabolcs » Ének
Paróczi Krisztián » Dobok
Radnai Viktor » Basszusgitár
Szepesi Richárd » Billentyűk, ének, vokál
A zenekar szerkesztői: efti
Rajongók
Darkangyal
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky