3429 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2015. június 18.

A MUSE új iránya nagyon jó irány

Copyright:

Muse - Drones | Amikor egy éve arról írtam, hogy a Muse új irányt vesz, és visszatér az alapokhoz, kicsit féltem az eredménytől: az utóbbi években ezek az irányváltoztatások nem sok jóval kecsegtettek a rock műfajában. Viszont most kezemben az Drones, és azt kell mondanom, hogy (újfent) zseniális darabot kaptunk Bellamyéktól.

A nyitószám, a Dead Inside jellemzi talán a legjobban az egész albumot, és a Muset, úgy en bloc. Karakteres, Matt hangja kiemelkedő, de nem nyomja el a hangszereket, és jól vegyíti a hangszereket, az effektek kavalkádját. A dob erősen belehatol a fülünkbe és bele is ragad: nem egyszer doboltam én is Dominiccal, amíg hallgattam a lemezt. Nem érződik túl rockosnak, de mégse mondanám rá, hogy pop lett: valahogy mindig megtalálják az ilyen szürkezónákat, ahol még kotta nem járt, és meghódítják.

A két köztes track (Drill Sergeant és JFK) kifejezetten tetszett, bár én nem nagyon vagyok oda az ilyen kis fél perces nem számos számoknak. Főleg a Kennedy-beszédre felépített gitárjáték fogott meg, szerintem hatásos volt, és jól vezette fel a számot.

Egyértelműen a legjobb szám a lemezről (és, bár még csak féltávnál vagyunk, meg merem kockáztatni, hogy az idei év alternatív rock trackje is) a Psycho. Kemény riff, jó szöveg és olyan érzés, mintha tényleg arra akarna kiképezni, hogy gondolkodás nélkül tegyem, amit mondanak. A monotonitása a gitárnak is beleillik a dalba, jól megy a mondanivalóhoz.

Még külön kiemelném, a lemez címadó dalát, ami hangszerek híján, egy többszólamú ének lett. Zseniális. Egyszerűen így lehet összefoglalni. Érzelem teljes, szép, és illően zárja le az albumot.

Egy album, amire nem tudok rosszat mondani. Ahogy a Foo Fighters, úgy a Muse is eljutott nálam egy olyan szintre, hogy nem tudnak rosszat csinálni. amihez Bellamyék hozzányúlnak az arany lesz.

 

 

MyMusis értékelés: 10/10

Muse - Drones (Warner, 2015)

1. Dead Inside
2. [Drill Sergeant]
3. Psycho
4. Mercy
5. Reapers
6. The Handler
7. [JFK]
8. Defector
9. Revolt
10. Aftermath
11. The Globalist
12. Drones

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 6.

Egy kicsit a mélyre kérhetnék? | Reflections - Willow

Reflections - Willow (2020) | Öt év várakozás - amelyből hármat hiátusban töltött a banda - jött ki új anyaggal a minnesotai illetőségű progresszív metalcore-ban utazó Reflections, mi pedig száz százalékig nem voltunk felkészülve arra, amit a Willow tartogat! Durvább, mélyebb, progosabb, ijesztőbb, mégis sokkal egységesebb, mint amit eddig valaha hoztak a srácok.
  Tovább

2020. július 1.

TÚMÁCS | Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice

Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice (2020) | Négy év lemezszünet és két év alkotói szabadság után a német metalbrigád nem kisebb vállalásba fogott, minthogy egy majd’ 100 perces duplalemezzel gyalulják le a hallgatók hallójáratait, miközben elsztorizgatnak életről, halálról, a bolygónkról, az emberiségről és természetesen a gyarlóságról, a nagybetűs ellenségről magáról. Vagyis magunkról, ugyebár… Tovább

2020. június 10.

Hulljon a férgese! | The Black Dahlia Murder

The Black Dahlia Murder – Verminous (2020) | Kilencedik lemezét görgette kifelé a Verminous képében a death metal alapvetésnek számító amerikai banda idén, Strnad-ék pedig egy fikarcnyi kétséget sem hagynak afelől, hogy méltán érdemelték ki ezt a titulust. Most először kellett három évet várni az előző korong után a rajongóknak, de a végeredmény tekintetében bőven mondhatjuk, hogy megérte a plusz egy év! Tovább

2020. június 6.

Meghaltam? | Polaris

Polaris – The Death Of Me (2020) | Második lemezét hozta ki az ausztrál metalcore banda és ha ez a náció és ez a zsáner egy mondatba kerül, akkor abban biztosak lehetünk, hogy valami nem mindennapi produkcióval fogjuk szemben találni magunkat. Ezt maximálisan alá is támasztja a The Death Of Me, hiszen a srácok mindent hoztak, ami kötelező, de mindenen csavartak is egy kicsit, hogy azért mégse legyen már tizenkettő egy tucat! Tovább

2020. június 2.

Kivirágzás | Hayley Williams

Hayley Williams – Petals For Armor (2020) | Sokan azt gondoltuk, hogy az After Laughter-rel Hayley helyretette a dolgokat az életében és a lelkét gyötrő démonoktól megszabadulva végre visszatérnek a klasszikus hangzáshoz és a sodró lendületű poppunk dalokhoz a Paramore-ral. Ez a remény még mindig él, de nagyobbat nem is tévedhettünk volna, hiszen Hayley-ben még volt egy szólólemez, ami a belső utazás és a pop egy teljesen más árnyalatát mutatja meg, mint az AL. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky