3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Lemezkritika

2015. június 18.

A MUSE új iránya nagyon jó irány

Copyright:

Muse - Drones | Amikor egy éve arról írtam, hogy a Muse új irányt vesz, és visszatér az alapokhoz, kicsit féltem az eredménytől: az utóbbi években ezek az irányváltoztatások nem sok jóval kecsegtettek a rock műfajában. Viszont most kezemben az Drones, és azt kell mondanom, hogy (újfent) zseniális darabot kaptunk Bellamyéktól.

A nyitószám, a Dead Inside jellemzi talán a legjobban az egész albumot, és a Muset, úgy en bloc. Karakteres, Matt hangja kiemelkedő, de nem nyomja el a hangszereket, és jól vegyíti a hangszereket, az effektek kavalkádját. A dob erősen belehatol a fülünkbe és bele is ragad: nem egyszer doboltam én is Dominiccal, amíg hallgattam a lemezt. Nem érződik túl rockosnak, de mégse mondanám rá, hogy pop lett: valahogy mindig megtalálják az ilyen szürkezónákat, ahol még kotta nem járt, és meghódítják.

A két köztes track (Drill Sergeant és JFK) kifejezetten tetszett, bár én nem nagyon vagyok oda az ilyen kis fél perces nem számos számoknak. Főleg a Kennedy-beszédre felépített gitárjáték fogott meg, szerintem hatásos volt, és jól vezette fel a számot.

Egyértelműen a legjobb szám a lemezről (és, bár még csak féltávnál vagyunk, meg merem kockáztatni, hogy az idei év alternatív rock trackje is) a Psycho. Kemény riff, jó szöveg és olyan érzés, mintha tényleg arra akarna kiképezni, hogy gondolkodás nélkül tegyem, amit mondanak. A monotonitása a gitárnak is beleillik a dalba, jól megy a mondanivalóhoz.

Még külön kiemelném, a lemez címadó dalát, ami hangszerek híján, egy többszólamú ének lett. Zseniális. Egyszerűen így lehet összefoglalni. Érzelem teljes, szép, és illően zárja le az albumot.

Egy album, amire nem tudok rosszat mondani. Ahogy a Foo Fighters, úgy a Muse is eljutott nálam egy olyan szintre, hogy nem tudnak rosszat csinálni. amihez Bellamyék hozzányúlnak az arany lesz.

 

 

MyMusis értékelés: 10/10

Muse - Drones (Warner, 2015)

1. Dead Inside
2. [Drill Sergeant]
3. Psycho
4. Mercy
5. Reapers
6. The Handler
7. [JFK]
8. Defector
9. Revolt
10. Aftermath
11. The Globalist
12. Drones

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. július 23.

Erős kezdés után... | All Time Low - Wake Up, Sunshine

All Time Low - Wake Up, Sunshine (2020) | Ha van a poppunknak ma vezető csapata a világon, akkor az All Time Low simán pályázhat a trónra, hiszen a Blink már nem az igazi, a 5 Seconds of Summer inkább pop, a Neck Deep inkább punk és nem is annyira élem, a Fall Out Boy-t pedig hagyjuk is inkább... Szóval az ATL simán behúzza ezt a megtiszteltetést, a Wake Up, Sunshine-nal pedig bizonyítják, hogy megérdemelten aggatok rájuk ilyen címkéket! Tovább

2020. július 15.

A nyár íze! | New Found Glory - Forever + Ever x Infinity

New Found Glory - Forever + Ever x Infinity (2020) | Nem tétlenkednek a floridai punkok, hiszen a tavalyi feldolgozáslemez után máris itt a soron következő, teljes értékű NFG korong. Úgyhogy itt az ideje, hogy előkapjuk a képzeletbeli szörfdeszkát, shortra vetkőzzünk és nekiszaladjunk az óceánnak, arccal a legnagyobb hullám felé. Tovább

2020. július 10.

A nyúl üregében | Code Orange - Underneath

Code Orange - Underneath (2020) | Ha van még új út a kemény zenében és a metalban, akkor nagy valószínűséggel a Code Orange áll ma az egyik legközelebb ahhoz, hogy ezt az utat megtalálja. Az Underneath egy olyan utazás, ami az első pillanattól az utolsóig kétségek között tart azt illetően, hogy mi rejlik a következő sarkon és mit hallasz majd a következő ütemben. Tovább

2020. július 6.

Egy kicsit a mélyre kérhetnék? | Reflections - Willow

Reflections - Willow (2020) | Öt év várakozás - amelyből hármat hiátusban töltött a banda - jött ki új anyaggal a minnesotai illetőségű progresszív metalcore-ban utazó Reflections, mi pedig száz százalékig nem voltunk felkészülve arra, amit a Willow tartogat! Durvább, mélyebb, progosabb, ijesztőbb, mégis sokkal egységesebb, mint amit eddig valaha hoztak a srácok.
  Tovább

2020. július 1.

TÚMÁCS | Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice

Heaven Shall Burn – Of Truth And Sacrefice (2020) | Négy év lemezszünet és két év alkotói szabadság után a német metalbrigád nem kisebb vállalásba fogott, minthogy egy majd’ 100 perces duplalemezzel gyalulják le a hallgatók hallójáratait, miközben elsztorizgatnak életről, halálról, a bolygónkról, az emberiségről és természetesen a gyarlóságról, a nagybetűs ellenségről magáról. Vagyis magunkról, ugyebár… Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky