3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2021. január 10.

Kétoldalú minden érem - megjelent a magyar olimpiai dal

Copyright:

Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült.

„A Magyarock a Magyar Olimpiai Csapat márkája, ami a sportolók mellett, egy szurkolói közösség kialakítására is fókuszál, mindezt modern köntösben, fiatalos hangvétellel. A dallal az olimpiai alapértékeket (kiválóság, barátság, tisztelet) szeretnénk bevezetni a köztudatba, mert hisszük, hogy ezek az elvek nem csak a sportolókhoz beszélnek. Olyan előadókat kerestünk, akikhez már alapból közel áll ez a szellemiség, és akik hitelesen tudják azt továbbadni." - foglalta össze a projekt célját a MOB csapata.

„Sportrajongóként megtisztelő felkérés volt, hogy dolgozhattam a dalon. Én anno kézilabdáztam és atletizáltam, és a sportnak köszönhetem, hogy a mai napig csapatjátékos vagyok, csapatban dolgozom. Azt hiszem, hogy sok hasonlóság van a sportélet és a zenész élet között – mindkettő rengeteg áldozattal és elhivatottsággal jár. Számos buktató, kudarc állhat elénk, de a lényeg, hogy álljunk fel, menjünk tovább, és küzdjünk a céljainkért." - foglalta össze Diaz, aki hosszú idő után újra rappel a dalban.

„Tíz évembe telt, amíg elértem egy látható szintre a zeneiparban… A sportolók élete is sok éves, évtizedes munka, küzdelem eredménye. A küzdés az élet minden aspektusában tetten érhető, ezt az érzést próbáltuk áthozni a dalban.” - egészítette ki Szakács Gergő.

„Gyerekként mindenevőként sportoltam: fociztam, kosaraztam, ping pongoztam, aztán megsérültem 14 évesen - de a sportrajongásom azóta sem szűnt meg. A "Kétoldalú minden érem"-ben megpróbáltuk a nehéz munka gyümölcsét kifejezni. Nehéz éven vagyunk túl, és nem tudjuk, hogy milyen év vár ránk, de ha meg van bennünk a kellő akarat és alázat, azt hiszem, minden menni fog." - tette hozzá Fura Csé.

„Nagyon sokat emlegettem a szeretteimnek, mennyire profi munka folyt végig és mekkora megtiszteltetés, hogy ilyen nagyszerű sportolókkal, zenészekkel és stábbal dolgozhattam együtt. A hangulatra se lehetett panasza senkinek.” – emlékezett vissza Vályi Vanda, Eb bronzérmes vízilabdázó. „Kevés magyar dalt hallgatok, mégis pont ők hárman benne vannak a kedvenceimben.” – tette hozzá a női válogatott kerettag, majd folytatta: „Nálam elfogultabb ember nincsen a földön a dal szövegét illetően, nagyon-nagyon tetszik, imádom a hangszínt, a rapet. Abszolút leírja azt a bizonyos két oldalát az éremnek. Az emberek általában csak az egyiket látják, és nem feltétlen érzik, mennyi munka van mögötte. Összegezve én nagyon élveztem, izgatott voltam, hogy kiléphettem kicsit a komfortzónámból, és mindenki végig segítőkész volt, egy pillanatra se éreztem magam egyedül, mindig volt, aki beszélgetett velem, vagy esetleg oldotta a feszültséget – bár azért annyira nem is kellett."

„Élveztem a forgatás minden pillanatát. Volt részem már ilyen fajta szereplésben, tudtam, hogy mire számítsak. Persze minden forgatás más és más, de a MOB munkatársai és a stábtagok is kedvesek és segítőkészek voltak. Gördülékenyen és gyorsan mentek a dolgok, sok nevetéssel és jókedvvel behálózva. Barátságosak és közvetlenek voltak velünk a zenészek is.” – foglalta össze tapasztalatait Szatmári András világ- és Európa-bajnok kardvívó. „Szerintem ez a csapat most valami igazán klassz dolgot rakott le az asztalra, és bízok benne, hogy a nagyközönségnek is legalább annyira fog tetszeni, mint nekem!”

A "Kétoldalú minden érem", reméljük, elég lendületet ad a következő évhez is – hogy bármelyik oldalára esik is, legyen hová továbbhaladni!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. április 28.

Igazi búcsúdal a Follow The Flow új száma

Sokféle búcsú van: elválunk szerelmektől, barátoktól, fontos mentoroktól és tanárainktól, van, hogy új utakra lépünk, más iskolák várnak bennünket. A ballagási időszak közeledtével a búcsú gondolata foglalkoztatta a Follow The Flow tagjait, akik a saját életükben is a legkülönfélébb módokon szembesültek az elengedés nehéz – és többnyire fájdalmas – feladatával. Tovább

2024. április 27.

Megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez. Tovább

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky