3427 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2013. december 28. | Szandi

Compact Disco: Rengeteg tervünk van

Copyright:

Zenekarával megjárták Azerbajdzsánt, idén új klipet forgattak és elkészült a legújabb nagylemezük is. Walkó Csaba elárulta, hogy a kedvenc fesztiválja Sopronban van, továbbá kitértünk arra is, hogy hogyan ünnepel, és hogy miért volt szükségük arra, hogy bővítsék a Compact Discot.

Magyarországot ti képviseltétek a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon Azerbajdzsánban. Mennyiben változtatta meg a 2013-mas éveteket ez a különleges utazás?
Fantasztikus élmény volt, olyan színpadon játszhattunk, ami minden képzeletünket felülmúlta, és a helyszín is rendkívül egzotikus volt. Szakmailag úgy gondolom, egy lépcsőfokot haladtunk nemzetközi irányba, de még rengeteget kell dolgoznunk, hogy sikereket érjünk el külföldön.

Milyen meglepetéssel készültök a budapesti, 28-ai, Symbolban megrendezésre kerülő bulira?
Tulajdonképpen maga az új album a meglepetés, és természetesen a felállás, hiszen két új vendégművésszel állunk színpadra.

Viharos évet zártatok. Idén egy új lemezt is kiadtatok (The Storm) - hogy fogadta a közönség, hogy sikerült a lemezbemutató koncert?
Még nagyon friss a lemez, de nagyon szeretik az emberek. Több városban is jártunk, hogy bemutassuk, természetesen még új a közönségnek, de az eddigi koncertek jól sikerültek.

Milyen volt például a VOLT Fesztivál, ahol még egy különleges premiert is tartottatok? A We Will Not Go Down című dal első alkalommal került előadásra, azok a rajongók, akik pedig nem tudtak elmenni Sopronban, interneten követhették az élő közvetítést.
Nem titok, hogy az egyik kedvenc fesztiválom a VOLT, óriási koncert volt, tombolt a közönség.

Mi a csapattal kapcsolatos legemlékezetesebb dolog az idei évből?
Hogy elkészült a 3. lemez, nagyon boldogok vagyunk vele.

Török Emese tavasszal csatlakozott a zenekarhoz és elismerő kritikát kapott a szakmától is. Ezek után döntött úgy a csapat, hogy az új album turnéjára már a gitáros posztra is egy női muzsikust keresnek, így találták meg Lahucsky Krisztinát, aki már korábban is zenélt együtt Emesével. Miért volt szükség a banda bővítésére?
Mindenképpen szerettünk volna gitáros a koncertekre, és mivel Emese bevétele nagyon jó döntésnek bizonyult, ezért nem is volt kérdés, hogy a gitáros is hölgy legyen, így ebben a hangzásban még húzósabbak a koncertjeink.

Hogy fogod ünnepelni a karácsonyt és a Szilvesztert?
Természetesen családi körben töltöm a Karácsonyt, szilveszterkor Miskolcon játszunk a zenekarral.

Milyen terveitek vannak a közeljövőre nézve?
Rengeteg tervünk van - a legközelebbi újdonság, hogy hamarosan láthatja a közönség a zenekart a MüPában, de többet sajnos egyelőre nem árulhatok el.

Szandi
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

2018. május 31.

A víz mellett le tudok lazulni - Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa

Ha nyári szabadtéri Republic koncert, akkor Barba Negra! Június 2-án fővárosi törzshelyén ad egy felejthetetlen nagykoncertet az együttes. Boros Csabát kérdeztük a most szombati eseményről és az együttes terveiről. Tovább

2018. április 1.

Milyen a jó iskola? Zene és kétnyelvű oktatás

Miért érdemes már általános iskolában két nyelven tanulni a tantárgyakat? Hogyan lehet már az érettségivel együtt felsőfokú nyelvvizsgát tenni? Miért fontos, hogy a drámatagozat éppúgy jelen legyen, mint a sport, a képzőművészet, a zene, a média, vagy a programozás. Miért érdemes alternatív zeneórákat szervezni? Kiss Károlyt, az Európa 2000 alapítványi gimnázium humán munkaközösség vezetőjét kérdeztük. Tovább

2018. március 27.

Éva Presszó: Szeretném, ha a zenekar a világon elsőként játszhatna a Holdon

A 2017-es évben az Éva presszó szépen menetelt előre, és ez ebben az évben sem változott semmit. Folyamatosan jönnek az új dalok, készülnek a klipek és emellett a zenekar állandóan koncertezik. Most egy kicsit mesélnek nekünk a tervekről, a csapatról és az előttük álló fesztiválszezonról. És természetesen az új dalok is szóba kerültek! Vígh Évával készült interjú a „tovább” gomb után! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky