3427 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Interjú

2017. március 2.

United Experience: Nincs idő lamentálni a múlton

Copyright:

Óriási bejelentésre szánta el magán nemrégiben a United. 17 év, és megannyi sláger után az együttes és Pély Barna útjai elváltak. A United alapító tagok Mits Gergő és Romhányi Áron töretlenül tovább viszik a csapatott egy új, izgalmas úton elindulva. Őket kérdeztük a United Experience terveiről.

Milyen érzés számotokra 17 év után új felállásban, új néven (United Experience) folytatni a zenekart?
Romhányi Áron: Egyelőre friss, hiszen egy új dolog hajnalán általában nincs idő lamentálni a múlton. Minden figyelmünket az új projekt köti le. Természetesen előbb-utóbb biztosan beüt a nosztalgia, mindannyiunknak emlékezetes volt ez a 17 év, de itt volt az ideje egy átalakulásnak.

Magyarország legismertebb énekeseivel fogtok a jövőben koncertezni. Pontosak kik ők?
Mits Gergő: A korábbi években is jelentős számban játszottunk élő nagy koncerteket, vendégénekesekkel, akik ezután is örömmel vállaták, vállalják a United dalok előadását.  Korábban és a jövőben is vendégünk lesz többek között Tóth Vera, Mihályi Réka, Király Viktor, Radics Gigi… a teljesség igénye nélkül.

Változhat még az énekesek köre a későbbiekben?
Romhányi Áron: Természetesen nyitottak vagyunk minden újra, főként mert minket is érdekel, hogy ennyire különböző, de általában véve nagyon tehetséges előadókkal való együttmúködésnek milyen eredményei születnek.

Honnan jött ez a rendhagyó ötlet a folytatásra, és miért pont velük szeretnétek tovább dolgozni?
Romáhnyi Áron: Szerencsések vagyunk, hogy generációnk popelőadóinak egyik legtöbb, a mai napig széles körben ismert és játszott dalát tudhatjuk magunkénak. A “Keserű méz”, a “Nincs ősz, nincs tél” a “Hajnalban még a Nap is más”, a “Végső vallomás” vagy a “Hófehér Jaguár” című dalok szinte önmagukban is erős márkanevek, és nagyon szeretjük játszani őket. Az említett előadókkal, és még sok más kollégával már rengeteget dolghoztunk együtt, többek között United dalok feldolgozásain. Innen az ötlet: miért ne lehetne ezekből teljes koncert?

A szó hagyományos értelmében nem lett utódja Barnának. Valami újat akartatok a színpadra vinni?
Rományi Áron: Szándékosan nem keresünk utódot Barnának egyelőre – persze semmitől nem zárkózunk el. De jelenleg úgy érezzük, hogy a zenekar két legnagyobb erősségére szeretnénk koncentrálni: a dalokra, és a koncerteken való zenélésre.

Pély Barna kiválása már régóta tudott dolog volt magatok között? Hogyan válltatok el?
Rományi Áron: Több, mint egy éve beszélgetünk Barnával erről, nem volt könnyű döntés, de mindannyian változunk. Ez természetes folyamat, melyet az ember vagy tagad, vagy segít – mi a második csoportba tartozunk.
Mits Gergő: Fontos, hogy a barátság is megmaradt, és a Kodolányi János Főiskola Előadóművész szakán a szakmai munkakapcsolatunk is töretlen. Mindenki folytatja az útját, önmegvalósít. A kapcsolatunkat nem befolyásolja az új helyzet.

Milyen jövőbeli terveitek vannak az új felállásban?
Mits Gergő: Ez az év két fő eseményről fog szólni, egyrész az Alba Regia Jazz Fesztiválon egy monumentális nagy show keretein belül mutatjuk meg a zenekart, majd decemberne egy exkluzív helyen nagykoncertet adunk azokkal a művészekkel, akik felléptek velünk. Mindeközben a koncert idény május 1-ével indul, mindenki kísérje figyelemmel a honalpunkat és a facebook oldalunkat is. Eképzelhető, hogy 2018 ban lesz saját énekes is.

Terveztek új nagylemezt is a United Experience-vel? Ha igen, lehet már tudni valamit a koncepciójáról?
Rományi Áron: A koncertek mintájára az ismert dalaink újragondolása az alapötlet, a lemez címötlete a “Lehetőségek”, mely megmutatja, hogyan hangzott volna egy-egy ismert dalunk a United különdböző, képzeletbeli felállásaival. Ezen kívül mindenképpen szeretnénk új dalt is felvenni a lemezre.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2019. április 24.

Szalóki Ági: Néha aggódva figyelem a világ változását

Szalóki Ági énekes, dalszerző gyerekzenekara vezetőjeként 15 éve foglalkozik gyerekek zenei nevelésével. Művészetével igyekszik a hagyományos értékek és a természet tiszteletének fontosságára felhívni a figyelmet. Ágit 2019. május 11-én a Margitszigeten egy ingyenes gyerekkoncerten hallhatják az érdeklődők, ahol egy világrekord kísérletben is részt vehetnek a családok. Tovább

2019. február 5.

Honky Crew: Ezt a műfajt így lehet életben tartani

Mi lesz abból, ha egy electroswing DJ és egy vintage műfajokban jártas dobos találkozik? Jelen esetben egy electroswing szupergroup, a Honky Crew zenekar! Tamási Lacival és Ordiman-nal beszélgettünk a világ egyik legbulisabb műfajáról és megalakulásukról. Tovább

2018. május 31.

A víz mellett le tudok lazulni - Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa

Ha nyári szabadtéri Republic koncert, akkor Barba Negra! Június 2-án fővárosi törzshelyén ad egy felejthetetlen nagykoncertet az együttes. Boros Csabát kérdeztük a most szombati eseményről és az együttes terveiről. Tovább

2018. április 1.

Milyen a jó iskola? Zene és kétnyelvű oktatás

Miért érdemes már általános iskolában két nyelven tanulni a tantárgyakat? Hogyan lehet már az érettségivel együtt felsőfokú nyelvvizsgát tenni? Miért fontos, hogy a drámatagozat éppúgy jelen legyen, mint a sport, a képzőművészet, a zene, a média, vagy a programozás. Miért érdemes alternatív zeneórákat szervezni? Kiss Károlyt, az Európa 2000 alapítványi gimnázium humán munkaközösség vezetőjét kérdeztük. Tovább

2018. március 27.

Éva Presszó: Szeretném, ha a zenekar a világon elsőként játszhatna a Holdon

A 2017-es évben az Éva presszó szépen menetelt előre, és ez ebben az évben sem változott semmit. Folyamatosan jönnek az új dalok, készülnek a klipek és emellett a zenekar állandóan koncertezik. Most egy kicsit mesélnek nekünk a tervekről, a csapatról és az előttük álló fesztiválszezonról. És természetesen az új dalok is szóba kerültek! Vígh Évával készült interjú a „tovább” gomb után! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky