3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 6. | Anikó, Joss Beaumont

2011-es történetek zenéről, miegymásról - összefoglaló!

Copyright:

 

A 2011-es év halottjai

 
Sajnos elvesztettünk néhány fontos szereplőjét az életünknek. A lista meglehetősen hosszú, amely szomorúságunk és gyászunkat növeli. Nézzük időrendi sorrendben és emlékezzünk rájuk közösen!
 
Elhunyt az amerikai Milton Babbitt, aki a világ első elektromos szintetizátorát fejlesztette ki. Amúgy jelentős avantgard zeneszerző volt és 94 éves korában érte a halál. 2011. január 29.
 
58 éves korában elhunyt Gary Moore ír rock- és bluesgitáros, akit minden idők egyik legnagyobb gitárosának tartották a szakmabeliek és a rajongók is.  2011. február 6. 
 

 
Elhunyt Maurics András a Karabély és a Flash zenekarok basszusgitárosa. Mindössze 41 éves volt. 2011. február 11.
 
Február 14-én Pleszkán Frigyes (öngyilkos lett) magyar, február 15-én Georg Shearing angol-amerikai dzseszzongorista.
 
87 éves korában elhunyt Eddie Kirkland amerikai bluesgitáros. 2011. február 27.
 
Elhunyt Nilla Pizzi olasz énekesnő, aki az 1951-es és 1952-es Sanremoi dalfesztivál győztese volt. Nagy slágere volt a „Grazie dei fiori” és a „L’edera”. 91 éves volt. 2011. március 12.
 

 
Elhunyt Joe Morello, amerikai dzseszdobos, a nagysikerű The Dave Brubeck Quartet tagja. 82 éves volt. 2011. március 12.
 
Owsley Stanley is eltávozott az élők sorából. Ő hangmérnök volt és a Grateful Dead mellett dolgozott, de igazából amiatt lett híres (vagy hírhedt), mert ő fejlesztette tovább az LSD nevű drogot. 76 éves volt. 2011. március 13.
 
79 éves korában elhunyt Elizabeth Taylor kétszeres Oscar-díjas színművésznő. Többek között Richard Burton felesége volt ő. 2011. március 23.
 
Elhunyt Payer „Öcsi” András énekes, zeneszerző, a magyar könnyűzenei élet meghatározó alakja. Leghíresebb slágereiaz „Ó, egy Alfa Romeo”, a „Gedeon bácsi” és a „Felmegyek hozzád". 69 éves volt. 2011. március 31.
 

 
43 évesen hunyt el Seth Putnam, az amerikai Anal Cunt zenekar énekese. 2011. június 14.
 
Az év egyik legfelkavaróbb eseménye volt, Amy Winehouse ötszörös Grammy-díjas angol énekesnő halálesete. Máig nem lehet tudni mi történt, de a leghitelesebb hírek arról szólnak, hogy a drogproblémáiról elhíresült zseniális énekesnő azon az estén túlitta magát és abban halt meg végül. Úgy volt, hogy Amy Winehouse a Szigeten is fellép, de mivel a budapesti fesztivál előtt egy hónappal egy szerbiai fellépésén botrányt okozott, így a menedzsment visszarendelte őt az elvonóra és az összes koncertjét lemondták a 2011-es évben, így új sztárt kellett keresni az énekesnő pótlására, (amely végül a Magyarországra szinte már hazajáró Thirty Secons To Mars lett). Amy Winehouse mindössze 27 (!!!) éves volt. 2011. július 23.
 
47 éves korában hunyt el Jani Lane, a Warrant zenekar egykori énekese. 2011. augusztus 11.
 
Elhunyt Újvári János az egykori Kontroll Csoport zenekar szaxofonos, billentyűse. 56 éves volt. 2011. szeptember 9.
 
40 éves korában elhunyt sokunk barátja Huszár Zsolt, színművész, az Új Színház társulatának tagja. Halálát éjszaka biciklizés közben egy villamos okozta. 2011. szeptember 17.
 
45 éves korában hunyt el Takács Péter, a Korai Öröm zenekar gitárosa, aki trombitásként, énekesként és furulyásként is a banda hasznára volt. 2011. október 5.
 
40 éves korában hunyt el a Weezer egykori basszusgitárosa, Mikey Welsh. 2011. október 8.
 
Elhunyt a világhírű amerikai bluesharmónikás George „Mojo” Buford. 81 éves volt. 2011. október 11.
 
87 éves korában hunyt el Beryl Davis brit dzseszénekesnő. 2011. október 28.
 
Fiatalon, 34 éves korában hunyt el a Gwar nevű heavy metál zenekar gitárosa, Cory Smoot. 2011. november 3.
 
64 évesen önkezével vetett véget életének Mary Zsuzsi táncdalfesztivál győztes énekesnő, Klapka György volt felesége. 2011. december 24.
 
Végül sajnos hosszú betegség után hunyt el Garas Dezső, Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze. 77 éves volt. 2011. december 30.
 

 
1 2 3 4

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky