3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. január 6. | Anikó, Joss Beaumont

2011-es történetek zenéről, miegymásról - összefoglaló!

Copyright:

 

Miley Cyrus és a többi – nyeglék, nevetségesek

 
Miley Cyrus 2011-ben egy kínos videóval hívta fel magára a nagyközönség figyelmét. A tinik bálványát egy házibulin filmezték le, ahol a kislány úgy beszívott, hogy csak idiótán vihorászva tudott fetrengeni, de hát ilyen a fiatalok élete valahol. A másik nagymenő, a pelyhedző Justin Bieber volt, aki egyre gyarapodó gyermekcsinálós sztoriairól híresült el. Büszkék lehetünk, hogy ilyen kiváló művészekért rajonganak gyermekeink. Drukkolunk, hogy 2012-ben még kicsit rátegyenek a lapátra.
 
Más korosztályt érint, de szót kell ejtenünk Jennifer Lopez és Marc Anthony válásáról is, ami hasonlóképp nagy sajtóvisszhangot nyert. Egy „álompárral” kevesebb...
 
Majdnem kaptuk egy új döbbenetes sztárházasságot is: a Playboy atyja Hugh Hefner akarta elvenni aktuális szőke szerelmét. A playmate, Crystal Harris énekesnői ambíciókat is dédelgetett. A csaj végül lemondta a lagzit, így nem lehettünk tanúi a Playboy-esküvőnek. 
 
Fluor Tomi felemelkedése is tavaly történt. A „Mizu” jónéhány ponttal csökkentette az IQ-nkat, az meg csak hab volt a tortán, hogy a Kesh feldolgozása akkora sikereket ért el, hogy már a tehetségkutatókban is hallhattuk, hogy „csak akkor bulizom, ha úgy van, és általában úgy van”.
 
 
Szinte kihagyhatatlan Lady Gaga a felsorolásból. Például azért, mert a 2010-ben itt koncertező énekesnő meg van arról győződve, hogy Budapest egy ország. Az énekesnő idén is kiadott néhány maratoni hosszúságú videóklipet. 2011-ben láthattuk őt terhesként koporsóban és kopaszon is. Nem gondoltuk volna, hogy az emlékezetes „húsruhánál” van lejjebb… Pedig van. 
 
Britney Spears és Rihanna – sex sales
 
Szó, ami szó: Britney koncertje egy élmény volt. A hajdani tini pop ikonon igencsak meglátszik a kor, ráadásul semmilyen mély élményt nem volt képes előidézni. Mindenesetre egy profi playback show-t nyomott le, ami nagyon látványos volt. Valamint arról is meggyőződtünk, hogy amennyire rá nem illik a tehetséges jelző, a táncosaira annál inkább!
 
Rihanna decemberben vette be Budapestet, előtte betegeskedett egy kicsit, de szerencsére a fellépésre már minden rendben volt. Ami közös a két énekesnő koncertjében, hogy mindketten szexualitással próbálták eladni magukat. Több-kevesebb sikerrel. 
 
R.E.M. - R.I.P.
 
A Michael Stipe (ének), Bill Berry (dob), Peter Buck (gitár) és Mike Milles (basszus) fémjelezte amerikai rockbanda, úgy határozott, hogy a mintegy 31 éves alkotói múltat maguk mögött hagyva, feloszlanak és beszüntetik a R.E.M. működését. A mintegy 18 lemezzel rendelkező zenekar 2011. szeptember 21-én hivatalosan jelentette be a feloszlást. A zenekar utolsó nagylemeze 2011 februárjában jelent meg „Collapse Into Now” címmel. A magyar közönség 2008-ban láthatta a zenekart a Sziget Fesztiválon.
 
A másik nagy feloszló zenekar a Faithless volt 2011-ben. Őket is jól ismerheti a magyar közönség, a Sziget visszatérő vendégei voltak. 
 

Visszatérők

 
2011-ben visszatért a színre a Red Hot Chilli Peppers, valamit a Simple Red is. Sokáig suttogták, hogy a Pink Floyd is összeáll, de ennek egyre kevesebb az esélye. Nem így a The Stone Roses, amely egész évben pletykák tűzében éget, melyet olykor cáfoltak, olykor nem. A lényeg, hogy megtörtént a bejelentés: újra üzemel a The Stone Roses. Sőt! Nekünk magyaroknak külön király, hogy Ian Brownék 2012-ben a Szigetre is eljönnek.
 
Volt még nagy visszatérő név, hiszen újra összeállt a Black Sabbath is és jó nagy világkörüli turnéra indultak. Ők is esélyesek egy Sziget-koncertre, de ez egyelőre csak találgatás. Nagy visszatérő még Sade is, aki 2011-ben fantasztikus koncertet is adott Budapesten. Visszatért még a szakmába Paul Simon, a Blink 182, az Aqua és Shania Twain is. Magyarok közül az Amber Smith, a hiperkarma, az átformálódott Larry Hangman és a szintén új vonalon elindult Eleven Hold is ismét színen volt 2011-ben.
 

A következő oldalon: a 2011-es év halottjai >>>

 

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky