3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2015. június 18.

Irie Maffia Orchestra a Müpában

Copyright:

A Hey, June! fesztiválon egy igazán különleges műsorral koncertezik az Irie Maffia 2015. június 25-én a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A nagy szabadtéri és fesztiválszínpadokhoz szokott zenekar most egy akusztikailag és zeneileg egészen más közegben érhető tetten, természetesen emiatt a műsor sem a megszokott lesz. A zenekar egyénisége és a különleges épület közötti hidat a 13 fúvós vendégzenész képezi.

„Szerettünk volna valami különlegessel készülni erre a koncertre, másféle zenei tartalommal kibővíteni a számainkat.” – mondja Meggyes Ádám trombitás, aki a fúvóshangszerelés felelőse. – „Az én mániám a ’big band’ zene, én vetettem fel a lehetőséget a többieknek. A 13 fúvósból álló szekció sokféle hangzást képes megszólaltatni, néhány számnak megerősíti, másoknak megváltoztatja a hangzását. Nekünk is és a közönségnek is egy új élmény lesz.”

A műsor átértelmezése azért is adja magát, hiszen az Irie Maffia idén 10 éves, így a koncertműsorban szeretnék megmutatni a múltat és a jelent is. Minden eddigi albumról hallhatunk dalokat az este folyamán.

„Mindig nagy megtiszteltetés a Müpa színpadán játszani, így ezúttal is igyekszünk egy egyedi műsort összeállítani.” – fejti ki MC Columbo. – „Az elmúlt 10 év fontosabb dalai mellett sok szám hallható lesz az új lemezünkről is. Friss lemezzel turnézni mindig nehezebb, mert az új számokat még nem ismeri úgy a közönség, de szerencsére eddig bárhová mentünk, pozitív visszajelzéseket kaptunk.”

A 90 perces, akusztikus részekkel tarkított, színdarabszerűen összerakott műsorban az ország egyik legnagyobb orgonája is fontos szerepet játszik. Magyarország legkedveltebb, nem klasszikus zenei orgonistája, Premecz Mátyás (Kéknyúl zenekar) a hely szellemében játssza az Irie Maffia zenéjét orgonán.

„Premecz Matyi és az Irie Maffia kapcsolata régebbre nyúlik vissza: amikor JumoDaddy billentyűs Svájcban élt egy rövid ideig, Matyi helyettesítette, és máig tartó barátság alakult ki.” – sztorizik Meggyes Ádám. – „Emellett Sena saját zenekarában is ő billentyűzik, így érthető, hogy rá esett a választás. A Müpa orgonája pedig adott, és mi mindenképp élni akartunk ezzel a lehetőséggel. Végül a Bloodshot Eyes című szám átdolgozásánál döntöttünk, mely már a szimfonikus átdolgozásban is nagyon jól szólalt meg, az orgona pedig ismét egy új karaktert ad majd neki.”

Vendégként fellép még az Akkezdet Phiai formáció, akikkel a közös dalt – Livin’ it easy – adják elő egy új zenei értelmezésben, valamint a Punnany Massif három frontembere, akikkel egy Punnany Massif feldolgozás hallható majd big band hangzásban.

„Az ’Engedd El!’ című Punnany dalt hangszereljük át, valamint kitalálunk egy közös finálét, ami egyfajta mash up lesz majd” - árulja el Élő Márton.

Egy biztos, a zenekar már nagyon készül június 25-re.

„Lélekben ugyanúgy készülök minden fellépésre: fontos, hogy tudjam a szövegeimet és nyugodt legyek.” – magyarázza Sena. – „A Müpás koncert viszont egyrészt abban más, hogy sok vendégzenész van, így a próbák nagyon fontosak; másrészt egy impozáns helyen lépünk fel, ráadásul a nagyteremben, ahol ezelőtt még soha, így hát izgatottan várjuk a koncertet.”

Irie Maffia Orchestra
Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
2015. június 25. 20 óra

Event

 

Jó játékot!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

2020. október 6.

Szabadtéri koncertek a belvárosban, ez a Budapest Ritmo Piknik

A Budapest Ritmo Piknik az öt éve megszokott nívós Budapest Ritmo járványbarát újragondolása. Október 9–10. között 15 ingyenes, szabadtéri koncerttel várjuk a közönséget, három budapesti köztéren: a Millenáris parkban, a Hunyadi téri piac mellett és a Rákóczi téren. A piacon vásárló családoktól a környéken biciklizőkig, a világzene öreg motorosaitól a hazai szcénát most felfedezőkig, várunk mindenkit egy ingyenes, kültéri, szorongásmentes őszindító fesztiválra. Tovább

2020. szeptember 25.

Két Budapest Ritmo!

2020. október 9–10. között jön az eddigiektől eltérő Budapest Ritmo Piknik 15 ingyenes szabadtéri világzenei koncerttel. A CAFe Budapest nyitányának teljes line-upja a Budapest Ritmo Piknik weboldalán olvasható. Vírusmentes, piknikelős, zenefelfedezős koraőszt mindenkinek! Tovább

2020. szeptember 7.

Alkalmazkodik a járványhoz a budapesti WOMEX

A szervező Hangvető budapesti eseményekről, innovatív nemzetközi digitális megvalósításról egyeztet. A WOMEX (Worldwide Music Expo) 2020-as eseményét idén részben virtuálisan valósítják meg, jelentette be a magyar szervező, a Hangvető és a főszervező berlini Piranha Arts. A nemzetközi világzenei fesztivál programjai az eredeti időpontban várhatóan világszerte online elérhetőek lesznek majd, a szervezők jelenleg az esemény pontos helyszíni és online megvalósulásáról egyeztetnek. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky