3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2015. június 18.

Irie Maffia Orchestra a Müpában

Copyright:

A Hey, June! fesztiválon egy igazán különleges műsorral koncertezik az Irie Maffia 2015. június 25-én a Művészetek Palotájában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A nagy szabadtéri és fesztiválszínpadokhoz szokott zenekar most egy akusztikailag és zeneileg egészen más közegben érhető tetten, természetesen emiatt a műsor sem a megszokott lesz. A zenekar egyénisége és a különleges épület közötti hidat a 13 fúvós vendégzenész képezi.

„Szerettünk volna valami különlegessel készülni erre a koncertre, másféle zenei tartalommal kibővíteni a számainkat.” – mondja Meggyes Ádám trombitás, aki a fúvóshangszerelés felelőse. – „Az én mániám a ’big band’ zene, én vetettem fel a lehetőséget a többieknek. A 13 fúvósból álló szekció sokféle hangzást képes megszólaltatni, néhány számnak megerősíti, másoknak megváltoztatja a hangzását. Nekünk is és a közönségnek is egy új élmény lesz.”

A műsor átértelmezése azért is adja magát, hiszen az Irie Maffia idén 10 éves, így a koncertműsorban szeretnék megmutatni a múltat és a jelent is. Minden eddigi albumról hallhatunk dalokat az este folyamán.

„Mindig nagy megtiszteltetés a Müpa színpadán játszani, így ezúttal is igyekszünk egy egyedi műsort összeállítani.” – fejti ki MC Columbo. – „Az elmúlt 10 év fontosabb dalai mellett sok szám hallható lesz az új lemezünkről is. Friss lemezzel turnézni mindig nehezebb, mert az új számokat még nem ismeri úgy a közönség, de szerencsére eddig bárhová mentünk, pozitív visszajelzéseket kaptunk.”

A 90 perces, akusztikus részekkel tarkított, színdarabszerűen összerakott műsorban az ország egyik legnagyobb orgonája is fontos szerepet játszik. Magyarország legkedveltebb, nem klasszikus zenei orgonistája, Premecz Mátyás (Kéknyúl zenekar) a hely szellemében játssza az Irie Maffia zenéjét orgonán.

„Premecz Matyi és az Irie Maffia kapcsolata régebbre nyúlik vissza: amikor JumoDaddy billentyűs Svájcban élt egy rövid ideig, Matyi helyettesítette, és máig tartó barátság alakult ki.” – sztorizik Meggyes Ádám. – „Emellett Sena saját zenekarában is ő billentyűzik, így érthető, hogy rá esett a választás. A Müpa orgonája pedig adott, és mi mindenképp élni akartunk ezzel a lehetőséggel. Végül a Bloodshot Eyes című szám átdolgozásánál döntöttünk, mely már a szimfonikus átdolgozásban is nagyon jól szólalt meg, az orgona pedig ismét egy új karaktert ad majd neki.”

Vendégként fellép még az Akkezdet Phiai formáció, akikkel a közös dalt – Livin’ it easy – adják elő egy új zenei értelmezésben, valamint a Punnany Massif három frontembere, akikkel egy Punnany Massif feldolgozás hallható majd big band hangzásban.

„Az ’Engedd El!’ című Punnany dalt hangszereljük át, valamint kitalálunk egy közös finálét, ami egyfajta mash up lesz majd” - árulja el Élő Márton.

Egy biztos, a zenekar már nagyon készül június 25-re.

„Lélekben ugyanúgy készülök minden fellépésre: fontos, hogy tudjam a szövegeimet és nyugodt legyek.” – magyarázza Sena. – „A Müpás koncert viszont egyrészt abban más, hogy sok vendégzenész van, így a próbák nagyon fontosak; másrészt egy impozáns helyen lépünk fel, ráadásul a nagyteremben, ahol ezelőtt még soha, így hát izgatottan várjuk a koncertet.”

Irie Maffia Orchestra
Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
2015. június 25. 20 óra

Event

 

Jó játékot!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. június 2.

Elmarad az idei Electric Castle Fesztivál Erdélyben

Idén júliusban rendezték volna a 8. Electric Castle fesztivált - Kolozsvár mellett a történelmi jelentőségű Bánffy Kastélyban-, de a járványügyi helyzetre való tekintettel jövő évre halasztják. Tovább

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky