3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. május 5.

Bëlga klippremier – Rímálom az Elme utcában

Copyright:

Vadonatúj klippel jelentkezett a Bëlga, mely a „Rímálom az Elme utcában” című dalhoz készült. A dal maga – ahogy a címéből is kiderül – egy rímeken alapuló nyelvi játék. „Esszenciális refrén, értelmetlen szövegek, amik rímelnek. Mi kell több?” – nyilatkozik a dalválasztás miértjéről Bauxit. A hozzá készült klipről pedig elmondható, hogy a képekkel játszik: különleges képi megoldásai akár egy „egészséges” rémálomból – rímálomból – is kiléphettek volna.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

A forgatás ennek megfelelően sok időt, egészen pontosan közel három hetet vett igénybe, és zömében egy pincében zajlott.

„A helyszínt a Megálló alapítvány adta nekünk kölcsön, amit ezúton is nagyon köszönünk, hiszen ott tanyáztunk hetekig.” – meséli a forgatásról Bauxit. – „Somlai Dávidtól (Greenbox) pedig kaptunk kölcsön egy weisscam-et, amivel még forgathattunk. Ez egy szuperlassítós kamera. Kis odafigyeléssel a csúnya dolgok is megszépülnek tőle. Köszönjük, Dávid!”

A klipet Miki357 rendezte, akivel a „Nem leszünk gyarmat” kisfilmjén már dolgozott együtt a csapat. A klip alapötlete is tőle származik.

„Az alapsztorit – melyben a jó elnyeri méltó jutalmát - Miki357 találta ki, de közösen találtuk ki úgy az egészet, meg a részleteket is.” – mondja Tokyo.

„A jelmezes is Miki volt, a kinőtt ruháit adta ránk. A díszlet szintén Miki és az operatőr, Becsey Kristóf szakköri munkája. Állítólag óvodásokat is megkértek, hogy segítsenek.” – teszi még hozzá Bauxit.

A klip rendezője bár örül ennek a sok titulusnak, legalább annyira meglepte, mint amikor legelőször hallotta a dal szövegét:

„Az első benyomásom az volt; hogy ez egy agybetegség. De tetszik. Mindenképpen valami szuggesztív képi világot szerettem volna megteremteni. Inkább megvalósítási formákon gondolkodtam, mint történeten.”

A klip technikai hátteréről azt is elárulta Miki357, hogy nagyon sok képrögzítő eszközzel készült. Az IPhone-tól kezdve egészen a Weisscam-ig. A klipben található összes felvétel saját gyártású, ez okozta főleg a sok forgatási napot. A forgatás gördülékenyen, problémamentesen zajlott, de azért volt egy jelenet, ami elég izgalmasra sikerült, sőt, olyan is, ami végül meghiúsult.

„Amikor egy tévét baltával vert szét Marvin, para volt, hogy robban-e. Aztán robbant is, de tökéleteset, mert leginkább hátrafele ment ki belőle a cucc, így mi sem és a kamera sem sérült meg.” – sztorizik Bauxit, Tokyo pedig folytatja: „Az egyik jelenetben le kellett volna ugrani egy háztetőről, de nem volt büdzsé dublőrre. Ott álltunk mind a tetőn, és azon gondolkodtunk, megéri-e megcsinálni. Kb. 1 órát töltöttünk ott fent, aztán mégis inkább lemondtunk a jelenetről.”

A végeredmény azonban életveszélyes mutatványok nélkül is tökéletes lett, és nagyban eltér a Bëlga eddigi klipjeitől.

„Szerintem ez a klip minden eddigi kliptől nagyon nagyban eltér, az egész világra értve. Lehet, hogy egy új művészeti stílus született.” – kommenteli Tokyo.

A premier pedig 2014. május 8-án a Budapest Parkban lesz, ahova egyébként is látványos vetítés technikával készül a Bëlga, valamint a zenekar ismét kiegészül egy dobossal, mint a márciusi nagykoncerten. A részletekről – hogy mikor, milyen formában, stb. - viszont semmit nem lehet még tudni. „Majd adja magát. Vagyis titok.” – hárít Tokyo.

Mindenki jöjjön tehát a Budapest Parkba, ha elsőként szeretné látni a klipet ahhoz a dalhoz, melynek a megírása közbeni poénkodásról ezt mondta Bauxit: „Térdcsapkodásban mérjük, nem fetrengésben:) De most bevezetjük az elismerő csettintési skálát.”

 

 

Bëlga – Final Fest
Budapest PARK
2014. május 8. 20 óra

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 15.

Premier! Fatal Error - Művirágok Karneválja

A részben ceglédi, részben budapesti Fatal Error zenekar 2020-ban a járvány és leállás ellenére sem hagyta porosodni hangszereit. A színfalak mögött folyamatosan dolgoznak a negyedik nagylemezükön, melynek első, egyben címadó dala a Művirágok karneválja. Tovább

2020. október 15.

Premier! Lelki küzdelmek és felkavaró érzelmek Solére új dalában

Szigeti Zsófi, azaz Solére új szerzeménnyel tért vissza előző, nagy sikerű “Köztünk Liliom” című művészi klipje után. Ezúttal egy mély és súlyos témát boncolgat. “A Hold meg én” című alkotásának minden sora az ő lelki küzdelmeiről szól, a szöveget belső vívódásai ihlették, amelyek tavaly év végére csúcsosodtak ki, mikor borderline személyiségzavarral diagnosztizálták. Tovább

2020. október 12.

Jön a Rómeó Vérzik történetének legütősebb albuma!

2020. október 15-én érkezik egy korongnyi keleti rock ’n roll - friss lemezzel rukkol elő a Rómeó Vérzik. A felvidéki kvartett ugyanis a márciustól tartó kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett: 11 ütős rocknótát dobtak össze – ráadásul elmondásuk szerint a Szűk a tér a zenekar legerősebb anyaga a 2004-ben megjelent slágergyáros Engedd belém korong óta. Tovább

2020. október 9.

Instrumentális, könnyed és igazán magával ragadó

A Vasovski live nem adja alább, sorra jelenteti meg jobbnál-jobb zenéit. Legutóbb Kollányi Zsuzsival alkottak, a „Lélegezz” pedig csodálatosan muzsikál. Tovább

2020. október 7.

A csütörtök éjjel tényleg soha nem érhet véget

A 2016-os foci Eb óta tudjuk, hogyha a magyarok játszanak, akkor az éjjel soha nem érhet véget… Legközelebb csütörtökön csendülhet majd fel a sláger, amikor Bulgáriával csap össze a magyar csapat. Bár idén a helyszínen nem lehetünk ott, de otthon vagy kedvenc vendéglátóhelyünkről tudunk szurkolni és aki szereti, focihimnuszt énekelni - a Coca-Cola a magyar válogatott támogatása jeléül egyedi címkés palackokkal készült, melyek a nagy 2020. október 8-i este apropójából kaphatók az éttermekben, bárokban. A szurkolói címkéken pedig mi más szerepelne, mint a focicsapat induló dalának címe! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky