3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. március 7. | Ó.Zs

Újra szólt A Dal - Eurovízió

Copyright:

Hathetes versengés után eldőlt, hogy Kállay-Saunders András indulhat az ötvenkilencedik Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes a Running című dalával képviseli majd hazánkat Koppenhágában, a legutóbbi győztes fővárosában. Eközben más országok indulóinak neve is nyilvánosságra került.

A dal című műsor idén harmadik alkalommal került megrendezésre. Tavaly nem kis meglepetésre az akkor még sokak számára ismeretlen Márta Alex, művésznevén ByeAlex volt az, aki megnyerte a magyar selejtezőt, így indulhatott Malmőbe, ahol a tízedik helyezést érte el.

Az idei döntőben különböző műfajok előadói mutathatták meg előadásukat. A nyolcas finálé résztvevői a következőek voltak: a Fool Moon, a Depresszió, a Honeybeast, Király Viktor, Bogi, a New Level Empire, Pál Dénes és nem utolsó sorban a győztes, Kállay-Saunders András. A döntés ötven-ötven százalék arányban dőlt el. Először a nyolc dalból kiválasztott a zsűri négyet, majd közülük dönthette el a közönség azt, hogy ki képviselje az országot Dániában.

Több mint 150 000 beérkezett szavazat után dőlt el, hogy az a Kállay-Saunders András képviselheti az országot, aki már harmadik alkalommal vett részt a megmérettetésen. Tavaly a My Baby című szerzeménye a második helyen végzett a magyar selejtezőben.    

A magyar induló örömét és felkészülését azonban baljós fejlemények árnyékolják be, hiszen a legfrissebb hírek szerint bírósági kihallgatás és jogi procedúra várhat rá egy tavaly történt incidens miatt.

A magyar produkció mellett négy indulóra derült fény az elmúlt hetekben. Macedóniát Tijana Dapčević képviseli. Az énekesnő To The sky című dala a fogadóirodák szerint jó eséllyel pályázhat az első tíz hely egyikére. Spanyolország színeiben Ruth Lorenzo indul. A nemzeti döntő nem kis izgalmat okozott azzal, hogy a bírák és a közönség összefésült eredménye alapján holtverseny alakult ki, de ilyen esetekben a közönség szavazata számít, így a nemzeti döntő nagy esélyese Brequette helyett Ruth képviselheti hazáját.

Lettország az Aarzemnieki nevű folk-pop zenekart küldi ki a Dalfesztiválra. A hazai válogatón tizenkét szám előadója mérette meg magát, közülük három került a háromfős szuperdöntőbe, ahol a közönség és a zsűri 50-50 százalékban dönthette el, hogy ki jusson ki.

A napokban derült fény arra, hogy Lengyelország a Donatan & Cleo formációval tér vissza három év után az Eurovíziós dalversenyre. Az ország nem tartott választó műsort, egy belső zsűri döntötte el, hogy melyik szerzemény is képviselje őket.

Ó.Zs

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. szeptember 18.

Wunderlich József első lemeze a SKIZó

A Pál utcai fiúk és a Nagy Gatsby zenés darabok főszereplője, Wunderlich József a Vígszínház színésze megjelentette első szólólemezét, a SKIZót. A 14 dalból álló album 14 különböző lelkiállapotot tár fel, ennek megfelelően nem csak témáiban, de stílusában is nagyon sokszínű és változatos anyag lett. A lemezről máris itt az első klip is, mely a Ragasztva című dalhoz forgott. Tovább

2020. szeptember 18.

Anne-Marie dalát keverte a Metzker Viki

Anne-Marie és Doja Cat közöse üstökösként robbant be a nyárba, „To Be Young” című szerzeményük pillanatok alatt vette le a lábáról a rajongókat, a két szépség mellé pedig most egy harmadik is csatlakozik, ráadásul egy magyar bombázó személyében. Tovább

2020. szeptember 16.

Premier! A Sztárban sztár leszek! nyertese önálló szerzeménye

Bár saját bevallása szerint alapvetően a színházi világban mozog, Békefi Viki színpadi tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Miután megnyerte a Sztárban sztár leszek! első évadát, ahol adásról-adásra más bőrébe bújva nyűgözte le a zsűrit és a közönséget egyaránt, most végre saját magát alakíthatja. És milyen jól áll neki! Tovább

2020. szeptember 16.

ENNYI - megjelent Dzsúdló új dala

A fiatal pop-trap előadó 2020 áprilisában jelentette meg bemutatkozó lemezét, a Fotofóbiát. A napokban megjelent "Ennyi' egy új fejezet / korszak nyitódala. Tovább

2020. szeptember 12.

Premier! Formabontó újdonsággal érkezik az OliverFromEarth!

Magyarország egyik legtehetségesebb zenei formációja, Patocska Olivér és Barabás Dávid duója ismét egy látvány- és hangzásvilágában is minőségi anyaggal jelentkezett. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky