3428 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
TOP 5

2011. szeptember 22.

Ezt hallgatja! Kenéz Anikó Top5 (ELTE politológia)

Copyright:

A MyMusic új rovatot indít a Top5-ön belül, itt pedig arra leszünk kíváncsiak, hogy a civil, hétköznapi emberek milyen Top5-öt állítanának össze. Ennek felvezetéséül Kenéz Anikót kérdeztük meg, hogy mutassa meg az olvasóknak, ő mit szeret a legjobban. Anikó az ELTE-n végzett politológus és jelenleg a Miskolci Egyetem végzős joghallgatója. Az aktuális etapban a külföldi kedvenceit hallgathatjátok meg. Az biztos, hogy nagyon változatos!

Nickelback – Because of you
 
”Jó közhelyes cím, az biztos. De a dal nagyon ott van. Igazából minden Nickelback szám a „kedvencem”, de inkább a Because of you típusú keményebbek jönnek be, mint a nyálas, szerelmes popos műveik. A szövege nagyon kedvenc. Volt szerencsém őket élőben is látni tavaly, sokáig vártam erre a koncertre. Most készül az új albumuk, az ezt követő új turnét sem hagyhatom majd ki.”
 

 
Hocus Pocus feat Alice Russel – Beautiful Losers
 
”Egyszer a figyelmembe ajánlották a Hocus Pocust, utána megismerkedtem velük és nem bántam meg. A francia rapet meg alapból bírom.”
 

 
Reamonn – Angels Fly
 
”A Reamonn-t imádom, még a pályafutásuk kezdetén sikerült eljutnom egy koncertjükre. Tulajdonképpen popzene a legjobbak közül. A szövegeik pedig nekem nagyon betalálnak: ha vonatozom, képes vagyok két órán keresztül bámulni ki az ablakon, és engedem, hogy a Reamonn „meséljen” nekem. Ezt a dalt mindig is szerettem, aztán az akusztik verziót még jobban…” 
 

 
Negative – Still Alive (acoustic) 
 
”Ez a dal egyszerűen iszonyatosan megható. Érdemes nézni a videót is hozzá, mert úgy üt igazán. Mikor először hallottam élőben, teljesen letaglózott.” 
 

 
Counting Cows - Colorblind
 
”A Kegyetlen Játékok filmzenei albuma az, amit mindig végig tudok hallgatni, és mindig magával ragad. Sokáig gondolkodtam azon, hogy melyik a kedvencem erről az albumról, de talán ranglista nincs is. Lehet, hogy kedvencem sincs, de most a Counting Cows Colorblind-ját választottam.”
 

 
+ Direkt nem írtam bele magyar előadókat, mert arra a top50 is kevés lenne. Egyébként így is elég nehéz volt összeszedni „csak” öt dalt. 
 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. október 4.

Állatok világnapja: neked is eszedbe jutottak ezek a dalok?

Assisi Szent Ferencnek, az állatok patrónusának emlékére ünneplik október 4-én az állatok napját. Át is túrtuk a netet, hogy a jeles nap alkalmából mi is megfelelő ünneplésbe kezdhessünk. Össze is gyűjtöttünk 8+1 "állatos" dalt magyar előadóktól, amelyek külön-külön is a kedvenceink voltak már korábban. Hogy miért +1? A Fish! Alanyijogon, pusztán név alapján került be. Tovább

2018. július 20.

TOP 5 Post-punk album, amit meg kell hallgatni

A post-punk egy nagyon összetett, és meg nem értett műfaj volt. Bár kevesebb, mint 10 évet élt a világkorában, máig meghatározó eredményeket ért el. Egyesitett a művésziességet a punkok haragjával, és megannyi más műfaj elemével, amiből egy igen színes műfajt alkottak. A teljesség igénye nélkül íme az az 5 post-punk album, amit mindenképp meg kell hallgatnod. Tovább

2018. július 17.

TOP 5 Synth-Pop album a 80-as évekből

A szintetizátorokat a korai években sokan megvetették: nem volt a hangoknak fizikai leképeződése, nem volt húrpendülés, vagy rezgés, ami a hangot adná. Aztán a ’70-es években jött az áttörés, hála olyan zseniális zenészeknek, mint a Kaftwerk vagy Brian Erno, akik megmutatták, hogy végtelen lehetőségek rejtőznek a szintetizátorban. A 80-as évekre pedig kialakult a Synth-Pop, amelyekből most összegyűjtöttük az 5 legmeghatározóbb albumot. Tovább

2018. április 19.

Ezt hallgatja! Kollányi Zsuzsi Top 5!

Kollányi Zsuzsi szólókarrierje 2017-ben robbant be ”Valahonnan” című dalával, melyet Lotfi Begi és Majka közreműködésével készített. Az énekesnő bombasztikus sikereket aratott a felvétellel, amely decemberben elnyerte az év legjobb videóklipjének járó Comet gömböt. Zsuzsi nem állt meg itt, ugyanis az év énekesnője elismerését is bezsebelte a GLAMOUR Women of the Year 2018-as díjátadóján. Februárban indult önálló műsora, a "Két hang között", hétvégén pedig A Nagy Duett 6. évadjának versenyzőjeként mutatja meg sokszínűségét.
Most az ő kedvenceit ismerhetitek meg top5-ös listájából. Bónusz dalként pedig megnézhetitek legfrissebb, SuperStereoval írt közös dalának klipjét is, amely a nyár potenciális bulitrack-je lehet. Tovább

2018. április 9.

Ezt hallgatja! Laskai Viktor (SuperStereo) Top5

Ezen a héten SuperStereo, alias Laskai Viktor kedvenc dalait ismerhetitek meg Top5 rovatunkban.  Viktor először a Péterfy Bori & Love Bandben vált ismertté, majd kivált a zenekarból, és azóta SuperStereo néven saját elektro formációját működteti. Hamarosan Kollányi Zsuzsival közös új klipjét is bemutatja, élőben pedig június 2-án a győri Audi Arénában INNA koncertje előtt találkozhattok vele. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky