3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. augusztus 16.

Boros és mesterséges fesztiválok együtt a Várban

Copyright:

Az idén 20 éves Budavári Borfesztivál és a negyedszázados jubileumához érkező Mesterségek Ünnepe együtt ünnepli a születésnapját. A Budai Vár történelmi környezetében e két kulturális esemény rendhagyó módon, egymás fesztiváljain is bemutatkozik.

A Budavári Borfesztivál a borkészítéssel kapcsolatos interaktív programokkal várja az érdeklődőket, ahol a borszeretők a Selection.hu Borszaküzlet közreműködésével kóstolhatják meg a finom nedűket. A látogatók az ünnep négy napja alatt betekintést nyerhetnek a borszakma világába és kedvükre válogathatnak a hűsítő borok kínálatából. A Borfesztivál számos érdekes, a borkultúrát népszerűsítő programmal várja az érdeklődőket.
 
A Bortotó állomást feltétlen keresse fel az, aki egy kis tudásra szomjazik.  Egy kvíz formájában megismerkedhet a szőlészetben, borászatban használt tárgyakkal, megtudhatja, miként használják a szakma értői ezeket a sokszor furcsának tűnő eszközöket. A játékon részt vevők között belépőjegyeket sorsolunk ki a Budavári Borfesztiválra, illetve minden helyesen válaszoló egy cseppőrt és egy Borünnep magazint kap ajándékba.
 
A lopózást is kipróbálhatják a játékosabb érdeklődők. A felnőttek bort, a gyermekek pedig kipréselt édes nedűt, mustot lopózhatnak, amit természetesen utána el is fogyaszthatnak. 
 
A „Gyermekborász-képzésen” az asztalok körül az apróbbakat újabb élmények várják. Kipróbálhatják, hogyan kell szőlőt darálni, préselni, a mustot, a merészebbek pedig az előző napi, már erjedő mustot, a murcit is megízlelhetik. A legkisebbek sem fognak unatkozni, hiszen lesz színező sarok, ahol őszi, szüretelős és szőlős kifestőkkel foglalatoskodhatnak. Bátran kiélhetik alkotókedvüket, az ajándék matricák pedig egészen biztosan mosolyt varázsolnak az arcokra. 
 
Palackozz magadnak bort! A vállalkozó szellemű felnőtteknek lehetősége nyílik arra, hogy fél literes üvegbe bort töltsenek, azt maguk ledugózzák és kapszulázzák, majd saját névre szóló címkéjüket fel is ragasszák a palackra. Aki kíváncsi a borkészítés folyamatára és egy maradandó tárgyi emlékre vágyik, annak ez kiváló alkalom lehet arra, hogy ha csak pár percre, de borásszá válhat. 
 
A 2011. szeptember 7-11. között zajló Budavári Borfesztiválon a Mesterségek Ünnepe iparművészeti és népművészeti kirakodóvásárral mutatkozik be, melyek a borhoz, a borkultúrához, a gasztronómiához kapcsolódnak. A látványműhelyekben a fesztiválozók bepillanthatnak többek között az üvegfúvás, kabak-tök faragás és a demizsonfonás rejtelmeibe. 
 

A Budavári Borfesztivál a Mesterségek Ünnepén

Bortotó állomás, lopózás, gyermekborász-képzés, borpalackozás  

2011. augusztus 18-21.

Budavári Palota nyugati terasz, Oroszlános udvar bejárata

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky