3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. augusztus 9.

Budavári Borfesztivál Gálakoncert – teljes program!

Copyright:

Briliáns programmal jelentkezik az idei, 20. Jubileumi Budavári Borfesztivál Gálakoncertje szeptember 2-án, hiszen olyan darabokkal találkozhatunk, mint a Carmina Burana, valamit olyan sztárokat hallgathatunk, mint Miklósa Erika, Massányi Viktor, és Gulyás Dénes. Cakó Ferenc csodálatos homok animációja teszi teljessé az élményt.

A 20. Jubileumi Budavári Borfesztivál Gálakoncertje

Élő homokrajzok a tavasz, szerelem és bor himnuszáról

2011. szeptember 2. 19:30 óra

Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

 
Műsor:
 
Glinka: Ruszlán és Ludmilla – Nyitány
 
A Borfesztivál 20 éves története - képekben
 
- szünet -
 
Orff: Carmina Burana
Közreműködik: 
Óbudai Danubia Zenekar, vezényel Kollár Imre
Cakó Ferenc homok animáció
Szólisták:
Miklósa Erika – szoprán
Gulyás Dénes – tenor
Szegedi Csaba – bariton
A Budapesti Stúdió Énekkara, a Honvéd Férfikar, karigazgató Strausz Kálmán
A Magyar Rádió Gyermekkórusa, karigazgató Thész Gabriella
 
Glinka: Ruszlán és Ludmilla - nyitány
 
Glinka második operája Puskin költeménye nyomán készült. A zeneszerző ezúttal a szomszédos keleti népek dallamkincséből merített. Művében hibátlanul érvényesül az olasz mesterektől tanult dallamos énekszólam, a németektől elsajátított gondos kidolgozás és a francia nagyopera látványos pompája. Az ifjú hős, Ruszlán, aki kedveséért, a szép Ludmilláért bátran szembeszáll minden veszéllyel, a nyitány főtémájában mutatkozik be első ízben a hallgatóságnak.
 
A 20 éves Budavári Borfesztivál története – vetítés
 
Tízperces visszaemlékezés a Borfesztivál elmúlt 20 évéről. Borok, emberek, mosolyok, barátságok, ízek, illatok, ritmusok és dallamok.
 
Orff: Carmina Burana
 
Mióta a tavasz, a bor és a szerelem himnuszaként is ismert Carmina Burana-t 1937-ben Frankfurtban bemutatták, felesleges feltenni az ismert kérdést: „Szereti ön?...” Szereti. Szerzője, Carl Orff is ebben a művében találta meg a maga igazi világát, 1935 előtti műveit, kevés kivétellel, le is tiltotta.
 
„Stílusa egyedülálló jelenség és követhetetlen” – írta Várnai Péter zenetörténész. Ütőhangszerek és zongorák virtuóz alkalmazásával előtérbe helyezi a ritmust. Egyszerű alapakkordokat használ, monoton ismételgetéssel szinte szuggerálja a szöveg befogadását. Szereti a szép, - néha szinte közönséges – melódiát. 
 
A mű alapjául szolgáló moralizáló, tréfás, sőt pajzán diákdalok 13. századi gyűjteményét a 19. század elején lelték fel, a benediktbeureni kolostorban.
 
A koncert egyik világhírű közreműködője Cakó Ferenc kiváló és érdemes művész. Megnyerte többek között a Cannes-i Filmfesztivál animációs fődíját, kapott Arany Medve-díjat, Hamu című filmjét Oscar-díjra jelölték. Egyedülálló, szemet és lelket gyönyörködtető élő homok animációját kimondottan erre az alkalomra, erre a műre dolgozta ki, melyet a Borfesztivál Gálakoncertje során láthat először a nagyközönség.
 
Jegyeket elővételben a Jegymester oldalán, a helyszínen és az ismert jegyirodákban lehet váltani  3200.-, 4800.-, 5800.- és 7000.- Ft-os árakon.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

2020. október 7.

Exkluzív lemezhallgatós estet tart a Carson Coma

Egy exkluzív estet tölthetnek el a rajongók a Carson Comával október 8-án. A Fonogram-díjas zenekar második, Lesz, Ami Lesz című lemezét lehet meghallgatni az együttes tagjaival a megjelenés előtt 1 héttel. Az albumról, annak dalairól Stumpf András műsorvezető beszélget a zenészekkel. Tovább

2020. október 7.

A 40 éves Balaton együttes Ady Endre-estje és színházi koncertje a Trip Hajón

2020. október 11-én, vasárnap a budapesti Trip Hajón (1011. Budapest, Szilágyi Dezső tér, 2-es móló) különleges, színházi koncertet ad a Víg Mihály nevével fémjelzett legendás Balaton együttes. A két részből álló műsor első felében a 100 éve elhunyt Ady Endre verseit hallhatja a közönség a Balaton együttes megzenésítésében, előadásában. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky