3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. január 2.

Parno Graszt és Snétberger a MÜPÁban

Copyright:

Európai Roma Zenei Szakkollégium

2011 nyarán kezdi meg Felsőörsön, a Balaton-felvidéken működését Európai Roma Zenei Szakkollégiumunk, alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas gitárművész és zeneszerző Snétberger Ferenc. Támogatóink: a norvég és a magyar állam, valamint a Nyílt Társadalom Intézet (OSI).

Pedagógiai módszerünket arra alapozzuk, hogy a roma családok nagy figyelmet fordítanak a gyermekek zenei tehetséggondozására. A roma kisebbséghez tartozó művészek a zene világának nagy színpadain is jelentős szerepet játszanak. Legtöbbjük zenei nevelése már a családban elkezdődött. Ma sok olyan tehetséges roma fiatal van, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudnak bejutni hagyományos zeneiskolába. Ha mégis sikerül bekerülniük, újabb problémát jelent az a halmozott versenyhátrányuk, amit a kulturális értelemben vett „otthon” és az onnan hozott, vagy nem hozott normák jelentenek, sokszor pedig a jelenlegi oktatási rendszer sajátosságaiból eredően nem lehetséges, hogy a pedagógusok módszereiket, tanóráikat a roma családok korábbi zenei előképzéséhez igazítsák.

Az Európai Roma Zenei Szakkollégium összesen 12 hetes (őszi 3 hetes, tavaszi 3 hetes és nyári 6 hetes) kurzusain évről évre 60 fő 12-20 éves hátrányos helyzetű roma fiatal tanulhat. Intézményünk arra épít, amit a gyerekek a családban tanultak, amit onnan magukkal hoznak; ösztönözzük és tanítjuk a fiatalokat, hogy kibontakoztathassák képességeiket. A zenei, művészeti órák mellett roma kultúra ismereti órákon, angol, informatika, tanulás-módszertan és menedzsment képzéseken vesznek részt a diákok, emellett egyéni pályaorientációs tanácsadást biztosítunk számukra. Tanáraink lesznek olyan hazai világhírű művész-tanárok mint: Snétberger Ferenc, Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos.

A Szakkollégium kurzusait úgy szervezzük, hogy a „normál” általános vagy középiskolai tanulmányok mellett is elvégezhetőek legyenek, ne kelljen emiatt a diákoknak évet halasztaniuk. Mindebben mentoraink segítik őket. A képzés a tanulók számára ingyenes, mivel a költségeket az iskola fenntartója, a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. vállalja. Napi teljes ellátást, azaz étkezést és szállást biztosítunk minden tanulónknak.

A képzési központ Veszprém megyében, a 71. számú főútról lekanyarodva Felsőörs központjától öt percre, az erdő ölelte Malomvölgyben található (GPS: 47°0´42´´; 17°56´49´´). A 2100 m2-es központ 150 fő szállását biztosítja: 8 fürdőszobás kiemelt komfortfokozatú apartman mellett 2-4 fős fürdőszobás szobákban további 130 fő számára nyújt kényelmes szálláslehetőséget. Mindehhez 150 fős étterem és büfé kapcsolódik. Kilenc korszerű tanterem: hangszerekkel felszerelt próbatermek és egy számítástechnikai oktatóterem biztosítja a színvonalas oktatás körülményeit. 150 fős koncertterem és sportpályák nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra. A Balaton 5 km-re, Veszprém 13 km-re fekszik az iskolától. Az Európai Roma Zenei Szakkollégium programján kívüli időben pedagógusok, szociális szakemberek, valamint az üzleti szféra képzései, konferenciái számára biztosítunk helyszínt.

1 2 3

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky