3427 zenekar 12457 letölthető zene

Checkpoint Charlie

CPC
Bemutatkozás
A Checkpoint Charlie 2006-ban alakult. A banda tagjai különböző bevált underground formációkból jöttek, melyekkel már azelőtt belekóstoltak a zeneiparba (turnézás, lemezfelvétel, szerződés kiadóval, stb.). Mindannyiuknak megvolt a konkrét elképzelése, mit is akar kihozni ebből a zenekarból: tiszta metált és elsöprő erejű élő bulikat. A kezdetek óta a banda bejárta Ausztriát, Szlovákiát, Szerbiát, Lengyelországot, Észtországot,Lettországot és Litvániát.
Itthon megfordultak pár nagyobb fesztiválon, illetve felléptek olyan zenekarok meghívásainak eleget téve, mint a Tankcsapda, az Insane, a My Small Community, I divine, Magma Rise, Stereochrist… stb. Ezalatt kihoztak egy 4-számos cím nélküli EP-t 2007-ben, ezt követte az első nagylemez Ordinary Madness címmel 2008 augusztusában.
Intenzív koncertjeiknek és első lemezük sikerének köszönhetően 2009-re a fentebb felsorolt országok fesztiváljain és klubjain kívül sok más országba is kaptak meghívást.
Elkészítették első videojukat is az Awakened című dalra, melyet 2010 elejen a Checkpoint Fckn' Charlie-ra forgatott klip követett.
Folyamatos tagcseréket követően alakult ki a zenekar mai, fixnek mondható felállása. Ez a négy tag készítette el 2010 őszén a Bullets című négy számos EPt, melynek érdekessége amellett, hogy tartalmaz egy Bon Jovi feldolgozást , a két közreműködő a For you című dal akusztikus verziójában. Név szerint Farkas Saci (ének) a Buttercupból és Vághy Tamás (fx,sampler), akit többek között a Sugarloafból és az Anna and the Barbiesból ismerhettek.
2011 elején elkezdtük az intenzív demozást a második lemezünkre, ami előreláthatólag az év második felében tarthattok majd a kezetekben.

Tagok:
GAJDI - dob
DEAD T - gitár, vokál
MAPETT - bass
KÖGE - ének, gitár  
Albumok és Videók
Utoljára frissítve: 2011-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
 
Hallgasd a zenénket!
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: metal
Alapítva: 2006
Rajongók: 0 fő
Megtekintve: 4161
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok: DeadT » gitár, vokál
Gajdi » dob
Kőge » ének, gitár
Mapett » Bass
A zenekar szerkesztői: cpcmetal
Rajongók
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky