3427 zenekar 12457 letölthető zene

Apey and the Pea

group
Bemutatkozás
A magyar undergound szcéna három tehetséges fiatal zenésze, köztük a Neck Sprainből ismert énekes Apey alkotják a magyar rock élet egyik legújabb és legígéretesebb formációját.

Az Apey and the Pea a Neck Sprain, a Remembering the Steel és a már feloszlott Kelly Hits the Blue Sky népszerű énekesének, Áron „Apey” Andrásnak a solo projectje.

A zenekar alakulásához 2009 áprilisában jött el az igazi ihlet közvetlenül a Kelly Hits the Blue Sky feloszlása után. Apey természetesen nem választhatott volna tökéletesebb két embert, mint Makai Lászlót a Remembering the Steelből és a The Last Charge-ból, valamint a Superbutt bassszusgitárosát Prepelicza Zoltánt. Kétségtelen, hogy a tagok hosszú évek alatt és profi produkciókban megszerzett tapasztalatokkal a hátuk mögött vágtak bele a közös zenélésbe.

Az Apey and the Pea hangzásvilága rendkívül színes skálán mozog, de stílusa legközelebb a grunge-hoz sorolható. Olyan meghatározó és világhírű előadók, mint az Alice in Chains, a Pearl Jam, Alanis Morissette, a Foo Fighters és a Nirvana hatásai vegyítve azzal a hihetetlen őszinte önkifejező módszerrel, ami Apeyból árad, határozzák meg a zenekar egyediségét.

Őszinteség, barátság és jövő. Ez a három szó jellemzi leginkább a zenekart. Szókimondó szövegvilág, harmonikus csapat és olyan zene, mely nemcsak a jelennek, hanem a jövőnek is szól…

2010 elején érkezik Gone in words… címmel a zenekar első lemeze.


TAGOK:
Áron „Apey” András – ének, gitár
(Neck Sprain, Remembering the Steel, ex- Kelly Hits the Blue Sky)
Prepelicza Zoltán – basszusgitár, vokál
(Superbutt, Remembering the Steel)
Makai László – dob
(The Last Charge, Remembering the Steel)

 
Utoljára frissítve: 2010-12-31Koncertidőpontok
Nincs meghirdetett koncert
Zenekar profil
Típus: zenekari oldal
Műfaj: HEAVY
Stílus: grunge
Alapítva: 2009
Rajongók: 2 fő
Megtekintve: 3739
Város: Budapest
Szavazat: 0
Web:
Tagok:
A zenekar szerkesztői: SIRSZ
Rajongók
kovhegyi rocksolya
magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky