3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » Kommentek » Blog hozzászólások » Lighthouse - Blog: Lighthouse lemzbemutató, vendég: Schmidt Vera kommentek

Témakörök
Hirdetés
Vissza a blogbejegyzéshezLighthouse - Blog: Lighthouse lemzbemutató, vendég: Schmidt Vera kommentek
Pter 2010. febr.. 23.  22:56 1
Lighthouse a Csíki havasokban koncertezett febr. 13.-án Csíkszeredán
Egy kis ízenlítő:
Külföldi koncert CsÍkszeredán febr. 13.-án este 19 óra

Link:
[link]
Beszámoló:
Két sikeresen lezajlott közös koncert után elmondhatjuk, hogy igazi élmény volt a budapesti Lighthouse zenekarral találkozni, megismerkedni, zenélni, és reméljük, hogy ez csak a kezdete együttműködésünknek - így vall a csíkszeredai Role. Január 25-én Budapesten a Fészek művészklubban, február 13-án Csíkszeredában a Szakszervezetek Művelődési Házában koncertezett a két zenekar.

A koncerteken a világzenéjé volt a főszerep, a szó valóságos és átvitt értelmében is. A magyar-magyar mégis külföldi zenekarok, az emberség és zene, a világok találkozása.


A Lighthouse együttes két közös fellépése a csíkszeredai Role együttessel, mélyebb húrokat pendített meg az egész zenekarban, mint egy egyszerű utazás. Így vall erről a basszusgitárok kiváló értője Banos Gergely (Lighthouse).

"Az útnak valami transzcendentális jelentését vélem felfedezni. Szabályosan meg kellett küzdenünk azért, hogy zenélhessünk, mint a mesében: erdőn-mezőn kellett vándorolnunk. Szombaton az történt, hogy közönség helyett egy közösségnek és egy közösséggel együtt muzsikáltunk, a zene számomra most töltötte be igazán az elsődleges szerepét, mint közös nyelv. Végig megvolt az az érzésem, hogy a közös múltról és a közös jelenről beszélgetünk mi hárman: a két zenekar és a hallgatóság."


"És ugyan eltérő dialektusban, különböző képekkel, eltérő eszközökkel, de ugyanazt mondjuk. A zenekarok a népdalok és a költészet nyelvén, az egység nyelvén szóltak, míg, akik velünk szemben ültek az ottlétükkel (a hatalmas hó és a kulturális túlkínálat dacára) az aktivitásukkal voltak nagyon is jelen.
Ezen kívül egyfajta hírvivői szerepet tulajdonítok magunknak, (...)hazahoztuk és többeknek újságoljuk azt a tapasztalást, hogy milyen odaadással, emberséggel, tartással találkoztunk a távoli Hargitában.” - vallja a Lighthouse együttes. - "
. Lighthouse meghajlás koncert után

Több képet lehet nézni a koncertről itt (Lighthouse) »

[link]

és itt (Role) » http://indafoto.hu /kage/role_csikszereda_2010_0213/slideshow

Üdv: Pter
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky