3427 zenekar 12457 letölthető zene

Hozzászólások » Apróhirdetések » Zeneiskola, tanulás » Énekelni szeretnék tanulni

Témakörök
Hirdetés
Énekelni szeretnék tanulni
SkaPeti 2006. dec.. 10.  04:24 4
Van egy pompás javaslatom:

Amennyiben van zenei elõképzettségetek, nem feltétlenül kell kifejezetten könnyûzenei tanárt keresni. A hangképzés maga elsajátítható klasszikus végzettségû tanártól is.

Leges legfontosabb a jó (rekesz)légzés elsajátítása, aztán nem elhanyagolható a hangszálak kímélése érdekében az, hogy mennyire erõltetitek azokat túl éneklés közben, de ez is többek közt a légzéssel függ össze legszorosabban! Mondjuk nem árt ha legalább próbákon tudtok annyira uralkodni magatokon, hogy ne menjen el másnapra minden hangotok! (hörgös éneklésnél meg kb. ne vállaljon az ember túl gyakran koncertet, ha nem akar hamar komoly gyulladásokat a hangszallagjaira)

Nekem - fúvósnak - a légzés adott volt nagyjából az énekléshez is, emellé "mindössze" egy beéneklés (bemelegítés) elsajátítása kellett, hogy csökkentsem a hangszálcsomók, és egyéb sérülések veszélyét. Az artikulációt ugyancsak a "klasszikusok" is megtanítják nektek jól. Mondjuk az operaénekesek - a legnagyobb nemzetközi sztárok is - életük végéig járnak vissza a tanárukhoz, hogy az kontroll alatt tartsa a hangjukat, amikor már profik, és nem fejlõdnek tovább akkor is!

Minden egyéb zeneiséget, stílust, megformálást sok-sok zenehallgatással lehet átvenni azoktól, akiket szerettek, és példaképként sokat hallgattok. Ezt meg a jazz zenészek hírdetik, és igazuk van! A tanár is csak a saját ízlését adhatja át nektek, a saját stílusotokat nem egy tanár fogja felépíteni, hanem ti egyedül!

Sok sikert!
   
Athos 2006. aug.. 27.  12:06 3
Song House Énekstúdió
A Song House Énekstúdió Várja a tanulni vágyókat!
Hangképzés , Beszédtechnika Oktatás!
Célunk a tehetségek felkutatása, tanítása , majd késõbbi menedzselése!
   
Zathureczky CB 2006. aug.. 11.  16:47 2
KERESTETIK..
KÖNNYÛZENEI MAGÁNÉNEKTANÁRT KERESEK PÉCSETT!!
   
Orso 2005. febr.. 14.  08:23 1
Énekelni szeretnék tanulni
Gyõrben és környékén ha tudtok ajánljatok valakit, akitõl könnyûzenei éneklést, hangképzést, effélét tanulhatnék. Természetesen nem mellékes az ára sem (sajnos ) :(

Orso
   

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky